ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάνταλος non stop

CHAMPIONS LEAGUE / ÁÃÉÁÎ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÁÃÉÁÎ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Δεν είναι και στην καλύτερη φόρμα του ο Μάνταλος, όμως από τις 14 Αυγούστου παίζει χωρίς… σταματημό. Και δεν προβλέπεται να σταματήσει. Το Sport24 αναλύει.

Σημεία αναφοράς για το παιχνίδι της ΑΕΚ, έτσι κι αλλιώς αποτελεί ο Πέτρος Μάνταλος. Άλλωστε και σ’ αυτή την περίπτωση, ισχύει αυτό που λένε περί αρχηγού παρόντος. Βεβαίως η αλήθεια είναι πως το τελευταίο διάστημα έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για την αγωνιστική κατάσταση του Μάνταλου.

Βλέπετε, ο αρχηγός της ΑΕΚ έδειξε και στο ματς με την Μπενφίκα, πως δεν διανύει περίοδο φόρμας. Ενώ στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και τον Άγιαξ, ο Μάνταλος έβγαζε και έναν εκνευρισμό. Φαινόμενο πάντως, που ειδικά για παίκτες που είναι ηγέτες, πηγαίνει… «πακέτο» με το ντεφορμάρισμα.

Προφανώς και το ντεφορμάρισμα οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή, είναι μέσα στο παιχνίδι. Και μπορεί να συμβεί στον καθένα, ανεξάρτητα με την ποιότητα του. Όμως στην περίπτωση του Μάνταλου, υπάρχει και μια παράμετρος, η οποία ενδεχομένως έχει την (μεγάλη) σημασία της. Από τις 14 Αυγούστου, όταν και επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά τον τραυματισμό του, ο Μάνταλος παίζει χωρίς σταματημό. Είναι μάλιστα και ο μοναδικός παίκτης της ΑΕΚ με τόσο μεγάλο αγωνιστικό σερί. Και όχι μόνο με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Ο Μάνταλος λόγω τραυματισμού δεν έπαιξε στο πρώτο ματς με την Σέλτικ στη Γλασκώβη. Ενώ στην ρεβάνς με τους Σκωτσέζους, μπήκε ως αλλαγή για στο 72ο λεπτό. Από εκείνο το παιχνίδι και μετά, ο αρχηγός της ΑΕΚ παίζει ασταμάτητα. Και τις περισσότερες φορές 90άλεπτα. Στα οκτώ από τα εννέα παιχνίδια που έχει δώσει η ΑΕΚ από τότε, ο Μάνταλος ήταν βασικός. Και στο ένα και μοναδικό που έμεινε στον πάγκο, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ, πήρε 26 αγωνιστικά λεπτά, καθώς μπήκε ως αλλαγή.

Μάλιστα είναι ο μοναδικός παίκτης της ΑΕΚ (μαζί με τον τερματοφύλακα Μπάρκα), ο οποίος στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, με Άγιαξ, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ και Μπενφίκα, έχει παίξει μόνο γεμάτα 90άλεπτα. Για παράδειγμα το δίδυμο Σιμόες - Γαλανόπουλου στα χαφ, που επίσης έχει πολλά αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του, μετράει και αλλαγές σ' αυτή την τετράδα των τελευταίων ματς της ΑΕΚ.

Το ακόμα πιο… ζόρικο για τον Μάνταλο, είναι πως στην διακοπή των πρωταθλημάτων για τις εθνικές ομάδες στις αρχές του Σεπτέμβρη και πάλι δεν πήρε ανάσα. Ήταν στην αποστολή της εθνικής και έπαιξε ολόκληρο 90άλεπτο στο παιχνίδι με την Εσθονία στο Ταλίν.

Όσο για τη συνέχεια, το… non stop του Μάνταλου αναμένεται να συνεχιστεί. Θα ξεκινήσει και πάλι βασικός την Κυριακή (7/10) στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ενώ στη συνέχεια θα ενσωματωθεί και πάλι στην αποστολή της εθνικής ομάδας, για το παιχνίδι με την Ουγγαρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ