ΑΕΚ

Με οκτώ μεταγραφές αλλά και... εκκρεμότητα

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου φαίνεται να έχει αφήσει στην ΑΕΚ εκκρεμότητα ως προς τις κινήσεις ενίσχυσης, παρόλο που αποκτήθηκαν συνολικά οκτώ ποδοσφαιριστές από την καλοκαιρινή αγορά.

Μπορεί η ΑΕΚ να απέκτησε συνολικά οκτώ ποδοσφαιριστές από την καλοκαιρινή αγορά. Μπορεί αριθμητικά η ζυγαριά με τους παίκτες που ήρθαν και αυτούς που έφυγαν να είναι σε ισορροπία, καθώς συνολικά είναι οκτώ οι παίκτες που αποχώρησαν. Μπορεί τις τελευταίες 48ώρες να έγιναν μια σειρά από συσκέψεις κορυφής, προκειμένου να ολοκληρωθούν κινήσεις στο "παραπέντε". Όμως το τυπικό φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, βρήκε την ΑΕΚ να έχει αφήσει εκκρεμότητα.

Βεβαίως έχει την δυνατότητα να εκμεταλλευτεί το ανοικτό παράθυρο για ελεύθερους ποδοσφαιριστές, το οποίο τυπικά είναι ανοικτό μέχρι και τις 10 του Σεπτέμβρη. Ωστόσο για την ΑΕΚ έχει νόημα να αποκτήσει παίκτη μέχρι και την Δευτέρα 3 του μηνός, προκειμένου να προλάβει να τον δηλώσει και στην λίστα για τους ομίλους τουChampionsLeague. Και αυτό που βγαίνει ως κλίμα, είναι πως δεν πρόκειται να γίνει καμία κίνηση απλώς και μόνο για εντυπώσεις και όχι για ουσία.

Η ΑΕΚ πάντως αυτό το… εξαιρετικό το ψάχνει περισσότερο για τα άκρα της επίθεσης. Βλέπετε, η περίπτωση να αποκτηθεί και ένας ακόμα χαφ, έχει αρχίσει να χάνει σημαντικό έδαφος. Ειδικά από την στιγμή που παρέμεινε στο ρόστερ ο Έρικ Μοράν. Πάντως τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Πολύ περισσότερο όσο είναι ελεύθερος ο Παναγιώτης Κονέ. Όμως εκείνο που φαίνεται να έχει μεγαλύτερη σημασία για την ΑΕΚ, είναι να προσθέσει έναν ακόμα παίκτη για την επιθετική γραμμή, αν και εφόσον βρει αυτό που ψάχνει στην λίστα με τους ελεύθερους. Παρόλο που εκεί έγιναν και οι περισσότερες κινήσεις της Ένωσης στην καλοκαιρινή μεταγραφική αγορά. ΤοSport24 "ακτινογραφεί" την ενίσχυση της ΑΕΚ.

ΦΟΥΛ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Από την στιγμή που αποχώρησαν από την ομάδα ο Σέρχιο Αραούχο, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αλλά και ο Σοτζέι Μασούντ, η ΑΕΚ χρειαζόταν γενναία ενίσχυση στη γραμμή κρούσης. Εξάλλου ήδη από τον περασμένο Γενάρη είχε προκύψει αυτή η ανάγκη, χωρίς καν τις αποχωρήσεις. Γι αυτό και η ΑΕΚ ήδη έκανε τέσσερις κινήσεις στην επιθετική γραμμή. Και το ψάχνει για ακόμα μια.

Τα κιτρινόμαυρα φόρεσε ο Έκι Πόνσε ως δανεικός από την Ρόμα, προκειμένου να καλύψει την θέση του Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης και ο Λούκας Μπογέ επίσης με την μορφή δανεισμού από την Τόρινο, για να γίνει ο αντί – Χριστοδουλόπουλος στα άκρα. Με μεταγραφή αποκτήθηκε ο Χρήστος Αλμπάνης αλλά και ο Γιάννης Γιαννιώτας, προκειμένου οι δυο Έλληνες εξτρέμ, να ενισχύσουν τα άκρα της επίθεσης του Μαρίνου Ουζουνίδη.

ΕΝΑΣ ΧΑΦ, ΕΝΑΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ, ΔΥΟ ΣΤΟΠΕΡ

Στην αρχή του καλοκαιριού η ΑΕΚ παραχώρησε τον Όγκνιεν Βράνιες. Και άφησε ελεύθερο και τον Άνταμ Τζανετόπουλο. Επομένως αριθμητικά, έπρεπε να καλύψει τα δυο κενά στις θέσεις των στόπερ. Πρώτα απέκτησε τον Μάριο Οικονόμου με την μορφή δανεισμού από την Μπολόνια και κατόπιν πήρε πίσω τον Στράτο Σβάρνα από την Ξάνθη. Ενώ το κενό που άφησε στα χαφ φεύγοντας ο Γιάκομπ Γιόχανσον, που έτσι κι αλλιώς υπήρχε από τότε που τραυματίστηκε ο Σουηδός τον περασμένο Οκτώβρη, καλύφθηκε από την απόκτηση με την μορφή δανεισμού από την Μπράγκα του Άλεφ.

Παρόλα αυτά, η παρουσία του Μοράν αλλά και του Αϊντάρεβιτς, οι οποίοι τελικά δεν αποχώρησαν παραμένει ερωτηματικό. Εξ ου και η ενδεχομένη ανάγκη για μια ακόμα κίνηση στη μεσαία γραμμή. Επίσης ο Μάκης Γιαννίκογλου ήρθε για να συμπληρώσει την τριάδα των τερματοφυλάκων, μετά την αποχώρηση του Ανέστη.

"ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ" ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ

Η ΑΕΚ πάντως το φετινό καλοκαίρι έκανε και… εσωτερικές μεταγραφές. Ήτοι, "έδεσε" παίκτες που ήθελε να κρατήσει. Και είναι μάλιστα μια διαδικασία που θα συνεχιστεί. Η ΑΕΚ ξεκίνησε το καλοκαίρι με την ενεργοποίηση της οψιόν ύψους 1,8 εκ ευρώ του Μάρκο Λιβάγια από την Λας Πάλμας και την υπογραφή τριετούς συμβολαίου. Κατόπιν ανανεώθηκε πρόωρα το συμβόλαιο του Βασίλη Μπάρκα, του Παναγιώτη Τσιντώτα αλλά και του Μιχάλη Μπακάκη. Και αναμένεται να ακολουθήσουν ο Σιμόες, ο Μπακασέτας και ο Λαμπρόπουλος.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ