ΑΕΚ

Ματιάσεβιτς: "Θα κάνουμε 1-2 ποιοτικές προσθήκες"

CHAMPIONS LEAGUE / ΣΕΛΤΙΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΣΕΛΤΙΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Σέρβος αθλητικός διευθυντής της ΑΕΚ, Βλαντίμιρ Ματιάσεβιτς, υποστήριξε με δηλώσεις σε ΜΜΕ της πατρίδας του ότι η Ένωση θα κινηθεί για μία-δύο ποιοτικές προσθήκες.

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιάννη Γιαννιώτα, αλλά παραμένει ενεργή στο μεταγραφικό παζάρι καθώς εξετάζει και την περίπτωση του Νίκου Καρέλη. Ο αθλητικός διευθυντής των "κιτρινόμαυρων", Βλαντίμιρ Ματιάσεβιτς, παραδέχθηκε με δηλώσεις του στη σερβική εφημερίδα, "Mozzart", ότι η Ένωση θα κινηθεί για μία-δύο ποιοτικές προσθήκες, ενώ αποκάλυψε και την πρόθεση ανανέωσης της συνεργασίας με τον Ούρος Τσόσιτς.

"Είναι μια σπουδαία επιτυχία, μετά από δώδεκα χρόνια είμαστε ξανά στο Champions League. Ελπίζαμε κρυφά γι' αυτή την επιτυχία. Όταν προέκυψε ως πρώτος αντίπαλος η Σέλτικ, ξέραμε πως θα ήταν δύσκολο. Κόντρα στη Βίντι ήμασταν φαβορί στα χαρτιά, αλλά ξέραμε πως θα ήταν δύσκολα τα παιχνίδια. Η ρεβάνς είχε μεγάλη ένταση. Πιστεύω όμως πως είμαστε λίγο καλύτεροι ποιοτικά από τη Βίντι και αυτό αποδείχτηκε. Φυσικά πάντα χρειάζεται και λίγη τύχη", υποστήριξε σχετικά με την πρόκριση στους ομίλους του Champions League και στη συνέχεια μίλησε για:

Την πορεία της ΑΕΚ από την Γ' Εθνική έως το Champions League: "Δεν ήμουν στην ΑΕΚ όταν έπαιζε στη Γ' Εθνική και δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες, αλλά μιλώντας σε ανθρώπους εδώ, μου είπαν πως όλα έγιναν βήμα-βήμα. Η ομάδα επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία, έπαιξε στην Ευρώπη, κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια και τώρα θα παίξει στο Champions League, παρότι λεγόταν πως θα ήταν ευχαριστημένη και με την παρουσία στο Europa League.

Η ΑΕΚ είναι μεγάλο κλαμπ, δεν υπάρχει οικονομική αβεβαιότητα και τώρα με το Champions League τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα. Είναι σίγουρα καλύτερα για μένα εδώ από ό,τι στην Σερβία, αλλά εδώ είχα τον Ντούσαν Μπάγεβιτς που με βοήθησε, έχουμε τρεις scouts που μπορούν να βλέπουν περισσότερους παίκτες. Ο τελευταίος λόγος ανήκει στον Δημήτρη Μελισσανίδη κι αυτό είναι φυσιολογικό. Αυτός ήταν άλλωστε που έσωσε την ομάδα όταν υποβιβάστηκε".

Για τις μεταγραφικές κινήσεις κατά τη θερινή περίοδο: "Έφυγαν δύο παίκτες, ο Βράνιες και ο Χριστοδουλόπουλος, ενώ ήρθε νέος προπονητής ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που δούλευε πριν τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον Πανιώνιο και μετά στον Παναθηναϊκό. Δεν έγιναν σπατάλες, η ΑΕΚ δεν έχει πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ από του Ερυθρού Αστέρα. Αγοράσαμε τα δικαιώματα του Μάρκο Λιβάγια και η κλήση του στην εθνική Κροατίας δείχνει πως κάναμε τη σωστή κίνηση.

Δώσαμε τα περισσότερα χρήματα για τον Χρήστο Αλμπάνη και αποκτήσαμε αρκετούς παίκτες με δανεισμό και οψιόν αγοράς. Θα δούμε για τις μεταγραφές. Έχουμε λίγες μέρες μπροστά μας, ίσως φέρουμε 1-2 ποιοτικούς παίκτες. Το Champions League προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες, μπορούν να δουν αρκετοί κάποιους πολύ καλούς νέους Έλληνες παίκτες, σαν κι αυτούς που έχουμε εμείς. Ίσως στο μέλλον να πουλήσουμε παίκτες σε υψηλότερη τιμή".

Για τον Ούρος Τσόσιτς: "Ο Ούρος είχε αρκετούς τραυματισμούς. Έκανε και μια επέμβαση, συνεπώς απουσίαζε για περίπου επτά μήνες. Έπαιξε όμως εξαιρετικά απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και σκέφτονται στην ομάδα να του προσφέρουν νέο συμβόλαιο".

Tην αποβολή του Μάρκο Λιβάγια: "Δεν είδα ακριβώς τι συνέβη. Ήταν πάνω στην ένταση. Ο Λιβάγια αντέδρασε παρορμητικά, δεν χρειαζόταν να το κάνει. Ελπίζω να μην τιμωρηθεί αυστηρά".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ