ΑΕΚ

Με τα παπούτσια δεμένα

Με τα παπούτσια δεμένα
Κορδέρο Τζιμπούρ Μπακάκης INTIME SPORTS

Δυο ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που μπορούν να αλλάξουν τις αγωνιστικές ισορροπίες της ομάδας, περιμένουν για την επιστροφή τους μετά από πολλούς μήνες. Το Sport24 έχει το ρεπορτάζ.

Αν ο Γκας Πογέτ ρίξει μια ματιά στα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην ΑΕΚ και σ’ όσα έχουν συμβεί από την αρχή της σεζόν, θα πρέπει να αισθάνεται τουλάχιστον προνομιούχος. Πρώτη φορά το απουσιολόγιο στα Σπάτα είναι λευκό. Κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί, ούτε την πρώτη μέρα της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν.

Μάλιστα ο Πογέτ βρίσκεται στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση, να μπορεί να χρησιμοποιήσει δυο ποδοσφαιριστές που μέχρι τώρα δεν έχουν παίξει καθόλου και που έχουν την ποιότητα να αλλάξουν τις αγωνιστικές ισορροπίες της ΑΕΚ. Ο Ράφικ Τζεμπούρ και ο Μιχάλης Μπακάκης περιμένουν την ευκαιρία τους για να γίνουν οι πρώτες χειμερινές «προσθήκες». Και ο Πογέτ ετοιμάζεται να τους… προσθέσει στην εξίσωση του σχήματος.

Το μεγάλο στοίχημα

Ο Τζεμπούρ το περασμένο καλοκαίρι αποκτήθηκε για να αποτελέσει την βασική επιλογή για την θέση του σέντερ φορ. Πρόλαβε όμως να «γράψει» μόλις 60 αγωνιστικά λεπτά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, πριν τραυματιστεί. Σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης επέστρεψε για πρώτη φορά μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Πογέτ τον πήγε στην αποστολή άμεσα και στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά παραδέχθηκε πως ο Αλγερινός δεν ήταν έτοιμος ούτε για μισή ώρα συμμετοχής σε υψηλούς ρυθμούς. Πριν από το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, ο Πογέτ σκεφτόταν τον Τζεμπούρ ακόμα και για την ενδεκάδα. Τελικά τον χρησιμοποίησε μόνο λίγα λεπτά στο φινάλε, καθώς ο Αλγερινός ακόμα δεν ήταν σε θέση να βγάλει ένα ολόκληρο 90άλεπτο. Ο Τζεμπούρ καθημερινά ανεβάζει όλο και περισσότερο ρυθμούς, για να κερδίσει το χαμένο έδαφος από το μεγάλο διάστημα απουσίας. Είναι ακόμα βαρύς, αλλά ο Πογέτ ξέρει πως ο παίκτης έχει ανάγκη από ρυθμό και ο ρυθμός θα έρθει μόνο μέσα από τα παιχνίδια. Επομένως δεν αποκλείεται η υποψηφιότητα για ενδεκάδα, να τεθεί ξανά άμεσα ακόμα και για το ματς της Κυριακής (29/11). Άλλωστε ο Πογέτ περιμένει να δει εν δράσει τον Τζεμπούρ και τι μπορεί να προσφέρει στην επιθετική γραμμή της ΑΕΚ, για να διαμορφώσει ανάλογα και το αγωνιστικό του πλάνο αλλά και τις εισηγήσεις του για ενίσχυση.

Επιλογή με… τούρμπο

Ο Μπακάκης εδώ και σχεδόν έναν μήνα έχει επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων. Και δείχνει στις προπονήσεις πως σ’ αυτό το διάστημα έχει καταφέρει να κερδίσει το χαμένο έδαφος από την πολύμηνη απουσία του. Στα δυο φιλικά με την Κ20 εντυπωσίασε τον Πογέτ με την ταχύτητα του και την δυναμική στο παιχνίδι του. Και κυρίως ο διεθνής μπακ έδειξε να έχει ξαναβρεί τον καλό του εαυτό. Πλέον εκείνο που απομένει, είναι η ενσωμάτωση του Μπακάκη στο αγωνιστικό πλάνο του Ουρουγουανού. Άλλωστε ο Ροντρίγκο Γκάλο, που παίζει ασταμάτητα και ολόκληρα 90άλεπτα από την αρχή της σεζόν, δείχνει να βρίσκεται σε κακό αγωνιστικό φεγγάρι. Ενώ δεν αποκλείεται να περάσει και από τις δοκιμές του Πογέτ, ακόμα και το αγωνιστικό μοντέλο του Παναιτωλικού, όταν ήταν συμπαίκτες ο Μπακάκης και ο Βραζιλιάνος. Με τους δυο παίκτες να παίρνουν ολόκληρη την δεξιά πλευρά του γηπέδου.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ