ΑΕΚ

Μανόλο Χιμένεθ: Μετρ των ντέρμπι

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ και ο Μανόλο Χιμένεθ κάνουν φέτος πράγματα και θαύματα στα ντέρμπι, έχοντας απολέσει βαθμούς μόνο στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν πως τα πρωταθλήματα δεν κρίνονται στα ντέρμπι. Άλλωστε το έλεγαν και ο Μανόλο Χιμένεθ και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, πριν το ματς με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης".

Από την άλλη μεριά, υπάρχουν και εκείνοι που λένε πως δεν μπορείς να κερδίσεις τίτλο, αν πρώτα δεν τα βγάλεις πέρα με τους ανταγωνιστές σου. Και σ’ αυτό το κομμάτι, η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ παίρνει άριστα. Μετρά άλλωστε μόνο νίκες, απέναντι στους (συν)διεκδικητές του φετινού πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ έχει κερδίσει δυο φορές τον Ολυμπιακό και μια φορά τον ΠΑΟΚ.

Και εκκρεμεί το παιχνίδι στην Τούμπα στις 11 του Μάρτη. Μάλιστα δυο νίκες επί του Ολυμπιακού στην ίδια σεζόν στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ είχε να κάνει από τη σεζόν 1997-98. Το παράδοξο της υπόθεσης, είναι πως η Ένωση φέτος μόνο ένα ντέρμπι δεν έχει κερδίσει. Κι αυτό ήταν με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, παρόλο οι "πράσινοι" δεν είναι στους διεκδικητές του τίτλου. Όμως ακόμα και σ’ εκείνο το ματς, έμεινε αήττητη ισοφαρίζοντας στο τελευταίο λεπτό.

ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΜΕΣΑ Σ' ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ

Πριν από περίπου δυο εβδομάδες, ο Χιμένεθ συμπλήρωσε έναν ημερολογιακό χρόνο στον πάγκο της ΑΕΚ. Σ' αυτό το διάστημα έχει πετύχει αποτελέσματα σε ντέρμπι, που θα τα ζήλευαν πολλοί προκάτοχοι του. Ενδεχομένως οι περισσότεροι. Ειδικά απέναντι στους δυο (συν)διεκδικητές του φετινού τίτλου, δηλαδή τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, ο Χιμένεθ έχει κάνει πράγματα και θαύματα σ’ αυτόν τον έναν χρόνο.

Με τον Ολυμπιακό μετρά τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία και μόλις μια ήττα σε πέντε ματς για πρωτάθλημα και κύπελλο. Ενώ απέναντι στον ΠΑΟΚ ο Χιμένεθ έχει κάνει, μέσα σ’ αυτόν τον χρόνο, τέσσερις νίκες σε πρωτάθλημα και playoffs και μόλις μια ήττα στον τελικό του περσινού κυπέλλου. Μάλιστα μόνο σ' εκείνη την ήττα, η ΑΕΚ δέχθηκε γκολ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ