ΑΕΚ

Μια νίκη, μια αγκαλιά, μια προφητεία

Μια νίκη, μια αγκαλιά, μια προφητεία

Μια σειρά από ιδιαιτερότητες έχει για τον Χιμένεθ το γήπεδο της Νέας Σμύρνης, στο οποίο και πάλι σήμερα (6/3) θα επισκεφτεί ως προπονητής της ΑΕΚ.

Η (βαρύνουσα) σημασία του σημερινού (6/3) στη Νέα Σμύρνη για την ΑΕΚ είναι δεδομένη. Αν δεν κερδίσει ξαναβγαίνει εκτός πεντάδας και κάνει ένα μικρό πισωγύρισμα στα μεγάλα βήματα προόδου του τελευταίου μήνα.

Και προφανώς για τον Μανόλο Χιμένεθ, αυτά είναι και τα μόνα που έχουν σημασία. Παρόλο που η αλήθεια είναι πως το παιχνίδι απέναντι στον Πανιώνιο στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, έχει μια σειρά από ιδιαιτερότητες για τον Ισπανό τεχνικό. Ιδιαιτερότητες που συνδέονται και με την δική του καριέρα και με την ΑΕΚ, αλλά ακόμα και με την καριέρα του Κώστα Μανωλά. ΤοSport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ "ΡΕΚΒΙΕΜ"

Ο Χιμένεθ έχει πει πολλές φορές πως η ΑΕΚ τον έχει σημαδέψει. Το δήλωσε και την πρώτη μέρα που ανέλαβε ξανά την τεχνική ηγεσία, πριν από περίπου έναν μήνα. Ο Ισπανός τεχνικός έζησε πολύ έντονα την πρώτη του θητεία στον πάγκο. Όπως και την απομάκρυνση του.

Στο γήπεδο που επιστρέφει σήμερα, αυτό της Νέας Σμύρνης, ο Χιμένεθ είχε καθίσει για τελευταία φορά στον πάγκο της ΑΕΚ. Το συμβόλαιο του λύθηκε δυο μέρες μετά από το ματς με τον Πανιώνιο. Ο Ισπανός τεχνικός ήξερε πριν από την σέντρα, πως στη Νέα Σμύρνη πάει για… «ρέκβιεμ», όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα. Είχε προηγηθεί η εντός έδρας ήττα από την Στουρμ Γκρατς για το Γιουρόπα Λιγκ.

Είχε ψυχανεμισθεί ο Χιμένεθ πως θα «τελείωνε» ακόμα και αν κέρδιζε στη Νέα Σμύρνη. Γι' αυτό άλλωστε και ενώ στο νικητήριο γκολ που πετυχαίνει ο Μανωλάς στις καθυστερήσεις, στον πάγκο της ΑΕΚ γίνεται χαμός, ο Ισπανός τεχνικός μένει ακίνητος και απλός χειροκροτεί τον σκόρερ.

Η ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Παρόλο που ένας από τους λόγους που ο Χιμένεθ είχε οδηγηθεί στην έξοδο από την ΑΕΚ, φερόταν να αφορούσε και τις σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές, η τελευταία εικόνα από τον Ισπανό στον κιτρινόμαυρο πάγκο, ήταν η αγκαλιά με τον σκόρερ του νικητήριου γκολ στη Νέα Σμύρνη.

Μόλις ο Μανωλάς έστειλε στα δίχτυα στις καθυστερήσεις του ματς με τον Πανιώνιο, έδειξε αμέσως προς τον πάγκο και έκανε σπριντ για να βρεθεί στην αγκαλιά του Ανδαλουσιάνου τεχνικού. Το ρεπορτάζ της εποχής έλεγε, πως ο 20χρονος τότε, κεντρικός αμυντικός, είχε πει ήδη από το ξενοδοχείο στους συμπαίκτες του, πως αν έβαζε γκολ, θα το αφιέρωνε στον Χιμένεθ.

Πιθανότατα διότι είχε καταλάβει πόσο μεγάλη εκτίμηση έτρεφε ο Ισπανός τεχνικός για τον Μανωλά. Ενδεχομένως και να είχαν φτάσει στα αφτιά του παίκτη, αυτά που έλεγε ο Χιμένεθ στους συνεργάτες του.

"Αν συνεχίσει ο Μανωλάς να δουλεύει συγκεντρωμένος και να βελτιώσει τις αδυναμίες του, θα κάνει πολύ μεγάλη καριέρα σε οποιοδήποτε μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είναι από τους παίκτες της ΑΕΚ που μπορούν να παίξουν σε ομάδα της Πριμέρα Ντιβισιόν και τον πρότεινα ανεπιφύλακτα στη Σεβίλλη, ώστε να επενδύσει πάνω του".

Την Πριμέρα δεν την… πέτυχε ο Χιμένεθ, τουλάχιστον προς το παρόν, αλλά για το μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έπεσε μέσα στην πρόβλεψη.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Η ΑΕΚ ψάχνει σήμερα στη Νέα Σμύρνη την πρώτη εκτός έδρας νίκη για το πρωτάθλημα, μετά τις 17 Οκτωβρίου. Και την πρώτη νίκη στην έδρα του Πανιώνιου, από τις 2 Οκτωβρίου του 2011. Από τότε δηλαδή, που με τον Χιμένεθ στον πάγκο, η ΑΕΚ πέρασε από τη Νέα Σμύρνη με νίκη 1-0.

Από τότε μετρά μια ήττα και μια ισοπαλία. Στην ήττα του 2012, απολύθηκε ο Βαγγέλης Βλάχος από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Στην ισοπαλία του 2015, υπήρξε η πρώτη γκρίνια για τον Γκουστάβο Πογέτ.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ