ΑΕΚ

Λύσεις και παγίδες

Λύσεις και παγίδες

Το Sport24.gr γράφει για τις δύο πιο ακουστές περιπτώσεις που απασχολούν την ΑΕΚ από την εγχώρια αγορά και τις διαφορετικές εντός ομάδας απόψεις για το ρίσκο και τη χρησιμότητά τους.

Η στροφή της ΑΕΚ στις εγχώριες επιλογές είναι πλέον απολύτως διαπιστωμένη, δίχως αυτό να συνεπάγεται ότι θα υπάρχει περιορισμός σε αυτήν. Ήταν δεδομένο ωστόσο ότι μετά την αποχώρηση του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς και την εκ νέου ενεργοποίηση του Νίκου Λυμπερόπουλου σε ρόλο τεχνικού διευθυντή, η αγορά της Σούπερ Λίγκας θα αποκτούσε ξανά ενδιαφέρον για την Ένωση.

Οι περιπτώσεις του Μασούντ και του Λουίς Ρότσα είναι από αυτές που (μαζί με άλλες) έχουν συζητηθεί ποικιλοτρόπως εντός του κιτρινόμαυρου αρχηγείου, έχοντας προκαλέσει εκτός από ταυτόσημες απόψεις, εξίσου αντιρρήσεις και διαφωνίες. Είναι δεδομένο ότι δεν έχουν προκριθεί μέσα από σκάουτινγκ αλλά αποτελούν είτε προτάσεις ατζέντηδων, είτε προσωπικά γούστα.

Για παράδειγμα, ο 34χρονος Μασούντ, είναι ποδοσφαιριστής με χαρακτηριστικά που αρέσουν στον Μανόλο Χιμένεθ. Ωστόσο αποτελεί και περίπτωση που έρχεται κόντρα σε αυτά που οι άνθρωποι της ομάδας είχαν θέσει ως προτεραιότητα, δηλαδή την εύρεση παικτών με χρόνια καριέρας μπροστά τους (από 27 και κάτω) και μεταπωλητική αξία. Ωστόσο στην προκείμενη περίπτωση, έρχεται μπροστά ο παράγοντας «πρωταθλητισμός» για να διαφοροποιήσει το σκεπτικό.

ΟΠΩΣ ΜΕ ΕΜΕΡΣΟΝ

Η πιθανότητα επιλογής του Μασούντ, θυμίζει πάρα πολύ μια ανάλογη προσπάθεια η οποία κατεγράφη 12 χρόνια νωρίτερα, τον Ιανουάριο του 2006. Η ΑΕΚ βρισκόταν σε πορεία πρωταθλητισμού και ο Σάντος ήθελε την ενίσχυση της μεσαίας γραμμή με έναν παίκτη που θα βοηθούσε άμεσα. Τότε ο Έμερσον είχε διαγράψει ένα εξαιρετικό εξάμηνο στην Ξάνθη κι απείχε τρεις μήνες από το να κλείσει τα 34 του, μια ανάλογη περίπτωση Μασούντ, που όμως δεν ευδοκίμησε. Δίχως να είναι κακός, ο Βραζιλιάνος δεν έκανε και τη διαφορά ώστε η Ένωση να τερματίσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αν η ΑΕΚ προχωρήσει με τον Ιρανό, το σκεπτικό θα είναι ομολογουμένως κοντόφθαλμο. Από την άλλη όμως οι φωνές εκείνων εντός της ομάδας που υποστηρίζουν ότι πρέπει να έρθει ένας παίκτη με ικανότητες να προσφέρει άμεσα πράγματα τα οποία λείπουν, έχει τη λογική της. Είναι μια ζαριά με χαμηλό κόστος και ρίσκο, με έναν ποδοσφαιριστή που ίσως να δώσει 1,5 χρόνο καλής μπάλας, αρκεί να μπει στο νόημα, να «χαμηλώσει» το εγώ του και να εγκλιματιστεί.

ΔΕΝ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ

Στην περίπτωση του Ρότσα, η έξτρα παρακολούθηση των τελευταίων αγώνων, κατέδειξε ότι δεν πρόκειται για αριστερό μπακ που πληροί τις προτεραιότητες που έχει θέσει ο προπονητής. Είναι υποφερτός από τη μεσαία γραμμή και ψηλότερα, αλλά είναι εμφανέστατα τα μεγάλα ανασταλτικά ελλείμματα που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του. Έχει βέβαια πολύ καλό ατζέντη (Κάρλος Γκονσάλβες) ο οποίος δίπλα στο βασιλικό, ποτίζει και τη γλάστρα... Το να ξεκινήσεις παρτίδες μαζί του, ίσως ανοίξει άλλες πόρτες, για σαφώς πιο ικανούς ποδοσφαιριστές...

Ο Ρότσα είναι επίσης μια περίπτωση που έχει υποστηρικτές και αντιρρήσεις εντός των κιτρινόμαυρων τειχών. Μια περίπτωση ποδοσφαιριστή που αν έρθει, δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε νέα περίπτωση Τρίστασον καθώς αν ο Χιμένεθ διαπιστώσει ότι δεν έχει τα στοιχεία που ζητεί, δεν θα το σκεφτεί καθόλου να τον αφήσει στο περιθώριο, όπως έπραξε και με τον Ισλανδό.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ