ΑΕΚ

Λας Πάλμας εμπιστευτικό: Τι θα κάνει με Λιβάγια - Αραούχο

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δύο ρεπόρτερ της Λας Πάλμας αναλύουν στο Sport24.gr τα δεδομένα για τους Μάρκο Λιβάγια και Σέρχιο Αραούχο, οι οποίοι αγωνίζονται στην ΑΕΚ με τη μορφή δανεισμού από την ισπανική ομάδα.

Δεν γνωρίστηκαν στην Αθήνα. Γνωρίζονται από τα Κανάρια Νησιά. Σέρχιο Αραούχο και Μάρκο Λιβάγια, αμφότεροι δανεικοί από της Λας Πάλμας, συνθέτουν ίσως το καλύτερο επιθετικό δίδυμο της Σούπερ Λίγκας, αλλά ουδείς γνωρίζει αν θα παραμείνουν στην Ένωση μετά και το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Το Sport24.gr απευθύνθηκε σε δύο ρεπόρτερ της ισπανικής νησιωτικής ομάδας. Ο Χεσούς Ιθκιέρδο της "Marca" και ο Λίτο Χιμένεθ του "Radio Marca Gran Canaria'' αναλύουν τα δεδομένα για τους δύο παίκτες της Λας Πάλμας, οι οποίοι αγωνίζονται με τη μορφή δανεισμού στην Ένωση.

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για τον Κροάτη έχει τεθεί οψιόν αγοράς ύψους 1,8 εκατ. ευρώ για το επόμενο καλοκαίρι (με το πέρας του δανεισμού), για τον Αργεντινό δεν έχει τεθεί. Ποια περίπτωση είναι πιο εύκολη; Έχουν γίνει επαφές για τον Λιβάγια; Ποιος ο πιθανός ρόλος του νέου τεχνικού της ομάδας, Χόρχε Αλμιρόν; Τι πιστεύει η διοίκηση της ομάδας για τους παίκτες της; Εάν υποβιβαστεί η ισπανική ομάδα μπορούν οι δύο τους να συνεχίσουν ως ελεύθεροι στην Ένωση;

- Θεωρείτε/ έχετε την πληροφόρηση ότι η Λας Πάλμας έχει δεχθεί κρούση για είτε για τον Μάρκο Λιβάγια είτε για τον Σέρχιο Αραούχο;

Χεσούς Ιθκιέρδο: " Για τον Μάρκο ναι, νομίζω έχει γίνει. Για τον Αραούχο, όχι".

Λίτο Χιμένεθ: "Δεν το γνωρίζω. Η αίσθησή μου, η πληροφόρησή μου, είναι ότι η ΑΕΚ βρίσκεται αυτή τη στιγμή πιο κοντά στον Λιβάγια από τον Αραούχο".

- Ας υποθέσουμε ότι η ΑΕΚ θέλει να κρατήσει και τους δύο στην ομάδα μετά το πέρας του δανεισμού τους. Ποια περίπτωση είναι πιο εύκολη;

Χεσούς Ιθκιέρδο: "Η περίπτωση του Λιβάγια είναι πιο βιώσιμη. Τον Αραούχο θέλει να τον πουλήσει σε μεγάλη ομάδα, έναντι μεγάλου ποσού. Την θεωρώ δύσκολη".

Λίτο Χιμένεθ: "Αυτή του Λιβάγια. Πιστεύω, ωστόσο, ότι έτσι όπως παίζει στην Ελλάδα σίγουρα θα εμφανιστούν κι άλλοι μνηστήρες για τον Κροάτη".

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΡΙΕΚΑ / EUROPA LEAGUE / AEK - RIJEKA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΡΙΕΚΑ / EUROPA LEAGUE / AEK - RIJEKA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

- Ο ατζέντης του Μάρκο Λιβάγια, Φεντερίκο Παστορέλο, βρέθηκε στην Αθήνα. Θεωρείτε ότι έχουν αρχίσει οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα τρία μέρη (ΑΕΚ, Λας Πάλμας και ποδοσφαιριστής);

Χεσούς Ιθκιέρδο: "Ο Παστορέλο μιλά από τώρα με την ΑΕΚ και της Λας Πάλμας για την πώληση του ποδοσφαιριστή".

Λίτο Χιμένεθ: "Εδώ, υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο. Ο Παστορέλο είναι στενός φίλος του αθλητικού διευθυντή της Λας Πάλμας, Τόνι Κρουθ, και του προέδρου, Μιγκέλ Άνχελ Ραμίρες. Δεν είναι μόνο επαγγελματική σχέση. Με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει".

- Η Λας Πάλμας θα έχει νέο τεχνικό. Είναι ο Αργεντινός, Χόρχε Αλμιρόν. Πώς μπορεί να επηρεάσει την ενδεχόμενη διαπραγμάτευση; Μπορεί να διατάξει την παραμονή του συμπατριώτη του, Σέρχιο Αραούχο, στην ομάδα;

Χεσούς Ιθκιέρδο: "Θεωρώ ότι ο Αλμιρόν δεν θα έχει λόγο στις μεταγραφές. Είμαι βέβαιο ότι σε κάθε περίπτωση στο νησί δεν υπολογίζουν τον Αραούχο".

Λίτο Χιμένεθ: "Πιστεύω ότι ο Αλμιρόν θα ζητήσει ενισχύσεις. Είναι και φυσιολογικό. Πιστεύω, επίσης ότι θα του αρέσουν και οι δύο".

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Η Λας Πάλμας δεν τα πηγαίνει καλά στο ισπανικό πρωτάθλημα την τρέχουσα σεζόν - μετά από 14 αγωνιστικές έχει συγκεντρώσει 10 βαθμούς και βρίσκεται στην 18η θέση της κατάταξης. Αυτή τη στιγμή ο κίνδυνος υποβιβασμού είναι ορατός και ρεαλιστικός. Στην περίπτωση αυτή μπορούν αυτοί οι δύο παίκτες να φύγουν ως ελεύθεροι ή τουλάχιστον να μειωθεί η ρήτρα του Κροάτη;

Χεσούς Ιθκιέρδο: "Η απόφαση για πώληση του Αραούχο είναι ειλημμένη, δρομολογημένη. Ο ίδιος ο Αργεντινός θα επιλέξει τον επόμενο σταθμό του, αρκεί να ικανοποιηθεί η ομάδα από την πρόταση".

Λίτο Χιμένεθ: "Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φύγουν ελεύθεροι. Οι ρήτρες μπορούν να μειωθούν κι αυτό χάρη στην καλή σχέση των δύο ομάδων από τις προηγούμενες διαπραγματεύσεις".

- Τι πιστεύει η διοίκηση της ομάδας για τους δύο παίκτες που αγωνίζονται στην ΑΕΚ με τη μορφή δανεισμού;

Χεσούς Ιθκιέρδο: "Δεν σκέφτεται κανέναν εκ των δύο. Δεν υπάρχει χώρος γι' αυτούς στην ομάδα".

Λίτο Χιμένεθ: "Δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια, αυτά αλλάζουν γρήγορα. Ο πρόεδρος θέλει τον Σέρχιο, αλλά..."

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ