ΑΕΚ

Λιβάγια: "Εμένα μου αρέσει να παίζω με πίεση"

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ /  --ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΑΕΚ--/ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ..EUROKINISSI Sport)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ / --ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΑΕΚ--/ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ..EUROKINISSI Sport) EUROKINISSI

Ο Μάρκο Λιβάγια αναφέρθηκε στα βραβεία που έχει κερδίσει, στην πορεία της Ένωσης στο πρωτάθλημα και στην πίεση που δέχεται η ομάδα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ο Μάρκο Λιβάγια αναφέρθηκε στα βραβεία που έχει κερδίσει, στην πορεία της Ένωσης στο πρωτάθλημα και στην πίεση που δέχεται η ομάδα. Παράλληλα, ο Κροάτης φορ, μιλώντας στη NOVA, αναφέρθηκε στην απαγόρευση των μετακινήσεων των φιλάθλων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το γεγονός ότι πέρσι δεν είχε σκοράρει πολύ στην Ισπανία αλλά φέτος έχει τέσσερα γκολ και τρία σε ισάριθμες αγωνιστικές: «Πέρσι δεν είχα τόσες συμμετοχές στην ομάδα μου αλλά σκόραρα όσο σκόραρα. Φέτος συμμετέχω περισσότερο και όσο περισσότερο παίζεις τόση περισσότερη αυτοπεποίθηση αποκτάς. Όταν σκοράρεις, είναι ακόμα καλύτερα».

Για το πώς νιώθει για το γεγονός ότι ότι αμφισβητήθηκε στην αρχή της χρονιάς ως σκόρερ αλλά τώρα πετυχαίνει γκολ: «Χαίρομαι πάνω απ' όλα όταν η ομάδα κερδίζει. Σε κάποια ματς συμμετείχα και δεν σκόραρα, αλλά δόξω τω Θεώ στα τελευταία παιχνίδια σκοράρω. Η συνολική δουλειά της ομάδας με κάνει χαρούμενο, φυσικά όταν σκοράρω είναι ακόμα καλύτερα».

Για τον Λεβαδειακό και το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ με κλειστή άμυνα: «Θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι. Έχουμε αντιμετωπίσει παρόμοιες ομάδες που κλείνονται όπως ο Πλατανιάς. Πρέπει να έχουμε υπομονή για να εκμεταλλευτούμε την κατάλληηλη στιγμή και να σκοράρουμε. Ίσως είναι πιο δύσκολο επειδή παίζουμε εκτός έδρας, αλλά όλα τα παιχνίδια έιναι δύσκολα».

Για το αν βοηθάει το σχήμα με Λάζαρο δίπλα του και Μπακασέτα πίσω του: «Σίγουρα, όταν έχεις περισσότερους επθετικούς είναι πιο εύκολο. Όταν είσαι ένας απέναντι σε πέντε αμυντικούς δύσκολα θα βρεις χώρο, αλλά όταν είναι τρεις οι επιθετικοί δύσκολα μαρκάρονται».

Για το αν αγχώνεται από τον κυνηγητό της μάχης του τίτλου: «Εμένα μου αρέσει να παίζω με πίεση και γι' αυτό ήρθα στην Ελλάδα. Δεν θα μουάρεσε είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε να μην υπάρχει πίεση και να είμαι αδιάφορος. Υπό πίεση δείχνεις τα πραγματικά σου στοιχεία και αν έχεις ποιότητα».

Για το ότι στα τελευταία ματς δείχνει πιο ήρεμος: «Παίζω το ίδιο σε όλα τα ματς. Δεν χρειάζεται να υπάρχει μόνο ένας πρωταγωνιστής και δεν αισθάνοαμαι ότι αυτός είμαι εγώ. Σε άλλο ματς σκοράρω εγώ, σε άλλο ο Λάζαρος ή ο αραούχο. Το σημαντικό είναι η ομάδα να κερδίζει».

Για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών στην Λιβαδειά, και το γεγονος ότι φιλάει το σήμα της ομάδας όταν σκοράρει: «Λυπάμαι που δεν θα τους έχουμε μαζί μας, η βοήθειά τους έιναι πάρα πολύ σημαντική σε κάθε παιχνίδι. Είμαι λίγο καιρό εδώ και δεν ξέρω τους κανονισμούς, άλλες φορές υπάρχει μετακίνηση και άλλες όχι, έχω μπερδευτεί. Για το σήμα, μου βγαίνει αυθόμητα, δεν σκέφτομαι κάτι, είναι μία αυθόρμηση κίνηση».

Για το αν οι νίκες εκτός έδρας είναι κλειδί για τον τίτλο: «Είναι κλειδί για την κατάκτηση του τίτλου, είναι πολύ σημαντικό να κερδίζεις εκτός έδρας. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να δουλεύουμε όσο περισσότερο γίνεται. Έχουμε και τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, κάτι που είναι καλό, αλλά αν δεν τις είχαμε θα είχαμε πάρει και περισσότερες νίκες εκτός».

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ