ΑΕΚ

"Μόνο έτσι μπορεί να φύγει ο Ερνάνι"

"Μόνο έτσι μπορεί να φύγει ο Ερνάνι"

Η Πόρτο που τον κοστολογεί στα 10.000.000 ευρώ, αλλά δεν θα βρει αγοραστή σε αυτή τη τιμή, η μεγαλύτερη ανάγκη πώλησης παρά δανεισμού λόγω FFP και το buzzer beater. Ο δημοσιογράφος της "Record", Βίτορ Πίντο, αναλύει στο Sport24.gr τα δεδομένα για Ερνάνι.

Ο Βίτορ Πίντο ζει μόνιμα στο Οπόρτο. Κοιμάται, ξυπνάει, ζει κι αναπνέει με την επικαιρότητα της Πόρτο. Ο Πορτογάλος δημοσιογράφος - ρεπόρτερ των "δράκων" της εφημερίδας "Record" αναλύει στο Sport24.gr τα δεδομένα της περίπτωσης του Ερνάνι.

"Μόνο έτσι μπορεί να φύγει ο Ερνάνι"
Ερνάνι

Η ΑΕΚ δεδομένα ενδιαφέρεται για τον 26χρονο Ίβηρα εξτρέμ της Πόρτο και πρώην των Γκιμαράες και Ολυμπιακού (με τη μορφή δανεισμού), όπως σας ενημέρωσε πρώτα το Sport24.gr. Άλλωστε, είχατε ενημερωθεί για την περιπλοκότητα της περίπτωσης.

Ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης, Νίκος Λυμπερόπουλος, είχε ταξιδέψει στην πόλη του πορτογαλικού Βορρά για μια πρώτη διερευνητική επαφή δανεισμού του ποδοσφαιριστή. Ο Βίτορ Πίντο εξηγεί ότι Πόρτο έχει θέσει πωλητήριο στον Ερνάνι, αλλά στην τιμή που τον κοστολογεί δεν θα βρει αγοραστή.

"Η Πόρτο κοστολογεί τον Ερνάνι στα 10.000.000 ευρώ. Είναι σίγουρο ότι δεν θα βρει αγοραστή. Το ξέρουν όλοι στη διοίκηση. Αλλά, είναι μια πάγια τακτική των "δράκων" να βάζουν ψηλά την τιμή και να "πέφτουν" σιγά-σιγά στις απαιτήσεις τους. Το λέω και πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή σε αυτό. Η ΑΕΚ πρέπει να διαπραγματευτεί πολύ καλά. Δεν ξέρω εάν έχει την εμπειρία να το κάνει. Άλλες ομάδες, πιο έμπειρες στις διαπραγματεύσεις τα έχουν βρει δύσκολα με την Πόρτο".

"Μόνο έτσι μπορεί να φύγει ο Ερνάνι"
PORTO FACEBOOK

Πρόθεση της ΑΕΚ είναι να δανειστεί τον Ερνάνι. Αλλά η Πόρτο είναι το "αφεντικό" σε ενδεχόμενη διαπραγμάτευση και το παιχνίδι παίζεται με τους κανόνες που θέτει η ίδια. Τι θέλει, άραγε, η Πόρτο; Μπορεί να επιτευχθεί δανεισμός, συνοδευομένος από οψιόν αγοράς;

"Αν για κάτι είμαι 100% σίγουρος, είναι ότι η Πόρτο θέλει να πωλήσει. Κύριος λόγος είναι το FFP. Είναι μια παράξενη κατάσταση. Δανεισμός, έστω και συνοδευομένος από οψιόν αγοράς, θα ήταν το τελευταίο σενάριο για τους "δράκους". Κι αυτό γιατί δεν πρόκειται να χαμηλώσουν την τιμή στην οψιόν αγοράς. Καταλήγει σε ατέρμονα κύκλο. Αν μια ομάδα δεν μπορεί να πληρώσει τώρα, γιατί να μπορεί σε έξι μήνες; Ο Σέρζιο Κονσεϊσάο αυτή τη στιγμή δεν έχει ευέλικτο ρόστερ - σε σχέση με τους συναδέλφους - αντιπάλους του (Ρουί Βιτόρια και Ζόρζε Ζεζούς) - και λόγω των περιορισμών του FFP δύσκολα θα μπορέσει να έχει και χρήματα για το χειμερινό μεταγραφικό παζάρι. Οπότε, κάθε αποχώρηση πρέπει να μελετηθεί ξανά και ξανά".

Υπάρχει, ωστόσο, ενδεχόμενο να τελειώσει την τρέχουσα σεζόν ως "δράκος" ο Ερνάνι παρά το γεγονός ότι έχει 4 συμμετοχές στην Primeira Liga και μόλις μία εξ' αυτών στην αρχική ενδεκάδα; Υπάρχει, όπως εξηγεί στο Sport24.gr ο Βίτορ Πίντο:

"Μόνο έτσι μπορεί να φύγει ο Ερνάνι"

"Εάν τραυματιστεί κάποιος εξτρέμ, ο Ερνάνι δεν θα κουνηθεί από εδώ που είναι. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Ο Σέρζιο Κονσεϊσάο θέλει την Πόρτο πρωταθλήτρια και δεν πρόκειται να θυσιάσει τις εναλλακτικές που έχει στο βωμό της συμμόρφωσης στις επιταγές του Financial Fair Play". Οπότε, ο οποιοσδήποτε τραυματισμός φρενάρει την περίπτωση Ερνάνι".

Καλή η ανάλυση, αλλά ποια είναι η εκτίμηση του Πορτογάλου δημοσιογράφου για την περίπτωση ενδιαφέροντος της ΑΕΚ (ή οποιασδήποτε άλλης ομάδας) για τον Ερνάνι;

"Ας ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είναι μόνο η ΑΕΚ που μπορεί να ενδιαφέρεται για τον παίκτη. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες. Τόσο στην Πορτογαλία, όσο στη Γαλλία και στις αραβικές χώρες. Η εκτίμησή μου είναι ότι η Πόρτο δεν θα μπορέσει να τον πουλήσει, αλλά θα εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Δεν ξέρω αν και πόσο εξοικειωμένοι είστε με αυτό στην Ελλάδα, αλλά στην Πορτογαλία είναι κάτι φυσιολογικό πια. Θεωρώ ότι θα έχουμε μίνι - "θρίλερ" στο τέλος του Ιανουαρίου".

Photo credits: Porto Oficial

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ