ΑΕΚ

Μπακάκης: "Μεγαλύτερες απαιτήσεις, καμιά δικαιολογία"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Από τους παλαιότερους παίκτες της ΑΕΚ είναι πλέον ο Μιχάλης Μπακάκης, ο οποίος έθεσε τους στόχους της ομάδας για τη νέα σεζόν. (φωτογραφίες, video)

Με την ΑΕΚ έχει ζήσει πλέον τα… πάντα. Από την περιπέτεια τηςFootballLeague, μέχρι κατάκτηση κυπέλλου αλλά και εισιτήριο για τα προκριματικά τουChampions League. Ο Μιχάλης Μπακάκης ξεκινά ήδη την τέταρτη προετοιμασία του με την Ένωση και έχει ήδη ανανεώσει το συμβόλαιο του. Ως ένας από τους παλαιότερους λοιπόν, οριοθετεί τους στόχους της ΑΕΚ, για τη νέα σεζόν και μιλάει για την Ευρώπη, τον ελληνικό κορμό και τον Χιμένεθ.

ΚΙΕΛΤΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

- Είσαι από τους πιο παλιούς ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Πόσο μεγάλο "βάρος" είναι αυτό για έναν ποδοσφαιριστή μέσα σε μια ομάδα;

"Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι βάρος. Είναι θετικό ότι γνωρίζουμε την ομάδα και τις απαιτήσεις της, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε πολύ καλύτερα απ' όταν ήρθαμε στην ΑΕΚ. Είμαστε κάποιοι παίκτες που βρισκόμαστε πλέον αρκετά χρόνια στην ομάδα και θα προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε στους νέους ποδοσφαιριστές τη φιλοσοφία που έχει αυτή η ομάδα.

Το ότι πρέπει δηλαδή να μπαίνουμε στο γήπεδο και να θέλουμε πάντα να νικάμε και να πετυχαίνουμε όλους τους στόχους. Φέτος οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες απ' ότι τα προηγούμενα χρόνια και γι' αυτό θέλουμε να βοηθήσουμε κι εμείς όσο μπορούμε περισσότερο".

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

- Πέρυσι κύπελλο, φέτος πρωτιά στα playoffs. Ο επόμενος στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος; Πως το έχετε στο μυαλό σας οι ποδοσφαιριστές;

"Φέτος έχουμε προκριματικά Champions League, πρωτάθλημα και κύπελλο. Βασικός μας στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όλοι γνωρίζουμε πόσο πολύ το θέλουμε. Από εκεί και πέρα όμως θα παλέψουμε για όλους τους στόχους. Ειδικά τώρα που έχουμε μπροστά μας τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται και στη συνέχεια θα κοιτάξουμε κάθε θεσμό ξεχωριστά, έτσι ώστε να μπορέσουμε με τη σωστή διαχείριση που θα γίνει να μπορέσουμε να κατακτήσουμε τα πάντα. Σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε ότι καλύτερο".

- Μια προσωπική ερώτηση. Έγινε διεθνής όταν η ομάδα βρισκόταν στη Β΄Εθνική. Τα επόμενα δύο χρόνια δεν ήταν και τόσο καλά. Φέτος πιστεύεις ότι ήταν κομβική η σεζόν να βγεις ένα βήμα μπροστά από τον Γκάλο;

"Το αν θα βγω ή όχι ένα βήμα μπροστά από τον Γκάλο αυτό είναι κάτι που θα το κρίνει ο προπονητής. Το σημαντικό είναι ότι ανανέωσα για τρία ακόμα χρόνια και σίγουρα είναι ένα ακόμα σκαλοπάτι για μένα, γιατί θέλω και πάλι μέσω της ΑΕΚ να κληθώ ξανά στην Εθνική ομάδα. Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με αυτούς της ομάδας.

Θέλω να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο, γιατί μέσα απ' αυτούς τους τίτλους θα ανέβω τόσο εγώ όσο και κάθε άλλος ποδοσφαιριστής. Είναι γνωστό άλλωστε ότι κανένας ποδοσφαιριστής δεν ανεβαίνει αγωνιστικά μόνος του. Αυτό γίνεται πάντα μέσα από την επίτευξη των στόχων της ομάδας. Γι' αυτό κι εγώ θέλω πρώτα απ' όλα να βοηθήσω την ΑΕΚ να πετύχει τους στόχους της και μέσα απ' αυτή την επιτυχία να επιστρέψω στην Εθνική Ελλάδας".

- Το γεγονός ότι σε μια ακόμα χρονιά που ήσουν άτυχος, αφού ταλαιπωρήθηκες από σοβαρό τραυματισμό, η ΑΕΚ επέλεξε να σου ανανεώσει το συμβόλαιο, αποτελεί για σένα την καλύτερη απόδειξη για το πόσο σε πιστεύουν στην ομάδα;

"Φυσικά. Η ανανέωση ενός συμβολαίου έρχεται και μέσα απ' την εικόνα που έχει κάθε ποδοσφαιριστής στο γήπεδο. Όταν οι υπεύθυνοι βλέπουν ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις μιας ομάδας όπως η ΑΕΚ, τότε προχωρούν μαζί. Είναι πολύ σημαντικό για μένα το γεγονός ότι η ομάδα επέλεξε να μου ανανεώσει το συμβόλαιο, γι' αυτό και θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό έτσι ώστε να αποδείξω ότι έπραξαν σωστά. Αυτό θέλω να το δείξω όμως μέσα στο γήπεδο".

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

- Για κάποιους παίκτες όπως εσύ που έζησες τη χρονιά στη Β' Εθνική, πως είναι φέτος η πρόκληση του Champions League που υπάρχει μπροστά σας;

"Πέρυσι δεν προχωρήσαμε στο Europa League. Φέτος όμως είμαστε πιο έμπειροι τόσο ατομικά ως ποδοσφαιριστές, όσο και ως ομάδα. Όταν έχεις παραστάσεις από τελικούς κυπέλλου, σε έναν απ' αυτούς μάλιστα σηκώσαμε το τρόπαιο, τότε γίνεσαι πιο έμπειρος κι έτσι φέτος θέλουμε να κάνουμε τα πάντα για να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στο Champions League. Πέρυσι λέγαμε ότι βασικός στόχος είναι το πρωτάθλημα κι έμεινε σε δεύτερο ρόλο το Europa League, αλλά φέτος δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Φέτος πάμε να κάνουμε ό, τι καλύτερο στο Τσάμπιονς Λιγκ και βλέπουμε".

- Πέρυσι από την περίοδο της προετοιμασίας, μέσω των δηλώσεων που έγιναν υπήρχε η πεποίθηση ότι η ομάδα πάει για πρωτάθλημα. Αυτό όμως δεν φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο, ανεξάρτητα απ' το ότι η σεζόν ολοκληρώθηκε με την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τι έφταιξε;

"Δε μπορούμε να πούμε ότι έφταιξε κάτι συγκεκριμένο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που έπαιξαν ρόλο σ' αυτό και σίγουρα έγιναν λάθη τα οποία όλοι ξέρουμε. Φέτος όμως αρχίζουμε πολύ καλύτερα απ' ότι πέρυσι. Έχουμε βασικό κορμό στο ρόστερ, οι μεταγραφές θα μπορέσουν να βοηθήσουν άμεσα, ενώ θα έρθουν κι άλλοι παίκτες στη συνέχεια, κάτι που δείχνει ότι είμαστε πολύ πιο έτοιμοι απ' ότι πέρυσι για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα".

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

- Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η ομάδα συνεχίζει με τον ίδιο προπονητή που ολοκλήρωσε την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν;

"Πολύ σημαντικό. Πέρυσι με το που ήρθε ο κ. Χιμένεθ η ομάδα ανέβασε πολύ την απόδοσή της. Κάναμε έναν πολύ καλό β' γύρο, με αποκορύφωμα την πρώτη θέση στα playofss. Οι περισσότεροι παίκτες γνωρίζουμε τη φιλοσοφία του και όταν συμβαίνει αυτό είναι πιο εύκολο να προσαρμοστεί στον αγωνιστικό και να βγάλει όσα θέλει ο προπονητής".

- Η ΑΕΚ έχει ήδη πάρει τρεις Έλληνες παίκτες. Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ελληνική βάση στην ομάδα;

"Ξέρετε ότι σκοπός της ομάδας είναι η ελληνοποίηση. Είναι πολύ σημαντικό να έρχονται Έλληνες ποδοσφαιριστές που να βοηθούν την ομάδα, γιατί έτσι διατηρείται και το καλό κλίμα των τελευταίων τριών χρόνων".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ