ΑΕΚ

Μάνταλος: Ο αρχηγός του… Μανόλο

Μάνταλος: Ο αρχηγός του… Μανόλο

Ο Μανόλο Χιμένεθ "βλέπει" στο πρόσωπο και τα… πόδια του Πέτρου Μάνταλου, τον παίκτη που μπορεί να είναι ο ηγέτης, εντός και εκτός γηπέδου. Το Sport24.gr αναλύει τη μεταμόρφωση του αρχηγού της ΑΕΚ.

Το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ΑΕΚ ο Πέτρος Μάνταλος δεν το πήρε πριν από τρεις μήνες. Μ’ αυτό στο μπράτσο σήκωσε πέρυσι το Κύπελλο. Ούτε στο Καραϊσκάκη ήταν η πρώτη φορά που έπαιξε καταλυτικό ρόλο για την ΑΕΚ, σ’ ένα μεγάλο ματς. Ήταν ο σκόρερ του πρώτου από τα δυο γκολ της Ένωσης στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Όμως η αλήθεια είναι, πως στο διάστημα που ο Μανόλο Χιμένεθ βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, ο Μάνταλος έχει μετατραπεί στον απόλυτο… αρχηγό. Τόσο μέσα, όσο και έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Δεν είναι τυχαίο. Ο Ισπανός τεχνικός βλέπει στο πρόσωπο και κυρίως στα χαρίσματα του Μάνταλου, τον παίκτη που μπορεί να είναι ο leader (που λένε και τα αμερικανάκια) της ΑΕΚ. Τους αλλάζει θέσεις, του δίνει ξεχωριστούς ρόλους στο γήπεδο, αλλά πάντα και παντού, αυτός είναι ο ηγέτης. Το Sport24.gr αναλύει.

ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Τόσο στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν, όσο και πέρυσι, όταν είχε υπάρξει λόγος, ο Πέτρος Μάνταλος είχε βγει μπροστά και είχε πάρει θέση και λόγο εντός των αποδυτηρίων. Κυρίως μετά από στραβά αποτελέσματα. Όμως τους τελευταίους τρεις μήνες, οι πρωτοβουλίες του αρχηγού είναι πολύ περισσότερες. Ακόμα και μετά από σερί… νικών.

Είναι χαρακτηριστικό πως με πρωτοβουλία του Μάνταλου, οι παίκτες της ΑΕΚ μετά από συνεχόμενες νίκες, είχαν κλειστεί στα αποδυτήρια και είχαν συζητήσει για τον τρόπο που θα συνεχίσουν να δείχνουν αυτή την καλή αγωνιστική εικόνα. Αυτές τις πρωτοβουλίες, ο Χιμένεθ με τις θέσεις και με τον τρόπο του, τις έχει… αναθέσει στον Μάνταλο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός, πως λίγο πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, ο Ισπανός τεχνικός έδωσε τον λόγο στον αρχηγό για να μιλήσει για το συγκεκριμένο ματς, ως πλέον… αρμόδιος.

ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Στις ημέρες του Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ, ο Μάνταλος έχει μετακινηθεί περισσότερες από μια φορές, στα άκρα της επίθεσης. Ακόμα και στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Στην προ Ισπανού εποχή, όσες φορές είχαν δοκιμάσει κάτι τέτοιο, είτε ο Κετσπάγια, είτε πολύ περισσότερο ο Πογέτ, είχαν αποτύχει. Ο Μάνταλος εγκλωβιζόταν στα άκρα. Δεν ισχύει όμως και με τον Χιμένεθ. Προφανώς ο αρχηγός της ΑΕΚ παίζει πολύ πιο άνετα όταν βρίσκεται στον άξονα, κάτι που φάνηκε και στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Όμως ακόμα και όταν παίζει στα άκρα, πάλι έχει σημαντική συνεισφορά στο παιχνίδι της ομάδας. Το "κλειδί" είναι η ελευθερία κινήσεων που δίνει ο Χιμένεθ στον Μάνταλο. Ακόμα και όταν τον τοποθετεί στα άκρα στο 4-3-3. Παρόλο που ο Ισπανός τεχνικός ξέρει πως αυτή η "ελευθερία" αφήνει κενό στο πλευρά, ωστόσο αυτά που του δίνει στο παιχνίδι της ΑΕΚ είναι πολλά και σημαντικά. Το ίδιο φυσικά και όταν ο Μάνταλος παίζει στον άξονα. Όπως έγινε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, όταν από τον αρχηγό περνούσε όλο το παιχνίδι που έκανε η ΑΕΚ

ΣΤΟΝ... ΑΡΑΟΥΧΟ

Ακόμα και ο κορυφαίος σέντερ φορ του κόσμου, αν δεν πάρει σωστά την μπάλα, δεν μπορεί να σκοράρει. Και ο Χιμένεθ το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Γι' αυτό και ήξερε πως θα έπρεπε να βρει τρόπο να αξιοποιήσει το υπερόπλο που λέγεται Σέρχιο Αραούχο. Και τη… δουλειά την ανέθεσε στον Μάνταλο. Στον πιο κατάλληλο δηλαδή. Ο Μάνταλος με τον Αραούχο, βρίσκονται με… κλειστά μάτια. Το γκολ στο Καραϊσκάκη, το γκολ στη Νέα Σμύρνη, το δεύτερο γκολ με τον ΠΑΟΚ. Όλα άριστες συνεργασίες του Μάνταλου με τον Αραούχο. Κάτι που έχει βγει μέσα από την δουλειά στις προπονήσεις. Και με σχέδιο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ