ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπάγερν - ΑΕΚ: Η κριτική των παικτών της Ένωσης

CHAMPIONS LEAGUE / ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Είχε αρκετούς διακριθέντες η ΑΕΚ εναντίον της Μπάγερν, παρά την ήττα της στο Μόναχο με 2-0. Κυρίως οι μέσοι και οι αμυντικοί της ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά στις απαιτήσεις ενός αγώνα στον οποίο κορυφαίος της Ένωσης ήταν ο Μπάρκας

Με ήττα (2-0) αποχώρησε από το Μόναχο η ΑΕΚ κόντρα στη Μπάγερν, αλλά η συνολική παρουσία της ήταν αξιοπρεπέστατη. Η Ένωση έμεινε χωρίς βαθμό στα τέσσερα ματς του ομίλου της και πλέον έχει αμυδρές ελπίδες μόνο για την τρίτη θέση. Η αξιολόγηση των παικτών της στην αναμέτρηση εναντίον των Βαυαρών έχει ως εξής.

ΜΠΑΡΚΑΣ: Ήταν από τους κορυφαίους παίκτες της ΑΕΚ. Ξεκίνησε με μια καλή απόκρουση στο 7' , σε κεφαλιά του Γκορέτσκα. Ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έβγαλε δυο πολύ δύσκολες φάσεις. Στο 55’ σε σουτ εξ επαφής του Γκορέτσκααλλά και στο 61’ σε τετ α τετ με τον Λεβαντόφσκι.

ΜΠΑΚΑΚΗΣ: Ήταν εξαιρετικά σταθερός και απολύτως συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα σ’ όλο το πρώτο ημίχρονο. Κέρδισε τις μονομαχίες από τον Ριμπερί, προσπάθησε να κάνει και ανεβάσματα από την πλευρά του και είχε και μια καλή σέντρα στον Πόνσε. Στο δεύτερο ημίχρονο πιέστηκε και αυτός περισσότερο, όπως και η άμυνα της ΑΕΚ. Αλλά δεν ήταν απ’ αυτούς που έκαναν αμυντικά λάθη.

ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ: Με εξαίρεση δυο λάθη που έχει κάνει σε μεταβιβάσεις, σ’ όλο το πρώτο ημίχρονο είναι και αυτός συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα. Κυρίως διότι παίρνει σωστές θέσεις και βγαίνει πρώτος πάνω στην μπάλα. Στο δεύτερο ημίχρονο έχασε σε κάποιες φάσεις την θέση του, αλλά έσωσε και κάποιες δύσκολες καταστάσεις.

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πολύ καλό πρώτο ημίχρονο για τον στόπερ της ΑΕΚ. Στα ανασταλτικά του καθήκοντα ήταν αψεγάδιαστος με τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες κερδισμένες. Ενώ στο 5', άγγιξε το γκολ, με την κεφαλιά που έκανε η οποία πέρασε λίγο άουτ. Έδωσε εξίσου πολλές μάχες στο δεύτερο ημίχρονο και στις περισσότερες ήταν και πάλι νικητής.

ΤΣΟΣΙΤΣ:Του χρεώθηκε η φάση του πέναλτι πάνω στον Λεβαντόφσκι, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν φαίνεται να τον γκρεμίζει. Κατά τα άλλα έχει κάνει στο πρώτο ημίχρονο δυο καθοριστικά τάκλιν πάνω σε προσπάθεια του Πολωνού φορ να τελειώσει φάσεις.Ωστόσο στο δεύτερο φαινόταν να χάνει σε κάποιες φάσεις την συγκέντρωση του. Με πιο καθοριστική αυτή του δεύτερου γκολ του Λεβαντόφσκι.

ΧΟΥΛΤ: Πολύ καλό πρώτο ημίχρονο για τον Σουηδό μπακ. Όσες φορές δεν έβγαινε πρώτος πάνω στην μπάλα, κάλυπτε σωστά τους χώρους στην πλευρά του και έπαιρνε σωστή αμυντική θέση. Ενώ προσπάθησε και να κρατήσει την μπάλα και να την βγάλει σωστά μπροστά.Στο δεύτερο και αυτός δεν έκανε τόσο καλό παιχνίδι, καθώς έχασε αρκετές φορές την θέση.

ΣΙΜΟΕΣ: Έπαιξε σε ρόλο κόφτη μπροστά από την τριάδα των στόπερ. Έβγαλε και αυτός πολλή δουλειά, με πολύ τρέξιμο στο πρώτο ημίχρονο. Ενώ με την μπάλα στα πόδια, προσπάθησε όσο μπορούσε να την κρατήσει και να την κυκλοφορήσει. Και στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισε να τρέχει πολύ, να το παλεύει και να βγάζει πολλή δουλειά στη μεσαία γραμμή.

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Έπαιξε ως δεξιός εσωτερικός χαφ και ήταν και αυτός σ’ ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, πολύ συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα. Και ειδικά στις βοήθειες που έπρεπε να δίνει στην δεξιά πλευρά της ΑΕΚ και στον Μπακάκη. Με την μπάλα στα πόδια, προσπάθησε και αυτός να βοηθήσει στην κυκλοφορία. Στο δεύτερο ημίχρονο και αυτός ξόδεψε πολλή ενέργεια και φαινόταν να κουράζεται.

ΆΛΕΦ: Σούπερ ματς έκανε ο Βραζιλιάνος στο πρώτο ημίχρονο. Όχι μόνο ήταν εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά και με την μπάλα στα πόδια του έπαιρνε σωστές προσπάθειες και είχε καθαρό μυαλό. Έτρεξε όμως πολύ, κουράστηκε γρήγορα και στο δεύτερο ημίχρονο έμεινε νωρίς από δυνάμεις.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Είχε ρόλο ελεύθερο και συνδετικό ανάμεσα στη μεσαία γραμμή και την επίθεση. Ήταν πολύ συνεπής στις βοήθειες που έπρεπε να δίνει στην ανασταλτική λειτουργία. Ενώ είχε και κάποιες πρωτοβουλίες, που δεν κατάφερε να τις ολοκληρώσει.Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ουζουνίδης του ζητούσε να γυρίζει πιο πίσω για να παίρνει περισσότερο την μπάλα. Το έκανε, χωρίς ωστόσο να βοηθήσει στην κυκλοφορία της μπάλας.

ΠΟΝΣΕ: Εξαιρετική ήταν η δουλειά που έκανε ο Αργεντινός φορ στο πρώτο ημίχρονο. Κυρίως διότι πίεσε πολύ την άμυνα της Μπάγερν, κράτησε και μπάλα κάποιες φορές για να δώσει ανάσες στην ανασταλτική λειτουργία και να ανεβάσει την ομάδα. Όμως πλήρωσε αυτό το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, διότι έτρεξε πολύ και κουράστηκε γρήγορα.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

ΜΟΡΑΝ: Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο στην θέση του κουρασμένου Άλεφ. Κράτησε κάποιες φορές την μπάλα και δοκίμασε να αλλάξει το παιχνίδι. Χωρίς πάντως να του βγουν όλες οι προσπάθειες.

ΓΚΑΛΟ: Ήταν η δεύτερη κίνηση του Ουζουνίδη από τον πάγκο. Κυρίως για να δώσει φρεσκάδα στο κέντρο του γηπέδου. Και βοήθησε πολύ ο Βραζιλιάνος αλλά μόνο στο ανασταλτικό κομμάτι.

ΜΠΟΓΕ: Η τρίτη κίνηση του Ουζουνίδη από τον πάγκο. Ο Αργεντινός κράτησε κάπως την μπάλα, αλλά χωρίς να καταφέρει να βγάλει σωστά την ΑΕΚ στην επίθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ