ΑΕΚ

Μασούντ: "Να θυσιαστώ για την ΑΕΚ"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για όλα όσα αφορούν τις πρώτες του ημέρες με την φανέλα της ΑΕΚ, μίλησε ο Σοτζέι Μασούντ στο match program του παιχνιδιού με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Τι δήλωσε ο έτερος νεοαποκτηθείς, Ερίκ Μοράν.

Με δυο ασίστ στα δυο πρώτα του παιχνίδια με την κιτρινόμαυρη φανέλα, άρχισε την καριέρα του στην ΑΕΚ ο Σοτζέι Μασούντ. Κυρίως, όμως, έδειξε να ενσωματώνεται πλήρως στην ομάδα, σαν να έπαιζε ήδη από το καλοκαίρι.

Ο Ιρανός μεσοεπιθετικός μίλησε στο match program του σημερινού (14/01, 19:30) ματς με τον ΠΑΣ και έβαλε στο… τραπέζι όσα έχει ζήσει στις πρώτες του μέρες στην ΑΕΚ, ενώ, φυσικά, μίλησε για τη συνέχεια σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Πόσο σε έχουν βοηθήσει οι νέοι σου συμπαίκτες σε αυτή τη διαδικασία;

"Η υποδοχή από τους συμπαίκτες μου ήταν εκπληκτική και είμαι πολύ ευτυχισμένος για αυτό. Ελπίζω να τους το ανταποδώσω στη διάρκεια της σεζόν".

Αυτό που εύκολα καταλαβαίνει ο καθένας είναι ότι από την πρώτη στιγμή είχες και την εκτίμηση του νέου σου προπονητή.

"Πήρα πολύ αυτοπεποίθηση από τα λόγια του προπονητή μου και είναι κάτι που επίσης εκτιμώ βαθιά. Πρέπει να τον ευχαριστήσω και δημόσια για αυτό γιατί είναι πολύ σημαντικό για την αυτοπεποίθηση του κάθε παίκτη να αντιλαμβάνεται την εκτίμηση από τον προπονητή του και την προσπάθεια να του τονώσει το ηθικό. Εγώ αυτό το είχα από την πρώτη στιγμή και το μόνο που θέλω είναι να βοηθήσω την ομάδα και να επιβεβαιώσω όσα είπε ο κόουτς για εμένα".

Ολοι μιλούν πλέον για την ποιότητα της μεσοεπιθετικής γραμμής της ΑΕΚ.

"Γεγονός είναι ότι η ομάδα έχει μεγάλη δύναμη μεσοεπιθετικά! Βγάζω εκτός τον εαυτό μου (γελάει), αλλά μιλάμε για τεράστια ποιότητα! Ο συναγωνισμός μεταξύ μας είναι πλέον μεγάλος, ο καθένας μας ξέρει ότι πρέπει να δώσει το 100% από την προπόνηση γιατί όποιος δεν το κάνει καταλαβαίνει πλέον ότι δεν πρόκειται να παίξει. Είναι κάτι που πρέπει να το διατηρήσουμε και να συνεχίσουμε έτσι".

Απόλαυσες την πρώτη σου ασίστ;

"Ναι, ήταν πολύ ωραία, ειδικά επειδή έγινε για τον Ελντερ! Πρόκειται για ένα από τα παιδιά που όλοι μας αγαπάμε πολύ μέσα στην ομάδα και αυτό που εγώ θέλω είναι να βγάλω ακόμα περισσότερες ασίστ και γκολ, να κάνω τα πάντα, να θυσιαστώ για την ομάδα μου".

Το κλειδί για τη συνέχεια και τη μάχη του τίτλου;

"Όπως είπα από την πρώτη στιγμή, αυτή η ομάδα έχει τα πάντα για να τα καταφέρει! Αυτό το πίστευα και τώρα το βιώνω. Ξεκινάμε από έναν πολύ καλό προπονητή, ένα πολύ καλό επιτελείο δίπλα του, τέλειο ιατρικό επιτελείο, το ρόστερ διαθέτει την απαραίτητη ποιότητα. Οπότε αυτό που χρειαζόμαστε είναι να παραμείνουμε όλοι μαζί, γιατί είμαστε μια οικογένεια, αυτό βρήκα εγώ και αυτό είναι που πρέπει να διατηρήσουμε.

Την καλή σχέση μεταξύ μας, τη φιλία στα αποδυτήρια, να την κρατήσουμε μέχρι το τέλος. Θα υπάρξουν κάποιες στιγμές δύσκολες μέσα στη σεζόν που θα υπάρξει η κούραση, που μπορεί ένα αποτέλεσμα να μην είναι καλό, αλλά εμείς θα πρέπει να διατηρήσουμε αυτή την ομοιογένεια και το καλό κλίμα που βλέπω ότι υπάρχει και αν γίνεται να το καλλιεργήσουμε περαιτέρω"!

Μιλάς για τα δύσκολα…

"Είμαι σίγουρος ότι ο ένας είναι έτοιμος να θυσιαστεί για τον άλλο. Και όταν αυτό επιβεβαιωθεί, οι επιτυχίες θα έρθουν. Και δεν μιλάω μόνο για το πρωτάθλημα, μιλάω και για το Κύπελλο αλλά και για το Europa League".

Δεν υπάρχει κάτι που να σας λείπει σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

"Όχι, δεν υστερούμε πουθενά σε σχέση με τους αντιπάλους μας! Εχουμε τα πάντα, έχουμε την ποιότητα και κυρίως αυτό το μεταξύ μας οικογενειακό κλίμα. Και όπως προπονούμαστε κάθε μέρα για να διατηρούμε την ποιότητά μας σαν ομάδα, την ίδια προπόνηση πρέπει να κάνουμε και για τις μεταξύ μας σχέσεις. Να διατηρήσουμε αυτή την ενότητα και να μην την χάσουμε ποτέ. Αν το πετύχουμε αυτό, τότε είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν μεγάλες στιγμές για εμάς και τον κόσμο μας".

Η κατάσταση μοιάζει σαν να συνάντησες στην ΑΕΚ παλιούς σου συμπαίκτες…

"Αυτό έρχεται μέσα από τον δικό τους χαρακτήρα. Μου φέρθηκαν άψογα από την πρώτη μέρα και με έχουν υποχρεώσει να προσαρμοστώ γρήγορα για να τους βοηθήσω και να ανταποκριθώ. Τους γνώριζα από τα παιχνίδια που παίξαμε ως αντίπαλοι και κάθε μέρα η σχέση μας γίνεται ολοένα και καλύτερη"!

ΜΟΡΑΝ: "Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΛΑ ΥΠΕΡ ΜΟΥ"

Στο match program του παιχνιδιού με τον ΠΑΣ, μίλησε και ο Έρικ Μοράν για τις πρώτες εντυπώσεις του από την ΑΕΚ.

"Το πολύ θετικό για εμένα είναι ότι οι νέοι μου συμπαίκτες έχουν κάνει το παν για να με βοηθήσουν να προσαρμοστώ. Προσπαθούν από την πρώτη μέρα να με βοηθήσουν και το μοναδικό μου πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζω την γλώσσα τους, ενώ δεν ξέρω και αγγλικά ώστε να τα καταφέρω ακόμα πιο γρήγορα. Ακόμα και στο ματς με τον Παναιτωλικό τα ακούσματα μέσα στο γήπεδο δεν ήταν γνώριμα σε εμένα αλλά αυτό είναι κάτι που πολύ γρήγορα θα το ξεπεράσω.

Συνάντησα μια ομάδα πολύ καλή, με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, μια ομάδα που είναι εμφανές ότι κάνει πολύ καλή δουλειά και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Δεν βλέπω να υστερούμε πουθενά από τους αντιπάλους μας. Εχουμε τα ίδια παιχνίδια μέχρι το τέλος για το πρωτάθλημα, έχουμε τις ίδιες πιθανότητες και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε τη μάχη μας για τον τίτλο. Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ