ΑΕΚ

Λαμπρόπουλος: "Τώρα μας κυνηγάνε και δεν κυνηγάμε"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΧΟΥΛΤ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΧΟΥΛΤ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η… παλιοσειρά της ΑΕΚ, Βασίλης Λαμπρόπουλος, μίλησε για αλλαγή που φέρνει στην Ένωση, η κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια.

Ανήκει στην φουρνιά εκείνη των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, που έζησαν την μεγάλη περιπέτεια της Football league. Όπως και το δύσκολο εγχείρημα της επιστροφής. Όμως πλέον ο Βασίλης Λαμπρόπουλος (όπως και ο Μάνταλος και ο Μπακάκης) είναι πρωταθλητής.

Βρίσκεται στην κορυφή. Και ο διεθνής στόπερ μίλησε για την αλλαγή που φέρνει στην ΑΕΚ αυτή η κατάκτηση του τίτλου, για το μυστικό της επιτυχίας που βρίσκεται εντός των αποδυτηρίων, αλλά και για τον πήχη της επόμενης σεζόν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Από την ΑΕΚ της Β' Εθνικής είχες φανταστεί ποτέ ότι θα φτάσεις στο σκηνικό που συνέβη μετά το ματς με τον Λεβαδειακό; Να κάνεις... χέρια στο κέντρο του γηπέδου;

"Η αλήθεια είναι ότι αυτό με τα... χέρια δεν το είχα σκεφτεί ποτέ. Είναι λίγο ξένο για μένα, αλλά μ' άρεσε που το έκανα. Όσοι ήρθαν τότε και ο Μιχάλης (Μπακάκης) και ο Πέτρος (Μάνταλος), αλλά και τα παιδιά που έχουν φύγει, όλοι ήρθαμε γι' αυτό το σκοπό. Ξέραμε ότι η ΑΕΚ θα δυναμώσει, ξέραμε ότι η ΑΕΚ θα επιστρέψει εκεί που ανήκει και το όνειρό μας έγινε πραγματικότητα. Σίγουρα όμως έχουμε κι άλλα να πετύχουμε".

Πόσο απελευθερωμένοι νιώθετε φέτος που δεν θα ακούσετε την ερώτηση για το αν είναι έτοιμη η ΑΕΚ να πάρει πρωτάθλημα έπειτα από πολλά χρόνια;

"Η αλήθεια είναι ότι πλέον θα μας κυνηγάνε. Δεν θα τους κυνηγάμε εμείς. Θεωρώ ότι πλέον πρέπει να γίνει κι αυτό. Να αρχίσουν να μας κυνηγάνε, να δείξουμε κι εμείς ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στον πρωταθλητισμό. Τα προηγούμενα χρόνια δεν είχα πάει τόσο καλά, αλλά πέρυσι το κλίμα, η ομάδα, ο προπονητής, όλοι ήμασταν στην καλύτερη φάση για να πετύχουμε τον στόχο μας".

Ποιο ήταν το πιο σημαντικό στοιχείο που είχε πέρυσι η ΑΕΚ, το οποίο δεν το είχε τα προηγούμενα χρόνια και τελικά της έδωσε το πρωτάθλημα;

"Θεωρώ ότι είχαμε ίσως τα καλύτερα αποδυτήρια που θα μπορούσαμε να έχουμε. Σίγουρα είχαμε 2-3 προβληματάκια, αλλά όχι τόσο σοβαρά όσο υπήρχαν σε άλλες ομάδες, ή όσα υπήρχαν προηγούμενες χρονιές. Θεωρώ επίσης ότι ήταν ένας κοινός στόχος να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ακόμα και παίκτες που αδικήθηκαν επειδή δεν έπαιξαν τόσο πολύ, όπως ο Τζανετόπουλος, ή ακόμα και οι μικροί, βοήθησαν πολύ στις προπονήσεις και ποτέ δε δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα. Είτε παίζαμε, είτε δεν παίζαμε υπήρχε ομοιογένεια, είχαμε καλό κλίμα και αυτό φαίνεται και φέτος στην προετοιμασία. Σιγά – σιγά όλοι θα είμαστε ξανά το ίδιο".

Σας έχουμε δει να κάνετε παρέα οι περισσότεροι ακόμα και εκτός προγράμματος της ομάδας. Τελικά αυτή η παρέα, ειδικά των Ελλήνων, έκανε πέρυσι τη διαφορά;

"Η ιδέα της ομάδας είναι ότι της αρέσουν οι Έλληνες και γενικά το ελληνικό στοιχείο. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και σε μεγάλες ομάδες άλλων χωρών, όπως η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ στην Ισπανία προσπαθούν να βάλουν Ισπανούς στο ρόστερ τους. Αυτό συμβαίνει επειδή οι γηγενείς παίκτες ξέρουν τη νοοτροπία, ξέρουμε τι ζητάει κάθε ομάδα και μπορούμε να "παρασύρουμε" τους υπόλοιπους παίκτες. Παίζει μεγάλο ρόλο το να υπάρχουν πολλοί Έλληνες παίκτες στην ομάδα, γιατί κι εγώ αν πήγαινα στο εξωτερικό ενδεχομένως να το έβλεπα κάπως διαφορετικά απ' τους γηγενείς. Όλοι πλέον γνωρίζουν τι ζητάει η ομάδα κι αυτό είναι σημαντικό".

Αμφισβητήθηκες έντονα τα πρώτα χρόνια. Η αλλαγή όμως στην αγωνιστική σου συμπεριφορά ήταν εντυπωσιακή, ειδικά μετά από εκείνο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Τι ήταν αυτό που σε πείσμωσε;

"Αρχικά να ξεκινήσουμε με το ότι πάντα έμπαινα στη σεζόν ως τρίτη, τέταρτη ή πέμπτη επιλογή. Ήταν δεδομένο αυτό, αλλά δε με ενοχλούσε. Ήξερα ότι το "Λαμπρόπουλος από τη Β' Εθνική" δεν ήταν τόσο εμπορικό όσο άλλα ονόματα. Δε λέω για τον Τσιγκρίνσκι που είναι τεράστιο όνομα. Ξέρω τις δυνατότητές μου, τα στοιχεία μου, το τι μπορώ να προσφέρω στην ομάδα και θέλω να παίζω για την ομάδα. Δε μου αρέσει να παίζω για τον εαυτό μου. Ίσως και για μένα τελικά να ήταν ένα κλικ το ματς με τον Ολυμπιακό, γιατί ήθελα παραπάνω τη νίκη επειδή ήταν η χρονιά που προσπαθήσαμε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί.

Δυστυχώς δε μου βγήκε αυτό το ματς αλλά το δούλεψα μέσα μου και είπα ότι από εδώ και πέρα ξεκινάει ένας άλλος δρόμος και πλέον θα δίνω αρχικά στον εαυτό μου απαντήσεις και μετά στο αν αξίζω να είμαι στην ΑΕΚ. Το έχω πετύχει, αλλά δεν επαναπαύομαι. Μ' αρέσει ο ανταγωνισμός, μ' αρέσει να υπάρχουν τέσσερις ανταγωνιστικοί στόπερ κι ο Γιαννούτσος πέμπτος να τον βοηθάμε κι αυτόν όσο μπορούμε γιατί είναι το μέλλον. Αν υπάρχουν καλοί παίκτες θα γίνω κι εγώ καλύτερος και θα βελτιώσω τις αδυναμίες μου και ίσως οι υπόλοιποι να βελτιώσουν κάποια πράγματα βλέποντας εμένα".

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΧΟΥΛΤ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΧΟΥΛΤ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σε αντίθεση με αυτό που είπες πριν, για το ότι έμπαινες στη σεζόν ως τρίτη ή τέταρτη επιλογή, φέτος συμβαίνει το αντίθετο. Φαίνεται ότι μαζί με τον Τσιγκρίνσκι είστε οι πρώτες επιλογές του Ουζουνίδη. Αυτό σε γεμίζει με αυτοπεποίθηση;

"Δε νομίζω ότι έχει δείξει κάτι μέχρι στιγμής ο προπονητής. Είναι πολύ νωρίς. Σίγουρα το γεγονός ότι πέρυσι εγώ και ο Τσιγκρίνσκι παίξαμε λίγο παραπάνω ίσως να έχει παίξει ρόλο και να έκανε τον προπονητή να πιστεύει ότι θα είναι καλύτερο για την αρχή. Δεν μου προκαλεί όμως άγχος, ούτε ότι πρέπει να αποδείξω κάτι. Ξέρω ποιος είμαι και τι μπορώ να κάνω. Μακάρι να είμαι πρώτη επιλογή και να αποδεικνύω σε κάθε ματς ότι το αξίζω".

Μπορείς να μας κάνεις μια σύγκριση του Μαρίνου Ουζουνίδη με τον Μανόλο Χιμένεθ;

"Και οι δύο θέλουν πειθαρχία και ομαδικό πνεύμα στην ομάδα. Δε θέλουν παίκτες που να αγωνίζονται για τον εαυτό τους. Από τη μία σίγουρα ο κ. Ουζουνίδης τα προηγούμενα χρόνια μας είχε δυσκολέψει πολύ. Δεν είναι τυχαίο ότι απέναντί στην ομάδα του είχαμε τις περισσότερες γκέλες. Έχει καλή γνώση του αντικειμένου και κάθε χρόνο γίνεται όλο και καλύτερος.

Από τον Πανιώνιο εξελίχθηκε στο να παίζει πιο επιθετικά στον Παναθηναϊκό και εδώ στην ΑΕΚ θα εξελιχθεί ακόμα περισσότερο για να παίξει ακόμα πιο επιθετικά. Έχει και τα "εργαλεία" που μπορούν να τον βοηθήσουν σ' αυτό. Από την άλλη πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κ. Χιμένεθ γιατί μαζί του η ομάδα πέτυχε αυτό που όλοι ήθελαν. Τον ευχαριστώ και προσωπικά γιατί με βοήθησε να βελτιωθώ και γενικά να δουλέψω λίγο μέσα μου για να γίνω καλύτερος. Πιστεύω ότι παραδίδει στον κ. Ουζουνίδη μια ομάδα που είναι σχεδόν έτοιμη σε κορμό και στο τακτικό κομμάτι".

Το γεγονός ότι ο Ουζουνίδης ως ποδοσφαιριστής είχε κάνει καριέρα στη θέση σου, σε έχει βοηθήσει;

"Έχει παίξει στους "4" του πρωταθλητριών. Ήταν τρομερός αμυντικός και τον θυμάμαι να αγωνίζεται. Για μας είναι ένα κέρδος το γεγονός ότι έχουμε προπονητή τον κ. Ουζουνίδη γιατί ξέρει τη θέση, ξέρει που να μας βελτιώσει και μπορεί να προβλέψει κάποιες φάσεις που θα γίνουν στο παιχνίδι, λέγοντάς μας τι πρέπει να γίνει. Πιστεύω ότι και με τον Χριστόφορο Κόλα θα μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε και να γίνουμε καλύτεροι".

Η πρόκριση στους ομίλους του Champions League είναι το πρώτο που σκέφτεστε οι παίκτες ή είναι η διατήρηση της κορυφής στο πρωτάθλημα;

"Όταν ξεκινάς μικρός το ποδόσφαιρο λες μακάρι να παίξω στο Champions League και να πάρω το πρωτάθλημα. Το ένα το πετύχαμε. Πάμε τώρα να πετύχουμε και το άλλο. Πέρυσι παίξαμε στο Europa League, πάμε τώρα να παίξουμε και στο Champions League. Πιστεύω ότι φέτος έχουμε περισσότερες πιθανότητες για να τα καταφέρουμε. Έχουμε έναν κορμό ως ομάδα, είμαστε οι ίδιοι και γνωρίζουμε τι ζητάει ο ένας από τον άλλον μέσα στο γήπεδο. Με σωστή δουλειά θα το πετύχουμε δύσκολα ή εύκολα. Μακάρι να μας βοηθήσει και η κλήρωση γιατί είναι ένα όνειρο όλων μας".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ