ΑΕΚ

Με συνταγή Κιέβου η ΑΕΚ

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / DYNAMO KYIV - AEK (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / DYNAMO KYIV - AEK (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο τρόπος και η φιλοσοφία που μπήκε η ΑΕΚ στο Ολιμπίνσκι με τη Ντινάμο Κιέβου, οδηγός για το σημερινό (26/2, 19:30) ματς στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Εδώ και πολύ καιρό και πριν γίνουν καν όσα έγιναν χθες (25/2) στην Τούμπα, στην ΑΕΚ είχαν βάλει την υποσημείωση του «κομβικού» για τη μάχη του πρωταθλήματος, στο σημερινό (26/2 - 19.30) ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Και ο Μανόλο Χιμένεθ μιλούσε έτσι κι αλλιώς για έναν τελικό.

Βεβαίως μετά τα χθεσινά (25/2) γεγονότα στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, στο μυαλό όλων στην ΑΕΚ, αυτό το παιχνίδι στο Περιστέρι έγινε ακόμα πιο… τελικός. Άλλωστε η αλήθεια είναι πως στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η κιτρινόμαυρη αποστολή, ήταν βασικό θέμα κουβέντας όσα έγιναν στην Τούμπα και τα πιθανά επακόλουθά τους.

Πάντως έτσι κι αλλιώς, ο Χιμένεθ είχε προετοιμάσει την ΑΕΚ για να μπει στο Περιστέρι μόνο για τη νίκη. Και εκείνο που θέλει ο Ισπανός τεχνικός, είναι να πάει στο ματς με τον Ατρόμητο, με την ίδια συνταγή που η Ένωση μπήκε στο Ολιμπίνσκι για την ρεβάνς με την Ντιναμό. Πιέζοντας από την αρχή και ψάχνοντας για ένα γρήγορο γκολ.

Ο Χιμένεθ ξέρει πως η ορμή με την οποία μπήκε η ΑΕΚ στο παιχνίδι με τη Ντιναμό, έπαιξε κομβικό ρόλο στην εικόνα που είχε το ματς. Και στην απόλυτη κυριαρχία της ΑΕΚ. Όσο για το αποτέλεσμα που δεν ήρθε, αυτό ήταν περισσότερο συμπτωματικό. Ο Χιμένεθ θεωρεί πως με εμφάνιση στο Περιστέρι ανάλογη μ’ αυτή του Κιέβου, δεν υπάρχει περίπτωση η ΑΕΚ να πάρει τη νίκη.

Και για να μπορέσει να κάνει ανάλογη εμφάνιση μ’ αυτή του Ολιμπίνσκι, ο Ισπανός τεχνικός προσανατολίζεται και πάλι σε ξεκίνημα μ’ όλα τα βαρέα όπλα στην ενδεκάδα. Ειδικά τώρα που είναι και διαθέσιμος ο Λιβάγια. Στην χθεσινή (25/2) τελευταία προπόνηση, ο Χιμένεθ δεν αποκάλυψε τις σκέψεις του. Δεν δοκίμασε απολύτως κανένα σχήμα και καμία ενδεκάδα.

Όμως το επικρατέστερο σενάριο, είναι πως θα διατηρήσει το 4-2-3-1, με τον Λιβάγια να παίζει πίσω από τον Αραούχο και τον Μπακασέτα με τον Χριστοδουλόπουλο στα δυο άκρα της επίθεσης. Παρόλο που έφτασε στα Σπάτα η… πληροφορία, πως ο Ατρόμητος ετοιμάζει σχήμα με τριάδα στην άμυνα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ