ΑΕΚ

"Μηδέν" και... υπομονή

"Μηδέν" και... υπομονή
ΑΕΚ πανηγυρική ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ουρουγουανός τεχνικός, Γκουστάβο Πογέτ, θέλει από τους παίκτες της ΑΕΚ να κάνουν προσεκτικά σήμερα (3/3, 19:30) το πρώτο βήμα για τον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Ατρόμητο.

Προφανώς και οι νίκες στα ντέρμπι και ειδικά απέναντι στον αήττητο Ολυμπιακό, ήταν μια μεγάλη πρόκληση για τον Γκουστάβο Πογέτ. Ωστόσο η πρόκριση σ’ έναν τελικό κυπέλλου και η προοπτική κατάκτησης του πρώτου τίτλου στη νέα εποχή της ΑΕΚ, συνιστά ένα μεγάλο στοίχημα για τον Ουρουγουανό τεχνικό.

Και ο Πογέτ ξέρει καλά πως το σημερινό (3/3, 19:30) πρώτο παιχνίδι απέναντι στον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, μπορεί να αποτελέσει το πιο σημαντικό βήμα για να κερδίσει αυτό το στοίχημα.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ έχει δουλέψει πολύ το σημερινό ματς. Το έχει διαβάσει πολύ. Άλλωστε υπάρχει πολύ… υλικό από την πρόσφατη αναμέτρηση στο Περιστέρι. Εκείνο το ματς πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο, αλλά και το στραβοπάτημα της ΑΕΚ, αποτελεί οδηγό για τον Πογέτ για το σημερινό ματς. Άλλωστε ο Ουρουγουανός τεχνικός ξέρει, πως ο αντίπαλος δεν θα παρουσιαστεί πολύ διαφορετικός στο παιχνίδι κυπέλλου, από εκείνο του πρωταθλήματος.

Για τον Πογέτ είναι πολύ σημαντικά για την ΑΕΚ δυο στοιχεία. Το πρώτο είναι το μηδέν στα μετόπισθεν. Ήδη αμέσως μετά την λήξη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ κιόλας, ο Ουρουγουανός τεχνικός μίλησε στους παίκτες του για την σημασία να μην δεχθούν γκολ στο σημερινό παιχνίδι.

Ο Πογέτ θεωρεί πως ακόμα και με νίκη με το… αγαπημένο 1-0, η ΑΕΚ θα αποκτήσει ένα τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό. Όσο για το δεύτερο στοιχείο, αυτό έχει να κάνει με την υπομονή. Ο Ουρουγουανός τεχνικός δεν θέλει από τους παίκτες του να είναι βιαστικοί μέσα στο ματς, κυνηγώντας ένα μεγάλο σκορ.

Θέλει πίεση από την αρχή στο αντίπαλο, θέλει πρέσινγκ χαμηλά, αλλά όχι βιασύνη. Εξάλλου η ΑΕΚ όσες φορές φέτος έδειξε υπομονή και οργάνωση στο παιχνίδι της, πήρε αυτό που ήθελε από κάθε ματς. Ακόμα και αν ήταν ντέρμπι.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ