ΑΕΚ

Ματσίς, Πλάνα και… Σκόκο

Argentina's Newell's Ignacio Scocco, right, plays the ball chased by Venezuela's Deportivo Lara Jesus Alvarez during a Copa Libertadores soccer match in Barquisimeto, Venezuela, Thursday, Feb. 21, 2013.(AP Photo/Fernando Llano)
Argentina's Newell's Ignacio Scocco, right, plays the ball chased by Venezuela's Deportivo Lara Jesus Alvarez during a Copa Libertadores soccer match in Barquisimeto, Venezuela, Thursday, Feb. 21, 2013.(AP Photo/Fernando Llano) AP

Τρία διαφορετικά μέτωπα έχει ανοικτά η ΑΕΚ ως προς τις θέσεις ενίσχυσης, τρεις περιπτώσεις παίζουν δυνατά αλλά έχουν δυσκολίες. Το Sport24 αναλύει τα δεδομένα

Για ενίσχυση στην επίθεση η ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς «καιγόταν» ήδη από την πρώτη στιγμή που ολοκληρώθηκε η περυσινή σεζόν. Και απόκτηση φορ και ακραίων επιθετικών, αποτελεί εδώ και καιρό πρώτη προτεραιότητα και ανοικτό μέτωπο.

Όμως οι εξελίξεις με τον Ντίντακ, (πιθανότατα) προσθέτουν εκ των πραγμάτων και την ανάγκη για άμεση ενίσχυση και στο αριστερό άκρο της άμυνας. Προφανώς η μεταγραφική λίστα της ΑΕΚ είναι γεμάτη από ονόματα. Ωστόσο για κάθε ένα από τα ανοικτά μέτωπα, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που «παίζουν» δυνατά. Όπως του Ματσίς για τα εξτρέμ, του Πλάνα για το αριστερό άκρο της άμυνας και φυσικά του Σκόκο για την επίθεση. Όλες αυτές οι περιπτώσεις όμως, έχουν και τις (πολλές) δυσκολίες τους. Το Sport24 αναλύει τα δεδομένα

Τον εξετάζει προσεκτικά αλλά…

Για τα άκρα της επίθεσης το όνομα του Ντάρβι Ματσίς όχι μόνο βρίσκεται στην λίστα της ΑΕΚ, αλλά και σε πολύ υψηλές θέσεις, όπως διαβάσατε στο Sport24. Άλλωστε είναι κάτι που οι άνθρωποι της Ένωσης δεν αρνούνται ακόμα και επισήμως. Ωστόσο χθες (16/6), επιχειρούσαν να κοινωνήσουν, σε μια κίνηση τακτικής, πως το ενδιαφέρον για τον Βενεζουελάνο εξτρέμ, έχει ατονήσει.

Στην πραγματικότητα όμως, παραμένει… ζωηρό, καθώς πρόκειται για έναν παίκτη γρήγορα, με εξαιρετική σεζόν πέρυσι στην Primera με τα χρώματα της Λεγκανιές και με τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Χιμένεθ. Παρόλα αυτά υπάρχουν δυο «αγκάθια» για την περίπτωση του Ματσίς. Το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός πως η περίπτωση του, έχει ομοιότητες μ’ αυτή του Αραούχο. Υπό την έννοια πως ανήκει στην Γρανάδα και είχε παραχωρηθεί δανεικός στην Λεγκανιές. Και σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, η Γρανάδα δεν έχει πάρει οριστική απόφαση, για το μέλλον του 24χρονου Βενεζουελάνου. Αν δηλαδή θα τον κρατήσει ή θα τον παραχωρήσει ξανά δανεικό.

Όσο για το δεύτερο αγκάθι, αυτό έχει να κάνει με το κοινοτικό διαβατήριο του Ματσίς. Αν μείνει ακόμα έναν χρόνο στην Ισπανία, θα μπορεί να πάρει ισπανικό διαβατήριο. Είναι όμως άγνωστο αν θα διατηρήσει αυτό το δικαίωμα, αν αγωνιστεί εκτός Ισπανίας. Κάτι που είναι κλειδί για την απόφαση που θα πάρει και ο ίδιος και η Γρανάδα. Πάντως είναι ένας παίκτης που αρέσει πολύ.

Αρέσει πολύ αλλά…

Στην ΑΕΚ και στον Χιμένεθ επίσης αρέσει πολύ ο Κάρλες Πλάνας για το αριστερό άκρο της άμυνας, όπως αποκάλυψε χθες το Sport24 και ο Βαγγέλης Αρναούτογλου. Ως προς το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην περίπτωση του 26χρονου Ισπανού ακραίου μπακ, δεν υπάρχει κανένα μπλέξιμο. Όλα είναι ξεκάθαρα. Έληξε το συμβόλαιο του με την Θέλτα και σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, δεν πρόκειται να ανανεωθεί.

Ως εκ τούτου θα είναι ελεύθερος. Στην περίπτωση όμως του Πλάνας, για να προχωρήσει το δεδομένο ενδιαφέρον, καταρχήν θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην υπόθεση του Ντίντακ. Δεν πρόκειται να κάνει η ΑΕΚ καμία κίνηση για απόκτηση αριστερού μπακ, αν πρώτα δεν μπει οριστικό τέλος στο θέμα του Ισπανού. Κάτι πάντως, που αναμένεται να γίνει άμεσα, καθώς ο χρόνος πλέον πιέζει.

Δεν εγκαταλείπει την μάχη αλλά…

Όσον αφορά το θέμα του Σκόκο, αυτό δεν είναι καινούργιο. Είναι η πρώτη υπόθεση που έπιασαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ, ακόμα και πριν καν ολοκληρωθούν τα play off. Από την αρχή ήταν μια υπόθεση δύσκολη, αλλά όσο πάει και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο. Κυρίως διότι από τη μια μεριά η Νιούελς δείχνει αποφασισμένη να παρουσιάσει την παραχώρηση του Σκόκο ως «θυσία» για να σωθεί από τα οικονομικά προβλήματα. Και ως εκ τούτου θα περιμένει προτάσεις. Ενώ από την άλλη μεριά, υπάρχουν ήδη «μνηστήρες», που έχουν κάνει τις πρώτες επαφές και με την ομάδα και με τον ίδιο τον παίκτη.

Η Ιντεπεντιέντε μπορεί να διαψεύδει το ενδιαφέρον για τον Σκόκο μιας και το πρωτάθλημα στην Αργεντινή βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει καταθέσει ήδη ελκυστική πρόταση στη Νιούελς. Ενώ υπάρχει επίσης έντονη φημολογία, πως ετοιμάζεται να μπει γερά στο παιχνίδι και η Ρίβερ Πλέιτ. Βεβαίως η ΑΕΚ πόνταρε (και προφανώς ποντάρει ακόμα) στην επιθυμία του ίδιου του Σκόκο.

Γι αυτό και δεν εγκαταλείπει την μάχη. Αν όμως εμφανιστούν ενδιαφερόμενοι με ελκυστικές προς τη Νιούελς προτάσεις, τότε δύσκολα θα μπορέσει ο Αργεντινός φορ να αλλάξει τα δεδομένα. Πάντως στην ΑΕΚ εξακολουθούν να παρακολουθούν την υπόθεση, έχοντας όμως την… εικόνα της δύσκολης κατάστασης που μπορεί να διαμορφωθεί.

Photo credits: AP Photo/Fernando Llano

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ