ΑΕΚ

Μάνταλος: "Οι κόποι μας, φέρνουν καρπούς"

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÐÑÉÆ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÐÑÉÆ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Για το "διπλό" στη Ριέκα αλλά και την πορεία στο πρωτάθλημα, μίλησε ο Μάνταλος.

Είναι πλέον από τους πιο παλιούς μέσα στα αποδυτήρια της ΑΕΚ. Είναι και αρχηγός. Και είναι από εκείνους που έχει ζήσει όλη αυτή την διαδρομή της ΑΕΚ, από τη Β' εθνική, στην ευρωπαϊκή παρουσία και τη νίκη μέσα στη Ριέκα.

Ο Πέτρος Μάνταλος, μιλώντας στην κάμερα της Nova, μίλησε γι αυτή την πορεία, τονίζοντας πως αρχίζουν να φέρνουν καρπούς οι κόποι και η σκληρή δουλειά.

Ενώ αναφέρθηκε και στα δυο γκολ που έχει πετύχει, το πανέμορφο με Λάρισα και το κρίσιμο με Ριέκα. Αλλά μίλησε ακόμα και για το μέλλον του.

"Μέχρι τη στιγμή που κάνεις το τελείωμα της φάσης δε σκέφτεσαι κάτι συγκεκριμένο. Μετά, την ώρα που έπεφτα θυμάμαι ότι γύρισα γρήγορα για να κοιτάξω που θα καταλήξει η μπάλα. Σίγουρα είναι ένα από τα ομορφότερα γκολ που έχω πετύχει μέχρι τώρα κι εύχομαι να έρθουν κι άλλα τέτοια".

Όταν είδες τη μπάλα στα δίχτυα τι σκέφτηκες; Πω πω τι έβαλα;
"Σίγουρα ήταν εντυπωσιακό γκολ. Μου άρεσε ακόμα κι εμένα που συνήθως λέω “...καλούτσικο είναι”. Αυτό όμως όντως μου άρεσε αρκετά".

Στα αποδυτήρια έγινε και η σχετική πλάκα, ότι εξελίσσεσαι σε γκολτζή;
"Όχι, αν θυμάμαι καλά δεν πολυαναφέρθηκε. Μόνο από τον Μιχάλη (Μπακάκη) έγινε η πλάκα της τέλειας σέντρας που έφερε το εύκολο τελείωμα".

Όντως ήταν πολύ καλή η σέντρα πάντως του Μπακάκη στο γκολ;
"Σίγουρα. Τα εύσημα πρέπει πάνε και στον Μιχάλη, γιατί έκανε ωραία σέντρα και πετύχαμε ένα όμορφο γκολ".

Την Πέμπτη η ΑΕΚ σκόραρε και πάλι σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Τι σκέφτεται ένας ποδοσφαιριστής που έχει περάσει όλη την πορεία από τη Β' Εθνική ως την πρώτη νίκη στην Ευρώπη;
"Οι κόποι που έχουμε καταβάλλει αυτά τα χρόνια αρχίζουν να αποφέρουν καρπούς. Η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση κι αυτό φαίνεται σε κάθε παιχνίδι είτε κυπέλλου, είτε πρωταθλήματος, είτε ευρωπαϊκό".

Είσαι απ' τους παίκτες που πέρασαν την περιπέτεια της Β' Εθνικής. Ματς όπως αυτό στην Κροατία, είναι απ' αυτά που λες άξιζε τον κόπο να παίξω σε μικρότερη κατηγορία, για να τα ζήσω στο μέλλον;
"Είναι αρκετοί λόγοι που με έκαναν να αφήσω τη Super League και να έρθω τότε στην ΑΕΚ της Β' Εθνικής. Ένας απ' αυτούς σίγουρα ήταν και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια".

Γενικά δε συνηθίζεις να λες μεγάλα λόγια και να πουλάς οπαδιλίκι στον κόσμο για να γίνεσαι αρεστός. Μετά όμως από την πορεία που έχεις διανύσει στην ομάδα, ως αρχηγός πλέον και βλέποντας την αγάπη των φιλάθλων, αισθάνεσαι να δένεσαι περισσότερο με την ομάδα;
"Κακά τα ψέματα, είμαι ήδη 3,5 χρόνια σ' αυτή την ομάδα. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα είναι λογικό να δεθείς και με την ομάδα και με τους οπαδούς. Έτσι έχει γίνει και με μένα, τόσο στο δέσιμό μου με τον κόσμο όσο και περισσότερο με την ομάδα".

Το μέλλον σου το βλέπεις στα κιτρινόμαυρα;
"Το μέλλον μου αυτή τη στιγμή το σκέφτομαι μόνο στα κιτρινόμαυρα".

Μετά από μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη ακολουθεί ένα ματς πρωταθλήματος με τη νεοφώτιστη Λαμία. Ακριβώς επειδή γίνεται λίγες μέρες μετά από μια σημαντική επιτυχία, χρειάζεται ακόμα περισσότερη προσοχή;
"Έτυχε να παρακολουθήσω τα δύο από τα τρία παιχνίδια της Λαμίας. Έδειξε ότι μπορεί να κοντράρει οποιονδήποτε αντίπαλο. Μετά από μια ευρωπαϊκή νίκη, το ματς χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή. Εντάξει, πανηγυρίσαμε τη νίκη στη Ριέκα, αλλά τώρα αυτό τέλειωσε. Το μυαλό μας είναι μόνο στη Λαμία".

Λένε ότι μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα χρειάζεται να υπάρχει ψυχραιμία και προσωπικότητα σε μια ομάδα για να πάει παρακάτω και να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις. Συμβαίνει το ίδιο και μετά από μια μεγάλη νίκη;
"Μετά από μια ήττα βγαίνει στο γήπεδο ο εγωισμός του κάθε παίκτη. Είναι πιο εύκολο να πάρεις ένα θετικό αποτέλεσμα. Μετά από μια μεγάλη νίκη είναι πιο δύσκολο να συγκεντρωθείς σε ένα παιχνίδι που πολλοί το θεωρούν εύκολο. Ειδικά τώρα που πετύχαμε κάτι που είχε να το πετύχει η ομάδα αρκετά χρόνια".

Την Κυριακή, κόντρα στη Λαμία, θα είναι το 200ο επίσημο παιχνίδι που θα παίξεις σε όλες τις διοργανώσεις. Μέσα απ' αυτή την πορεία μπορείς να ξεχωρίσεις καλές και κακές στιγμές;
"Ειλικρινά δεν το γνώριζα αυτό και μου βάζεις δύσκολα. Σίγουρα υπήρχαν καλές στιγμές όπως για παράδειγμα η κατάκτηση του κυπέλλου με την ομάδα. Άσχημες στιγμές θα πω την ήττα μας στον τελικό με τον ΠΑΟΚ και κάποιοι μικροί ή μεγάλοι τραυματισμοί. Η αλήθεια είναι ότι έχω πολλά να θυμάμαι αυτά τα χρόνια".

Κεφάλαιο Εθνική ομάδα. Βλέπεις αυτή τη στιγμή μεγάλες διαφορές σε σχέση με την περίοδο που έκανες ντεμπούτο, έχοντας προπονητή τον Κλαούντιο Ρανιέρι;

"Ο καθένας μπορεί να δει αλλαγές. Ειδικά ο κόσμος μπορεί να δει αλλαγή μέσα στο γήπεδο. Η Εθνική ομάδα έχει αρχίσει να θυμίζει ξανά κάτι από τα παλιά της χρόνια. Σίγουρα δεν έχει χαθεί κάτι. Τα δύο τελευταία παιχνίδια μας έφεραν στο σημείο να μην κρατάμε την τύχη στα χέρια μας για την πρόκριση, αλλά νομίζω ότι έχουμε πολλές πιθανότητες και είμαι σίγουρος ότι θα πάρουμε τη νίκη στα δύο επόμενα ματς για να προκριθούμε".

Αρχίζει και πάλι να θυμίζει “οικογένεια” η Εθνική ομάδα;
"Σίγουρα ένα κακό που είχε η Εθνική όταν πήγα εγώ με τον κ. Ρανιέρι ήταν ότι είχε χάσει τον προσανατολισμό της. Υπήρχαν αρκετά θέματα. Με την έλευση του κ. Σκίμπε έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα και η Εθνική είναι στον δρόμο που πρέπει".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ