ΑΕΚ

Like στον Μαυροπάνο

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΕΚ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΕΚ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αποκαλύπτει το ενδιαφέρον της Ένωσης για τον 19χρονο στόπερ του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έχει ήδη αγωνιστεί δύο φορές εναντίον της κι έχει γίνει βασικότατο στέλεχος υπό τις οδηγίες του Γιάννη Πετράκη.

Το παρόν απαιτεί τη μεγαλύτερη προσοχή, όμως και το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει για πάντα. Η ΑΕΚ, δικαιωμένη από την εμπιστοσύνη που έχει δείξει στον ελληνικό κορμό της ομάδας ο οποίος διαρκώς εξελίσσεται και αποτελεί σημείο αναφοράς για εκείνη, έχει πάντοτε στραμμένο το μάτι της στην εγχώρια αγορά, για περιπτώσεις που φαίνεται ότι έχουν ανάλογη προοπτική: Το να εξελιχθούν δηλαδή σε σημαίνοντες ποδοσφαιριστές για την Ένωση και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Το Sport24.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι περίπτωση του 19χρονου στόπερ Κωνσταντίνου Μαυροπάνου, ο οποίος παρουσιάζει διαρκή εξέλιξη και βελτίωση αγωνιζόμενος ως βασικός στον ΠΑΣ Γιάννινα, είναι από αυτές που έχουν ξεχωρίσει από την εγχώρια αγορά και κεντρίσει το ενδιαφέρον της Ένωσης η οποία έχει στραμμένο το βλέμμα επάνω του.

Η παρακολούθησή του ξεκίνησε από τα τέλη της περασμένης σεζόν, όταν ο Μαυροπάνος αναδείχθηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του αγώνα ΠΑΣ - ΑΕΚ 1-1, ο οποίος διεξήχθη στα Γιάννινα. Στην Ένωση εντυπωσιάστηκαν, όμως δεν βιάστηκαν κάνοντας λάθη του παρελθόντος, όταν επέλεγαν παίκτες μόνο και μόνο επειδή έκαναν ένα καλό ματς εναντίον της ΑΕΚ. Άλλωστε ήταν μόλις το δεύτερο παιχνίδι του ως βασικός στον "Άγιαξ της Ηπείρου". Τον έβαλαν λοιπόν στο μάτι και ξεκίνησαν να τον παρακολουθούν.

Ο Μαυροπάνος έπεισε κατά τη διάρκεια της θερινής προετοιμασίας τον προπονητή της ομάδας Γιάννη Πετράκη, ότι αποτελεί το next best thing για την ομάδα του ΠΑΣ. Κέρδισε λοιπόν θέση βασικού και ήδη μετράει 5 γεμάτα ενενηντάλεπτα στους 5 επίσημους αγώνες της ομάδας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Μάλιστα πέτυχε γκολ στο 2-1 της πρεμιέρας στη Σούπερ Λίγκα, εκτός έδρας επί του Αστέρα Τρίπολης, ενώ χθες έδωσε την ασίστ με την οποία ο ΠΑΣ ισοφάρισε σε 1-1 τον Πανιώνιο για το Κύπελλο.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΛΥΜΠΕ

Όπως προαναφέραμε, το όνομα του Μαυροπάνου υπήρχε στο μπλοκάκι των περιπτώσεων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον, πολύ πριν διαφανεί ότι υπήρχε έστω πιθανότητα αλλαγής τεχνικού διευθυντή. Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην και ο Λυμπερόπουλος, καρατώντας πλέον τα κλειδιά του μαγαζιού, είναι αυτός που θα πάρει τις αποφάσεις.

Σύμφωνα πάντως με τους γνωρίζοντες, η εξέλιξη του Μαυροπάνου είχε εντοπιστεί και από εκείνον πριν ακόμα έλθει στην ΑΕΚ, λέγεται δε ότι παρακολουθείτο και από τον Παναθηναϊκό. Είναι πάντως πολύ σημαντικό γεγονός η παρουσία του Λυμπερόπουλου σε τέτοιες υποθέσεις, καθώς γνωρίζει πως πρέπει να προσεγγίσει τους Έλληνες και να αποκτήσει μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης. Οι περιπτώσεις των Μπακάκη, Κολοβέτσιου, Αραβίδη, Ανέστη, Λαμπρόπουλου (και άλλων) σε δύσκολες για την ομάδα εποχές, όταν πολλοί της γυρνούσαν την πλάτη, είναι ενδεικτικές.

Το Sport24.gr γνωρίζει επίσης ότι και στα Γιάννινα έχουν την εικόνα και τη γνώση ότι ο ποδοσφαιριστής ενδιαφέρει την Ένωση. Αν εν τέλει το θέμα προχωρήσει, λογικά για το ερχόμενο καλοκαίρι και εφόσον ο Μαυροπάνος συνεχίσει όπως άρχισε την πορεία του, δεν αποκλείεται να παραμείνει εκεί δανεικός για επιπλέον μία σεζόν. Βέβαια όλα είναι αυτά θεωρητικά και θα αποσαφηνισθούν εφόσον ΑΕΚ και ΠΑΣ μπουν σε διαπραγμάτευση και προχωρήσουν σε συμφωνία.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ