ΑΕΚ

Μεγάλες προσδοκίες, μεγάλες γκαντεμιές

Μεγάλες προσδοκίες, μεγάλες γκαντεμιές

Η ΑΕΚ είχε συναντήσει ξανά περιπτώσεις ξένων σαν του Σουκουλίνι, με ατυχίες λίγες εβδομάδες μετά την απόκτηση τους. Το Sport24.gr κάνει φλας μπακ και θυμίζει.

Πάντα είναι στενάχωρο να τραυματίζεται σοβαρά ένας ποδοσφαιριστής. Πολλώ δε μάλλον, όταν το ραντεβού του με την ατυχία, έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά την μεταγραφή του σε καινούργια ομάδα. Όπως δηλαδή έγινε με την περίπτωση του Μπρούνο Σουκουλίνι.

Ο Αργεντινός μέσος υπέστη κάταγμα και επιστρέφει στο Μάντσεστερ πριν καν συμπληρωθεί ένας μήνας από τότε που τον απέκτησε η ΑΕΚ. Και έχοντας προλάβει να παίξει μόλις τρία ματς με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Όλα ως βασικός. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά, που ξένος παίκτης της ΑΕΚ και μάλιστα ηχηρή μεταγραφή, στέκεται άτυχος μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Το Sport24.gr θυμάται κάποιες ενδεικτικές περιπτώσεις.

Ο άτυχος Iceman και η κακή σύμπτωση

Για τους ανθρώπους της ΑΕΚ που βρίσκονται πολλά χρόνια στην ομάδα, όπως για παράδειγμα ο τιμ μάνατζερ Βασίλης Δημητριάδης, η περίπτωση του Σουκουλίνι θύμισε έντονα αυτή του Ειντούρ Γκούντγιονσεν. Ο Ισλανδός σούπερ σταρ ήταν η μεταγραφική «βόμβα» του καλοκαιριού του 2011. Στα 33 του ο Iceman και με τα ονόματα της Μπαρτσελόνα, της Τσέλσι και της Τότεναμ να βαραίνουν το βιογραφικό του, αποτελούσε μια σπουδαία κίνηση για την ΑΕΚ. Όμως πρόλαβε να τον… χαρεί μόλις μέχρι τις 15 Οκτωβρίου εκείνης της σεζόν.

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, ο Γκούντγιονσεν είχε μια σφοδρή σύγκρουση με τον τερματοφύλακα Κοστάνσο με αποτέλεσμα να υποστεί συντριπτικό κάταγμα κνήμης – περόνης. Τότε οι γιατροί είπαν πως ο παίκτης στάθηκε τυχερός διότι δεν υπήρξε μετατόπιση οστού. Όμως ο Ισλανδός έχασε σχεδόν όλη τη σεζόν. Επέστρεψε τον Απρίλη για τέσσερα ματς, αλλά δεν επανήλθε ποτέ και η καριέρα του στην ΑΕΚ τελείωσε άδοξα. Η σύμπτωση με την περίπτωση του Σουκουλίνι, είναι πως ο Γκούντγιονσεν τραυματίστηκε στο ματς με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Αργεντινός μέσος έπαιξε τελευταίο παιχνίδι πριν τραυματιστεί με τον Ολυμπιακό.

Μεγάλες προσδοκίες, μεγάλες γκαντεμιές
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ήρθε κουβαλώντας την… ατυχία

Το καλοκαίρι του 2001 ο Φερνάντο Σάντος ξεκινούσε την πρώτη του θητεία στον πάγκο της ΑΕΚ. Και έψαχνε για ένα βαρύ σέντερ φορ περιοχής. Κατέληξε στον Γκρεγκόρ Μιελκάρσκι. Ο Σάντος είχε πάρει εξαιρετικές συστάσεις από την Πορτογαλία για τον Πολωνό φορ, από το πέρασμα του παίκτη από την Πόρτο. Η μεταγραφή έγινε έναντι 80 εκατομμυρίων δραχμών. Και στα δυο πρώτα ματς, φάνηκε πως η ΑΕΚ είχε «ψαρέψει» λαβράκι, με την απόκτηση του ογκώδη επιθετικού. Ο Μιελκάρσκι σκόραρε και στα δυο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Αλλά τον ενθουσιασμό διαδέχθηκε ο προβληματισμός καθώς ο Πολωνός ολοκλήρωσε το ματς με την Ξάνθη με τραυματισμό. Μπήκε το όνομα του στο ιατρικό δελτίο και δεν βγήκε ποτέ. Στα τέλη Οκτώβρη ο Σάντος κατηγόρησε τον Μιελκάρσκι πως είχε κρύψει το ιατρικό ιστορικό, η ΑΕΚ του κάνει τρίμηνη διακοπή συμβολαίου και σταματά να τον πληρώνει. Αναγκάζεται ο Πολωνός να πληρώνει από την τσέπη του το ξενοδοχείο, για να μην μείνει άστεγος μέχρι να τελειώσει άδοξα η καριέρα του στην ΑΕΚ, μόλις με δυο συμμετοχές αλλά και δυο γκολ.

Μεγάλες προσδοκίες, μεγάλες γκαντεμιές

Δεν χτύπησε αλλά… ατύχησε

Η ατυχία είναι και ένας βασικός λόγος που δεν «έπιασε» η μεταγραφή του Ερνάν Μεντίνα στην ΑΕΚ. Χωρίς όμως να έχει να κάνει με τραυματισμό, αλλά με ατυχείς συγκυρίες. Με το κακό… ταϊμινγκ. Την περίπτωση του Μεντίνα την είχε εντοπίσει η ΑΕΚ τον Γενάρη του 2001. Επρόκειτο για έναν αμυντικό από την Μπόκα Τζούνιορς με ιδιαίτερα πλούσιο βιογραφικό. Και θεωρητικά αποτέλεσε επιτυχία το γεγονός πως η ΑΕΚ κατάφερε να τον αποκτήσει. Όμως ο Μεντίνα είχε την ατυχία να φτάσει στην Αθήνα, μόλις λίγα λεπτά μετά την λήξη του ντέρμπι κυπέλλου στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό στο οποίο η Ένωση ηττήθηκε με 6-1.

Οι εξελίξεις από εκείνη την στιγμή ήταν ραγδαίες στην ΑΕΚ καθώς υπήρξε η αποχώρηση του αείμνηστου Γιάννη Παθιακάκη. Ο Μεντίνα πήγε στο ξενοδοχείο και περίμενε ενημέρωση για την πρώτη του προπόνηση. Μέσα στον γενικότερο χαμό, στην αλλαγή προπονητή, μάλλον ο Αργεντινός ξεχάστηκε. Εμφανίστηκε μετά από δυο ημέρες, αλλά ουσιαστικά τον πήρε η… μπάλα και πλήρωσε εκείνο το μοιραίο βράδυ της άφιξης του στην Ελλάδα, που συνδυάστηκε με την βαριά ήττα στο ΟΑΚΑ. Τον… θυμήθηκαν τον Απρίλη για δυο συμμετοχές των 13 και των 3 λεπτών αντίστοιχα, μέχρι να τελειώσει η καριέρα του στην ΑΕΚ.

Μεγάλες προσδοκίες, μεγάλες γκαντεμιές
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ