ΑΕΚ

Μικρές ιστορίες, μιας μεγάλης βραδιάς

Μικρές ιστορίες, μιας μεγάλης βραδιάς
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr θυμάται τη μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά της ΑΕΚ, πριν από 13 χρόνια, με το ισόπαλο 3-3 κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ΑΕΚ πριν από δυο χρόνια, περίπου τέτοια εποχή, ξεκινούσε επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής. Πριν από 13 χρόνια όμως, τέτοια μέρα σαν τη σημερινή (2/10), η ΑΕΚ έφερνε ισοπαλία 3-3 με την Ρεάλ Μαδρίτης στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας για τους ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ.

Και αφού πρώτα είχε προηγηθεί με 1-0 και 3-1. Το ποια εκ των δυο είναι η πραγματική ΑΕΚ είναι προφανές και η Ρεάλ έχει… βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Η ΑΕΚ είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει κερδίσει την Ρεάλ και η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει φύγει αήττητη από το Μπερναμπέου. Ωστόσο εκείνο το βράδυ της 3Οκτώβρη του 2002 στη Νέα Φιλαδέλφεια, ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό. Έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά. ΤοSport24.gr σας παρουσιάζει μερικές μικρές ιστορίες, από μια μεγάλη βραδιά για την ΑΕΚ.

"Μα δυο φορές στο ίδιο σημείο"

Το πρώτο γκολ σ’ εκείνο το ματς, το είχε πετύχει ο Βασίλης Τσιάρτας με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Τίποτα το παράξενο σ’ όλο αυτό. Η μπάλα στημένη έξω από την περιοχή, ήταν σαν πέναλτι για το μαγικό πόδι του Τσιάρτα. Και αυτό ήταν κάτι που το γνώριζαν όλοι. Εκείνο όμως που έκανε ακόμα και τους Ισπανούς δημοσιογράφους να «τρελαθούν» ήταν το γεγονός πως στην ίδια φάση, ο Τσιάρτας έστειλε δυο φορές την μπάλα, ακριβώς στο ίδιο σημείο.

Μικρές ιστορίες, μιας μεγάλης βραδιάς
INTIME SPORTS

Πρώτα εκτέλεσε το φάουλ και βρήκε το αριστερό δοκάρι, ο διαιτητής υπέδειξε επανάληψη της εκτέλεσης και την δεύτερη φορά, την έστειλε στην αριστερή γωνιά. «Μα δυο φορές στο ίδιο σημείο; Και ο τερματοφύλακας να μην μπορεί να κάνει τίποτα; Απίστευτο» έλεγαν και ξαναέλεγαν οι Ισπανοί δημοσιογράφοι μετά το ματς.

Τα πιο δουλεμένα γκολ

Η ΑΕΚ δεν πέτυχε ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά τρια γκολ στη Ρεάλ εκείνο το βράδυ. Το εντυπωσιακό είναι πως τα δυο από τα τρία, ήταν γκολ απολύτως δουλεμένα στις προπονήσεις της ΑΕΚ. Το 2-1 έγινε με τον Τσιάρτα να εκτελεί κόρνερ και να στέλνει την μπάλα στο πρώτο δοκάρι εκεί που έβγαινε και ο Μαλαδένης και ο Ράιτ.

Μικρές ιστορίες, μιας μεγάλης βραδιάς
INTIME SPORTS

Ο πρώτος τελικά πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα. Όσο για το 3-1, ήταν μια κομπίνα που μόνο ο Τσιάρτας με τον Νικολαΐδη μπορούσαν να κάνουν. Διότι μόνο ο Τσιάρτας μπορούσε να στείλει την μπάλα με φάουλ σε συγκεκριμένο σημείο και μόνο ο Νικολαΐδης να κάνει τέτοια περιστροφή στο σώμα για να πιάσει την κεφαλιά και να δώσει κατεύθυνση στην μπάλα προς τα δίχτυα. Μάλιστα το ίδιο γκολ οι δυο τους, το είχαν πετύχει και σ’ ακόμα δυο ματς.

Το παράπονο του Μπάγεβιτς

Προφανώς και όσα χρόνια και αν περάσουν, ο αρχιτέκτονας και εκείνης της βραδιάς και εκείνης εντυπωσιακής πορείας στο Τσάμπιονς Λιγκ, Ντούσαν Μπάγεβιτς, δεν πρόκειται να ξεχάσει όσα έγιναν.

Μικρές ιστορίες, μιας μεγάλης βραδιάς
INTIME SPORTS

Και κυρίως όσα δεν έγιναν. Διότι το μεγάλο παράπονο του Μπάγεβιτς ήταν και παραμένει, πως η ΑΕΚ δεν είχε κερδίσει εκείνο το ματς με την Ρεάλ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μάλιστα ο νυν εκτελεστικός διευθυντής και τότε προπονητής της Ένωσης, θεωρεί πως το «κλειδί» ήταν πως η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάει με το 3-1 στα αποδυτήρια, αλλά πριν την λήξη του ημιχρόνου οι Ισπανοί έκαναν το 3-2.

"Βασιλικά" εισιτήρια

Εκτός πάντως από το σπουδαίο αποτέλεσμα, όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες της Νέας Φιλαδέλφειας εκείνο το βράδυ, δεν θα ξεχάσουν και πόσο πόνεσε η… τσέπη τους για να βρεθούν εκεί.

Μικρές ιστορίες, μιας μεγάλης βραδιάς
INTIME SPORTS

Η τότε διοίκηση της ΑΕΚ υπό τον Μάκη Ψωμιάδη, είχε βάλει αστρονομικές τιμές στα εισιτήρια. «Βασιλικές» για την ακρίβεια, κατά το παρατσούκλι της Ρεάλ. Και μάλιστα σ’ αυτό το ματς είχαν μπει τα πιο ακριβά εισιτήρια στην ιστορία της «Σκεπαστής».

Γεωργάτος σε… έκσταση

Εκείνη τη σεζόν η παρουσία του Γρηγόρη Γεωργάτου στο ρόστερ της ΑΕΚ, αποτελούσε αντικείμενο κουβέντας, διαφωνιών και διαμάχης. Σ’ εκείνο το ματς με την Ρεάλ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Γεωργάτος δεν έπαιζε.

Μικρές ιστορίες, μιας μεγάλης βραδιάς
INTIME SPORTS

Παρακολούθησε το παιχνίδι από τις σουίτες του «Ν. Γκούμας». Και όταν ο Νικολαϊδης έκανε το 3-1, ο Γεωργάτος πετάχτηκε από την θέση του και άρχισε να κτυπάει με τις γροθιές του με δύναμη το τζάμι πανηγυρίζοντας.

Ο… χαιρετισμός του "Γκούτι"

Μπορεί η Ρεάλ να μην έφυγε ηττημένη εκείνο το βράδυ από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Αλλά το αποτέλεσμα ήταν πλήγμα στον εγωισμό των μεγάλων αστέρων της «Βασίλισσας».

Μικρές ιστορίες, μιας μεγάλης βραδιάς
INTIME SPORTS

Είναι χαρακτηριστικό πως φεύγοντας η αποστολή της Ρεάλ από το Ν. Γκούμας, ο Γκούτι μέσα από το πούλμαν έδειχνε στους οπαδούς της ΑΕΚ που ήταν στον δρόμο, τα τέσσερα δάκτυλα. «Υποσχόμενος» πως στο παιχνίδι του Μπερναμπέου η Ρεάλ θα έβαζε τέσσερα γκολ στην ΑΕΚ. Η υπόσχεση πάντως πήγε περίπατο, καθώς η ΑΕΚ πήρε ισοπαλία 2-2 και στην Μαδρίτη.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ