ΑΕΚ

Με σχήμα... γρίφο η ΑΕΚ στα Γιάννενα

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΠΡΙΖ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΣΙΜΟΕΣ
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΠΡΙΖ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΣΙΜΟΕΣ ICON

Αποτελεί ερωτηματικό και η ενδεκάδα το σύστημα που θα επιλέξει ο Χιμένεθ για το αποψινό (27/8 - 21.30) ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα.

Σταθερό σύστημα από τότε που ξεκίνησαν τα επίσημα παιχνίδια, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει. Με 4-3-3 ξεκίνησε στο πρώτο ματς με την ΤΣΣΚΑ. Ακολούθησε το 3-5-2 στην ρεβάνς με τους Ρώσους και στο παιχνίδι με την Μπριζ στο Βέλγιο.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό ο Ισπανός τεχνικός πήγε στο 4-4-1-1, πριν επιστρέψει στο 3-5-2 στην ρεβάνς με τη Μπριζ στο ΟΑΚΑ. Επίσης στην χθεσινή (27/8) τελευταία προπόνηση πριν από το αποψινό (27/8 – 21.30) παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, ακόμα και αν ο Χιμένεθ ήθελε να κάνει δοκιμή σχήματος, δύσκολα θα μπορούσε. Δεν είχαν βλέπετε συμπληρωθεί καν 48 ώρες από την «μάχη» με τη Μπριζ και δεν μπορούσε ο Ισπανός τεχνικός να ανεβάσει τους ρυθμούς στη δουλειά στα Σπάτα.

Ως εκ τούτου, είναι ίσως η πρώτη φορά από τότε που έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ ο Χιμένεθ, που για ένα ματς, είναι γρίφος τόσο το σύστημα, όσο και η ενδεκάδα. Υπάρχει και το 3-5-2 και το 4-4-1-1 στο τραπέζι. Και υπάρχουν και πολλές παραλλαγές για την πιθανή ενδεκάδα. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

TO 3-5-2

Είναι το σχήμα που κούμπωσε στα ματς με τη Μπριζ και έδωσε την πρόκριση. Πλέον, έχει μπει για τα καλά στο μπλοκάκι του Χιμένεθ και στο… τσιπάκι των ποδοσφαιριστών. Ο ΠΑΣ παίζει επίσης με 3-5-2 και αυτό δίνει έναν λόγο παραπάνω στον Ισπανό τεχνικό να το διατηρήσει. Άλλωστε όταν πέρυσι ο Πλατανιάς έπαιζε 3-5-2, ο Χιμένεθ δεν δίστασε να πάει στα Χανιά με το ίδιο σύστημα.

Από την άλλη μεριά, δεν είναι διόλου βέβαιο πως θα μπορέσει να παίξει κανονικά ο Τσιγκρίνσκι. Μπήκε μεν στην αποστολή, αλλά το αιμάτωμα στη γάμπα δεν έχει υποχωρήσει εντελώς. Επομένως χωρίς Τσιγκρίνσκι, δεν υπάρχει 3-5-2. Αλλά ακόμα και να το επιλέξει τελικά ο Χιμένεθ, τα πρόσωπα θα είναι γρίφος.

Σίγουρα επιστρέφει ο Λιβάγια στην επίθεση, αλλά ο παρτενέρ του δύσκολα θα είναι ο Κλωναρίδης, καθώς θα ήθελε ο Ισπανός να κρατήσει στον πάγκο έστω μια εναλλακτική σε επιθετικό. Και ο «Κλώνα» είναι η μοναδική. Ενώ στη μεσαία γραμμή, ο Γιόχανσον και Αϊντάρεβιτς που δεν έπαιξαν με Μπριζ, διεκδικούν θέση.

ΤO 4-4-1-1

Είναι το σύστημα που έχει δουλέψει ο Χιμένεθ πολύ στην Πολωνία και το οποίο επέλεξε και για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον Παναιτωλικό. Είναι πιθανό να το επιλέξει και πάλι. Ειδικά αν δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Τσιγκρίνσκι. Είναι άγνωστο τι συνδυασμό θα κάνει στα αμυντικά χαφ, σε περίπτωση που πάει σ’ αυτό το σχήμα. Σίγουρα ο Μάνταλος θα είναι πίσω από τον Λιβάγια. Και ο Τρίστασον με τον Πατίτο διεκδικούν θέση στα δυο άκρα της επίθεσης. Με σοβαρή πιθανότητα να παίξουν και οι δυο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ