ΑΕΚ

Λόπες: "Αυτά μου είπε ο Αραούχο για την ΑΕΚ"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πριν έρθει στην ΑΕΚ ο Έλντερ Λόπες μίλησε με τον Σέρχιο Αραούχο και αποκάλυψε την κουβέντα που είχαν οι δύο ποδοσφαιριστές για την Ένωση.

Όταν και πάλι φέτος, όπως και πριν δυο χρόνια, έφτασε στα χέρια του Έλντερ Λόπες η πρόταση της ΑΕΚ, φρόντισε να πάρει πληροφορίες πριν απαντήσει θετικά. Μίλησε με τον συμπατριώτη του Σιμόες και με τον πρώην συμπαίκτη του Γκάλο.

ΚΙΕΛΤΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

Αμφότεροι του είπαν να έρθει χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όμως ο Λόπες πήρε και την γνώμη του Αραούχο. Συμπαίκτες άλλωστε στην Λας Πάλμας. Και ο Αργεντινός φορ όχι μόνο του μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ΑΕΚ, αλλά η συζήτηση με τον Πορτογάλο μπακ, έχει ψωμί και για το μέλλον του Αραούχο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ΑΕΚ;

"Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Μου αρέσει ο τρόπος που κάνουμε προπόνηση, που παίζουμε. Εχουμε καλούς παίκτες και μου έχει κάνει εντύπωση η ποιότητα των παικτών".

Θα ήθελες να αποκαλύψεις το στόρι της μεταγραφής σου. Ησουν και πρόπερσι στο στόχαστρο της ΑΕΚ, τελικά ήρθες φέτος, πως προέκυψε αυτό;

"Η αλήθεια είναι ότι και πριν 2-3 χρόνια υπήρχε η πιθανότητα να έρθω στην ΑΕΚ όταν ακόμα έπαιζα στην Πορτογαλία αλλά φέτος ο ατζέντης μου με ενημέρωσε ξανά ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την ομάδα. Μίλησα με ορισμένους συμπαίκτες μου, μάζεψα κάποιες πληροφορίες και η επιλογή να έρθω ήταν εύκολη".

Το γεγονός ότι η ΑΕΚ θα παίξει στα προκριματικά του Champions League ήταν ένας επιπλέον λόγος;

"Είναι για οποιονδήποτε παίκτη σημαντικό κίνητρο η ομάδα του να συμμετέχει στα προκριματικά του Champions League. Στην περίπτωση μου αυτό που ισχύει ήταν ότι ήταν όντως σημαντικό για να πάρω την τελική μου απόφαση".

Μπορείς να μου πεις με ποιους μίλησες για την ΑΕΚ πριν πάρεις την απόφασή σου;

"Μίλησα με τον Αντρε Σιμόες, με τον Γκάλο και με ενημέρωσαν για την ομάδα. Μου είπαν τα καλύτερα λόγια. Μου είπαν ότι η ομάδα διεκδικεί το καλύτερο σε κάθε διοργάνωση και ότι ο φετινός μας στόχος είναι το πρωτάθλημα και ότι καλύτερο στις υπόλοιπες διοργανώσεις. Μου αρέσει να αισθάνομαι σημαντικός και σημαντικός θα αισθανθώ αν πάρω χρόνο συμμετοχής. Αλλά για αυτό είμαι εδώ, για να μπορέσω να τα καταφέρω".

Με τον Σέρχιο Αραούχο μίλησες;

"Μίλησα με τον Σέρχιο, βρεθήκαμε στη Λας Πάλμας. Μου είπε πως πέρασε στην Αθήνα στους έξι μήνες που ήταν στην Ελλάδα. Μου είπε τα καλύτερα και αυτός και σίγουρα και αυτό έπαιξε ρόλο να πάρω την απόφαση".

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Σου είπε αν θα επιστρέψει;

"Δε μου είπε αν θα επιστρέψει αλλά μου τόνισε ότι του άρεσε πάρα πολύ όσο ήταν στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ και η αλήθεια είναι ότι κατάλαβα ότι θα ήθελε να γυρίσει".

Πόσο εύκολο κάνει την προσαρμογή σου ότι παίζουν στην ΑΕΚ παίκτες όπως οι Σιμόες, Γκάλο, Αλμέιδα;

"Είναι τεράστιο στήριγμα να έχεις συμπαίκτες που είναι από την ίδια χώρα ή να μιλούν την ίδια γλώσσα. Αυτό θα με βοηθήσει πάρα πολύ για την προσαρμογή μου".

Πως θα χαρακτήριζες τον τρόπο παιχνιδιού σου;

"Το πρώτο που έχω στο μυαλό μου είναι να αμύνομαι, να δίνω δηλαδή βάση στα ανασταλτικά μου καθήκοντα και έπειτα στην επίθεση αν μπορέσω να δημιουργήσω έκπληξη στον αντίπαλο και να βοηθήσω την ομάδα. Αλλά πρώτα στο μυαλό μου είναι η άμυνα".

Πως θα χαρακτήριζες την εμπειρία σου στη La Liga;

"Μετά τον ένα χρόνο στην Πριμέρα έχοντας αντιμετωπίσει 15-20 ομάδες που είναι τοπ και για μένα είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο με πάρα πολλούς σπουδαίους ποδοσφαιριστές, κάθε παίκτης και εγώ προσωπικά, βελτιώνεται και ωριμάζει. Ηταν σπουδαία και σημαντική εμπειρία".

Ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος;

"Ο Μέσι ήταν ο πιο δύσκολος από τους ποδοσφαιριστές. Αν δεν είναι ο καλύτερος είναι από τους δύο καλύτερους".

Θεωρείς ότι ο τρόπος παιχνιδιού σου ταιριάζει στο μοντέλο που θέλει να δουλέψει ο Χιμένεθ;

"Η δουλειά μου είναι να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα σε οποιοδήποτε σύστημα ζητηθεί από ον προπονητή. Αυτό που θέλω εγώ είναι πρώτα να βοηθήσω την ομάδα ανασταλτικά και έπειτα επιθετικά και είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ σε οποιοδήποτε σύστημα".

Δείτε σε VIDEO τη συνέντευξη:

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ