ΑΕΚ

Μπακάκης: Αριστερά ή δεξιά;

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το (πρώτο) μεγάλο δίλημμα του Χιμένεθ για την ενδεκάδα του ντέρμπι της Κυριακής (01/04) με τον Παναθηναϊκό, αφορά έναν από τους κορυφαίους παίκτες της φετινής ΑΕΚ.

Είναι σταθερά φέτος από τους καλύτερους παίκτες της ΑΕΚ. Συνδύασε την επιστροφή του στην εθνική με μια εντυπωσιακή εμφάνιση και μια ασίστ. Έχει βάλει το όνομα του στο μπλοκάκι δεκάδων σκάουτερ ευρωπαϊκών ομάδων.

Ο Μιχάλης Μπακάκης κάνει την σεζόν της ζωής του (μέχρι και την επόμενη). Και έναν τέτοιο παίκτη, είναι προφανές πως ο Μανόλο Χιμένεθ ούτε μπορεί, αλλά ούτε και θέλει να τον αφήσει εκτός βασικού σχήματος, στο ντέρμπι της Κυριακής (01/04) με τον Παναθηναϊκό.

Άλλωστε φέτος ο Μπακάκης είναι "τούρμπο", σ’ όλα τα μεγάλα ματς. Μέχρι εδώ όλα φυσιολογικά. Όμως η δεδομένη επιθυμία του Χιμένεθ να έχει τον διεθνή ακραίο στην ενδεκάδα, δημιουργεί αυτόματα και το πρώτο μεγάλο δίλημμα. Ποια… πλευρά θα δώσει ο Ισπανός τεχνικός στον Μπακάκη; Την αριστερή, όπως στο μεγαλύτερο διάστημα της φετινής σεζόν ή την δεξιά που είναι και η φυσική του. Το Sport24.gr αναλύει το… δίλημμα του Χιμένεθ.

ΜΠΑΚΑΚΗΣ ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ

Είναι δεδομένο πως ο Μπακάκης "βολεύεται" καλύτερα να παίζει ως δεξί μπακ. Είναι η θέση που ξέρει καλύτερα και τον βολεύει και στο πόδι του. Άλλωστε ως δεξί μπακ "οργίασε" μόλις την περασμένη Τρίτη (27/3) στο φιλικό της εθνικής με την Αίγυπτο. Για να αποφασίσει ωστόσο ο Χιμένεθ να δώσει την Κυριακή στον Μπακάκη την δεξιά πλευρά, ή θα πρέπει να αφήσει τον Γκάλο στον πάγκο ή να τον βάλει σε ρόλο εξτρέμ. Όπως για παράδειγμα έκανε στο ματς της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ. Δηλαδή το τελευταίο χρονικά επίσημο παιχνίδι της ΑΕΚ. Ο Γκάλο δύσκολα μένει στον πάγκο. Αν παίξει εξτρέμ, ο Χριστοδουλόπουλος είτε θα πρέπει να μετακινηθεί στο αριστερό άκρο της επίθεσης, είτε θα πρέπει να μείνει στον πάγκο. Όπως στην Τούμπα. Και μοιάζει απίθανο να μείνει ο Λάζαρος εκτός βασικής ενδεκάδας. Δεν είναι όμως απίθανο να μετακινηθεί αριστερά.

ΜΠΑΚΑΚΗΣ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Είναι το πείραμα που έκανε ο Χιμένεθ από την αρχή της φετινής σεζόν και του βγήκε. Ο Μπακάκης έκανε εξαιρετικά ματς ως αριστερό μπακ, παρότι δεξιοπόδαρος. Και στα περισσότερα από τα μεγάλα παιχνίδια και τα ντέρμπι, αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας. Αν πάντως ο Χιμένεθ επιλέξει να δώσει στον Μπακάκη τον ρόλο του αριστερού μπακ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει να μείνει στον πάγκο ο Χούλτ και ο Λόπες είτε επίσης να μείνει στον πάγκο, είτε να μετακινηθεί σε ρόλο αριστερού εξτρέμ. Βεβαίως είναι πολλά τα παιχνίδια φέτος, που ο Χιμένεθ έχει δώσει την αριστερή πλευρά στον Μπακάκη με τον Λόπες. Επομένως τίποτα δεν αποκλείει, να το επαναλάβει και στο ντέρμπι.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ