ΑΕΚ

Μάνταλος σε ρόλο Πίρλο

Μάνταλος σε ρόλο Πίρλο
INTIME SPORTS

Δεν ήταν τυχαία η επιλογή του προπονητή της ΑΕΚ να δοκιμάσει τον Μάνταλο σε ρόλο δεύτερου αμυντικού μέσου. Και θα το πράξει ξανά. Το Sport24.gr καταγράφει το σκεπτικό.

Στο ματς της περασμένης Κυριακής (4/10) απέναντι στον Ατρόμητο, ο Τραϊανός Δέλλας χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον Πέτρο Μάνταλο σε ρόλο δεύτερου αμυντικού χαφ.

Μπορεί ο τεχνικός της ΑΕΚ να το δοκίμασε για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά που το σκέφτηκε ή μίλησε γι' αυτή την προοπτική. Ούτε επίσης η πρώτη φορά που εφάρμοσε ο Δέλλας τη σκέψη να χρησιμοποιεί ένα "δεκάρι" σε ρόλο δεύτερου αμυντικού χαφ. Το Sport24.gr θυμίζει και εξηγεί:

Από την καλοκαιρινή προετοιμασία της ΑΕΚ στο Πήλιο ενόψει Β’ εθνικής, το καλοκαίρι του 2014, ο Δέλλας επεξεργαζόταν την σκέψη να μετατρέψει τον Μάνταλο σε δεύτερο αμυντικό μέσο. Άλλωστε την έχει αποκαλύψει εκείνη την πρόθεσή του, στο περιθώριο της απολογιστικής συνέντευξης που είχε δώσει λίγο πριν η αποστολή της ομάδας επιστρέψει στην Αθήνα.

Με... ιταλική φινέτσα

"Κάποια στιγμή μπορεί να παίξει και ο Μάνταλος αμυντικός μέσος. Γιατί όχι; Με πρόσωπο στην εστία και περισσότερο χώρο μπροστά του, θα μπορεί να κάνει ουσιαστικά πράγματα για την ομάδα" είχε πει τότε. Βεβαίως η σκέψη αυτή, "έδενε" με ένα αντίστοιχο αγωνιστικό τρικ που ο Δέλλας είχε εφαρμόσει ήδη από την πρώτη του σεζόν στον πάγκο της ΑΕΚ και στην Γ’ εθνική.

Ο "Τράι" είχε τοποθετήσει έναν δημιουργικό ποδοσφαιριστή, σε ρόλο δεύτερου αμυντικού μέσου. Ο στόχος ήταν να μπορεί ο "μαέστρος" της ομάδας να παίζει μακριά από τα στόπερ του αντιπάλου και να βρίσκει χώρους προκειμένου να κάνει παιχνίδι.

Κάτι περίπου σαν τον ρόλο που είχε ο Πίρλο όταν έπαιζε στην Γιουβέντους, ως δεύτερος αμυντικός μέσος. Και φυσικά ο Μάνταλος έχει όλα τα προσόντα και την ποιότητα, προκειμένου να ανταποκριθεί στον ρόλο αυτόν. Τουλάχιστον στα παιχνίδια εντός του Ολυμπιακού Σταδίου.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ