ΑΕΚ

Μεγάλο ρίσκο, μεγάλο δίλημμα

Μεγάλο ρίσκο, μεγάλο δίλημμα
INTIME SPORTS

Το φουλ επιθετικό σχήμα που δοκίμασε ο Δέλλας ενόψει Ατρομήτου, αλλά ακόμα τον προβληματίζει, και η... εκστρατεία ενημέρωσης για το νέο γήπεδο.

Όσο κομβικό ήταν για την ΑΕΚ το ματς της προηγούμενης Δευτέρας στη Βέροια, άλλα τόσο και ίσως περισσότερο είναι το σημερινό (4/10 - 16.00) με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ. Κανένα περιθώριο δεν υπάρχει για στραβοπάτημα. Είναι παιχνίδι εντός έδρας, υπάρχουν δυο ομάδες ήδη πάνω από την ΑΕΚ στην βαθμολογία και ακολουθεί και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Γι αυτό άλλωστε και ο Τραϊανός Δέλλας μίλησε για «νίκη που αποτελεί μονόδρομο».

Η αλήθεια είναι πως για να πάρει ο τεχνικός της ΑΕΚ αυτή τη νίκη, σκέφτεται να πάρει και ρίσκο. Μεγάλο ρίσκο. Στην χθεσινή (3/4) τελευταία προπόνηση, ο Δέλλας δοκίμασε ένα σχήμα φουλ επιθετικό, όπως ήδη έχετε διαβάσει στο Sport24. Το 4-3-3 με τους Γιόχανσον, Μπουoνανότε και Μάνταλο στην τριάδα της μεσαίας γραμμής και Μπαρμπόζα, Πλατέλλα και Αραβίδη στην επίθεση, είναι γεγονός πως λύνει κάποια ζητήματα. Για παράδειγμα, συνυπάρχουν ο Μπουονανότε με τον Μάνταλο στην ίδια ενδεκάδα, χωρίς να χρειάζεται κανείς εκ των δυο να παίξει στα άκρα. Επίσης τις θέσεις των εξτρέμ, τις καλύπτουν καθαρόαιμοι εξτρέμ. Από την άλλη μεριά όμως, είναι και ένα σχήμα που έχει μόλις έναν αμυντικό μέσο (Γιόχανσον) και συνολικά πέντε επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές. Αφήστε που όταν ο Δέλλας έκανε αυτό το πείραμα, με διαφορετική σύνθεση βέβαια, στο φιλικό με τον Απόλλωνα, απέτυχε παταγωδώς.

Εξ ου και το μεγάλο δίλημμα που έχει ο τεχνικός της ΑΕΚ. Δεν είναι εύκολη η απόφαση για ένα τόσο επιθετικό σχήμα αλλά και ένα σύστημα (4-3-3) που ουδέποτε έχει λειτουργήσει σωστά όσες φορές έχει εφαρμοστεί. Βεβαίως ούτε η συνταγή «Βέροιας», που αποτελεί την άλλη εναλλακτική λύση του Δέλλα για το αγωνιστικό πλάνο του σημερινού ματς, είχε λειτουργήσει άψογα. Είχε φέρει όμως τη νίκη.

Σε κάθε περίπτωση, το πλάνο για το σημερινό ματς, τον «βασανίζει» τον τεχνικό της ΑΕΚ μέχρι και την τελευταία στιγμή. Ενώ προφανώς και τίποτα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν κατά την διάρκεια του σημερινού ματς και τα δυο πλάνα που έχει δοκιμάσει στις δυο τελευταίες προπονήσεις.

Πόρτα την πόρτα για το γήπεδο

Η περιβόητη «γνωμάτευση» σχετικά με την περιβαλλοντική μελέτη για το γήπεδο της ΑΕΚ μιας «παρέας ιδιωτών που βγάζει διαγγέλματα» όπως την χαρακτήρισε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, όχι μόνο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής της ΑΕΚ, αλλά αποτέλεσε και θρυαλλίδα εξελίξεων. Ή για την ακρίβεια, αποτέλεσε την αφορμή κινητοποίησης για να οργανωθεί η «εκστρατεία» ενημέρωσης για το έργο στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας. Η χθεσινή (3/10) συνάντηση με μέλη του δημοτικού συμβουλίου απ’ όλες τις παρατάξεις αλλά και με φορείς της πόλης, για την εξέλιξη της οποίας διαβάσατε στο Sport24 , ήταν μόνο η αρχή.

Τόσο αύριο (5/10) όσο και την Τρίτη (6/10) οι συναντήσεις των ανθρώπων της Δικέφαλος ΑΕ αλλά και της ΑΕΚ με φορείς της Νέας Φιλαδέλφειας θα συνεχιστούν. Η απόφαση να πάνε στην ΑΕΚ ακόμα και πόρτα την πόρτα, προκειμένου να μιλήσουν για το έργο του νέου γηπέδου, είναι ειλημμένη. Όπως επίσης και ειλημμένη είναι απόφαση να οργανωθούν μια σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις στη Νέα Φιλαδέλφεια, στις οποίες θα συμμετάσχουν ακόμα και ποδοσφαιριστές της ομάδας. Πλέον ο στόχος είναι, όπως ήδη έχετε ενημερωθεί από το Sport24, η ΑΕΚ να επιστρέψει στην πόλη που ήταν και υπάρχει πλάνο για να ξαναγίνει, το σπίτι της.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ