ΑΕΚ

Με "κόφτη" και ελεύθερους

Με "κόφτη" και ελεύθερους
INTIME SPORTS

Ο Γκουστάβο Πογέτ παρέταξε την ΑΕΚ, κόντρα στην ομάδα Κ20, σε σχηματισμό 4-3-3 με ένα "κόφτη" και δύο εσωτερικούς μέσους στο κέντρο.

Το φιλικό της Τετάρτης στα Σπάτα, έστω κι αν ο αντίπαλος ήταν οι πιτσιρικάδες της ΑΕΚ, είχε την σημασία του για τον Γκουστάβο Πογέτ. Όχι μόνο διότι είδε ποδοσφαιριστές που "έγραψαν" τα πρώτα τους αγωνιστικά λεπτά. Αλλά και διότι ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Ουρουγουανό τεχνικό, να δοκιμάσει επί… χόρτου, κάποιες από τις σκέψεις για τις αλλαγές που θέλει να κάνει στον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα.

Ο Πογέτ «τεστάρισε» σήμερα ένα σχήμα που τυπικά ήταν 4-3-3. Όμως είχε ιδιομορφίες. Στην μεσαία γραμμή υπήρχε ένας κόφτης και δυο εσωτερικοί μέσοι, όπως… προβλέπεται. Αλλά στην επίθεση τα δυο εξτρέμ, επί τω προκειμένω ο Μπουονανότε με τον Πλατέλλα, είχαν ελευθερία κινήσεων και δεν ήταν «κολλημένοι» πάνω στην γραμμή. Πολλές φορές έκλιναν προς τον άξονα. Κάτι που διευκόλυνε πολύ ειδικά τον Μπουονανότε ο οποίος έβαλε ένα γκολ και έδωσε δυο ασίστ.

Προφανώς μένει να φανεί πως θα διαμορφωθεί το σχήμα αυτό, όταν θα προστεθούν και ποδοσφαιριστές που έλειπαν από το σημερινό φιλικό. Είναι όμως μια ένδειξη των προθέσεων του Πογέτ, ως προς το σχήμα με το οποίο θέλει να παίζει η "δική του ΑΕΚ".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ