ΑΕΚ

Mind games από Χιμένεθ

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΙΜΕΝΕΘ
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΙΜΕΝΕΘ ICON

Ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, ξεκίνησε διαχείριση (και) του μυαλού των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ ενόψει της συνέχειας της αγωνιστικής περιόδου σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Μια σημαντική νίκη, εκτός από κέρδη, μπορεί να βάλει και παγίδες σε μια ομάδα. Και αν πρόκειται για νίκη επί του Ολυμπιακού, σε ημιτελικά κυπέλλου και μάλιστα εκτός έδρας, οι παγίδες μπορεί να γίνουν ακόμα πιο βαθιές και ακόμα πιο επικίνδυνες. Κυρίως για το μυαλό των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Και απ’ αυτές τις παγίδες θέλει να «προστατέψει» τους κιτρινόμαυρους, ο Μανόλο Χιμένεθ.

Γι' αυτό και ήδη από την πρώτη προπόνηση μετά το ματς του Φαλήρου, άρχισε τα mind games. Ο Ισπανός τεχνικός ξέρει πόσο εύκολα τα μυαλό των παικτών μπορεί είτε να παρασυρθεί σε μονοπάτια εφησυχασμού ή ενθουσιασμού, είτε να ξεμακρύνει την προσήλωση στην επόμενη αγωνιστική υποχρέωση της ΑΕΚ.

Το πρώτο μπορεί να αποβεί μοιραίο για την μάχη πρόκρισης στον τελικό του κυπέλλου, η οποία ακόμα δεν έχει κριθεί. Το δεύτερο μπορεί να υποχρεώσει την ΑΕΚ σ’ ένα στραβοπάτημα στην Λιβαδειά την προσεχή Κυριακή (23/4) με πολλαπλές ζημιές.

Όπως και να έχει, κάθε παραστράτημα της σκέψης των "κιτρινόμαυρων", τώρα που οι αγωνιστικές ισορροπίες είναι λεπτές, θα είναι καταστροφικό. Και ο Χιμένεθ το ξέρει καλά. Άλλωστε υπάρχουν και πρόσφατα… μαθήματα επ’ αυτού, που ο Ισπανός τεχνικός θεωρεί πως πρέπει να είμαι μαθήματα.

Το μικρό σερί νικών που είχε κτίσει η ΑΕΚ όταν πρωτοανέλαβε ο Χιμένεθ, σταμάτησε στο Καυταντζόγλειο, διότι δεν υπήρξε ανάλογη με τα προηγούμενα ματς προσήλωση. Κάτι περίπου ανάλογο συνέβη και στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όταν οι παίκτες της ΑΕΚ θεώρησαν πως όλα θα γίνουν όπως στα ματς με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αλλά χωρίς την ανάλογη συγκέντρωση. Ο Χιμένεθ θεωρεί πως και το στραβοπάτημα με τον Ηρακλή αλλά και η ήττα από τον Παναθηναϊκό, ήταν αποτέλεσμα... μυαλού και όχι τόσο κακής αγωνιστικής μέρας της ΑΕΚ.

Θεωρητικά αυτά τα δυο αποτελέσματα, δεν στοίχισαν. Αν όμως συμβεί κάτι αντίστοιχο στην ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, τότε η ζημιά θα είναι και τεράστια και χωρίς δυνατότητα να διορθωθεί. Ενώ πλήγμα, εκτός από την βαθμολογία και το γόητρο, θα είναι και στην προετοιμασία για το ματς με τους ερυθρόλευκους, ένα στραβοπάτημα στην Λιβαδειά. Αυτός είναι ο λόγος που ήδη από χθες (18/4), ο Χιμένεθ έχει αρχίσει να δουλεύει (και) με το μυαλό των ποδοσφαιριστών του.

Για να το κρατήσει… μαζεμένο και να το προετοιμάσει σωστά και τόσο για το κυριακάτικο παιχνίδι, όσο και για την ρεβάνς με τον Ολυμπιακό. Χωρίς να ρίχνει την εξαιρετική ψυχολογία από τη νίκη μέσα στο Φάληρο, προσπαθεί να κάνει τους παίκτες του, να βγάλουν την σκέψη τους από εκείνο το ματς, που έτσι κι αλλιώς πλέον είναι παρελθόν. "Πιστεύω πως αξίζετε να πάρετε το Κύπελλο", έλεγε από την μια μεριά ο Χιμένεθ και από την άλλη πως "μέχρι και την Κυριακή και το ματς με τον Λεβαδειακό, δεν υπάρχει κανένα Κύπελλο".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ