ΑΕΚ

"Mην τσιμπάτε"

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ματς ειδικών συνθηκών περιμένουν στην ΑΕΚ ενόψει Τούμπας και οι νουθεσίες για εκείνους που πρέπει να προσέξουν είναι σε ημερησία διάταξη.

Από κάθε άποψη και ανεξάρτητα από τη βαθμολογία όπως αυτή εν τέλει θα διαμορφωθεί μετά τις εκδικάσεις των δύο εφέσεων, την Κυριακή στην Τούμπα θα διεξαχθεί η μητέρα των μαχών. Στην ΑΕΚ ξέρουν καλά ότι εκτός από ένα παιχνίδι τακτικής, θα είναι και μυαλού.

Το φροντιστήριο ξεκίνησε... Εντός και εκτός των αποδυτηρίων! Κάποιοι παίκτες της ομάδας που είναι περισσότερο επιρρεπής στα νεύρα και στους καυγάδες, ακριβώς επειδή απαντούν σε προκλήσεις ή σκληρά μαρκαρίσματα, οφείλουν να είναι προετοιμασμένοι για "παγίδες". Να μη δουν μόνο το τυρί αλλά και τη φάκα!

Αν ανατρέξει κάποιος στις κίτρινες κάρτες που έχουν μαζέψει φέτος ο Μάρκο Λιβάγια και ο Όγκνιεν Βράνιες, θα διαπιστώσει ότι οι περισσότερες έχουν προκύψει από διαμαρτυρίες ή αψιμαχίες. Είτε μετά από σκληρά μαρκαρίσματα τα οποία έχουν υποστεί (Λιβάγια), είτε επειδή διαφωνούν με φάουλ που τους καταλογίζονται (Βράνιες), είτε διότι έχουν "τσιμπήσει" από πειράγματα αντιπάλων (αμφότεροι). Κάποιες φορές και από εκνευριστικά εις βάρος τους σχόλια.

"Μην τσιμπήσετε. Με ό,τι κι αν σας πουν ή σας κάνουν", είναι η προτροπή - εντολή του Χιμένεθ προς τους παίκτες εκείνους που δυσκολεύονται να συγκρατήσουν την αντιδραστική φύση τους όταν προκαλούνται ή όταν κάτι δεν τους πηγαίνει καλά. Συζήτηση γίνεται και εντός των αποδυτηρίων.

ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

"Είναι βασικό να μην δώσουμε την παραμικρή αφορμή για εύκολες κάρτες, να μην απαντήσουμε σε ότι κι αν γίνει, να τελειώσουμε το ματς με 11 παίκτες", έλεγε χθες ένας εκ των παλαιότερων παικτών στην ομάδα. Γι αυτό και το φροντιστήριο συνεχίζεται, τόσο εντός όσο και εκτός των αποδυτηρίων, είτε δηλαδή μέσω των παρεμβάσεων του Χιμένεθ αλλά και της δουλειάς που σε αυτόν τον τομέα κάνει επίσης ο τεχνικός διευθυντής, είτε στις επιμέρους συζητήσεις και στα πηγαδάκια των παικτών.

Οι Βράνιες και Λιβάγια, έχουν συλλέξει από 14 κίτρινες κάρτες (και από μία κόκκινη κάρτα) σε όλες τις διοργανώσεις. Αλλά στη λίστα των "επίφοβων" θα μπορούσε να προστεθεί και ο Σέρχιο Αραούχο (10 κάρτες), ο οποίος έχει την τάση να αντιδρά όταν προκαλείται και να χάνει τον έλεγχό του. Θυμηθείτε το παιχνίδι του πρώτου γύρου ανάμεσα στις δύο ομάδες, όταν αποβλήθηκε μετά από διαπληκτισμό με τον Σαμπράνο.

Γενικά, το μήνυμα του προπονητή είναι ότι παίκτες "δασκαλεμένους" να ρίξουν αυτούς της ΑΕΚ σε παγίδες, επειδή ξέρουν ότι την πατάνε, θα βρει αρκετούς μπροστά της ομάδα στην πορεία. Γι αυτό και εφιστά διπλά την προσοχή από εδώ και στο εξής.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ