ΑΕΚ

Λαμπρόπουλος: "Η ΑΕΚ δεν έχει ταβάνι"

Λαμπρόπουλος: "Η ΑΕΚ δεν έχει ταβάνι"

Ο αμυντικός της ΑΕΚ, Βασίλης Λαμπρόπουλος, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και τους Παντελή Βλαχόπουλο και Βαγγέλη Αρναούτογλου για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League και την πορεία από τ' αλώνια στα... σαλόνια.

Ο αμυντικός της ΑΕΚ Βασίλης Λαμπρόπουλος φιλοξενήθηκε στο studio του Sport24Radio 103,3 από τους Βαγγέλη Αρναούτογλου και Παντελή Βλαχόπουλο και μίλησε για την πορεία της ΑΕΚ από την Football League μέχρι την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πως μπορεί ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να ακολουθεί το όνειρό του και από τη Football League να βρεθεί στα σαλόνια της Ευρώπης: "Πίστευα στον εαυτό μου. Γι' αυτό και έκανα εκείνο το "πισωγύρισμα" και από τον Πανιώνιο πήγα στην Football League με την ΑΕΚ. Πιστεύαμε όμως όλοι στο πλάνο της ομάδας, και ότι δεν γίνεται η ΑΕΚ δεν γίνεται να μην δυναμώσει και να μην φτάσει εκεί που πρέπει. Γι΄αυτό πήγαμε, για να ζήσουμε όλα αυτά, να πάρουμε πρωτάθλημα, Κύπελλο, να παίξουμε στην Ευρώπη. Γι' αυτά ζει ένας αθλητής".

Για το αν είχε φανταστεί ότι θα έπαιζε στην ΑΕΚ που σε λίγο καιρό θα έχει καινούργιο γήπεδο και ίσως να είναι και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη: "Γι΄αυτό το λόγο ήρθαμε στην ομάδα. Επειδή ξέραμε ότι η ΑΕΚ θα ξαναμεγαλώσει και θα γίνει αυτή που ήταν. Από μόνο του το θέμα του γηπέδου είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε δει τη δυναμική που δίνει στις ομάδες το να έχουν δικό τους γήπεδο. Το είδαμε ακόμη και με τον Παναθηναϊκό όταν επέστρεψε στην Λεωφόρο. Έτσι και η ΑΕΚ θα είναι ακόμη πιο δυνατή όταν θα μπει στο γήπεδό της και αυτό θα είναι καλό και για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Πηγαίνουμε στην Σκωτία, στο γήπεδο της Σέλτικ και βλέπουμε πόσο πίσω είμαστε. Δεν σου παίρνει το ματς ένα γήπεδο, αλλά σε βοηθάει να έχεις καλή ψυχολογία".

Για το πλάνο της ΑΕΚ όταν αυτός πήγε στην ομάδα: "Η ιστορία του προέδρου μιλάει από μόνη της. Ξέρεις ότι θα στηρίξει την ομάδα και θα είναι εκεί και με τα καλά του και με τα κακά του. Αυτό φαίνεται και τώρα με το γήπεδο αλλά και με τους παίκτες. Από την πρώτη στιγμή που μίλησα μαζί του, είδα πόσο πίστευε σε αυτό το πλάνο και μας έδωσε να καταλάβουμε ότι θα στηριζόταν σε όσους πήγαμε τότε για να ανεβάσουμε την ομάδα και θα αντέχαμε. Μείναμε εγώ, Ο Μάνταλος και ο Μπακάκης. Ο Γαλανόπουλος ήταν τότε στις ακαδημίες. Ο Πλατέλας, ο Ανάκογλου και ο Γεωργέας μας έβαλαν στο κλίμα της ομάδας και μας έβαλαν στο κλίμα. Τα επόμενα χρόνια ήταν δική μας δουλειά να το κάνουμε αυτό στους παίκτες που έρχονταν και χαίρομαι που τα καταφέρνουμε".

Λαμπρόπουλος: "Η ΑΕΚ δεν έχει ταβάνι"

Για τα παιχνίδια με την Βίντι: "Γενικά δεν αγχώνομαι. Είχα πει όμως ότι τα παιχνίδια με την Βίντι θα ήταν πολύ πιο δύσκολα από αυτά με στην Σέλτικ, επειδή πηγαίναμε ως φαβορί. Εμείς δεν ξέρουμε να το διαχειριζόμαστε αυτό. Χαίρομαι που τα καταφέραμε. Από μια στιγμή αδράνειας δεχθήκαμε το γκολ. Δεν είχε ο αντίπαλος κλασσικές ευκαιρίες. Στα τελευταία λεπτά είχαμε λίγη παραπάνω ένταση. Δεν μου αρέσει να χάνω παίκτη από μια στιγμή απερισκεψίας. Χαίρομαι όμως που τουλάχιστον αυτό έγινε για να υπερασπιστεί ο Λιβάγια έναν συμπαίκτη του".

Για το τι θα κάνει η ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League: "Έχουμε δείξει ότι δεν έχουμε ταβάνι. Κάθε χρόνο η ομάδα πετυχαίνει τους στόχους της και ανεβαίνει. Πάντα βρίσκεις κίνητρο. Εμείς θα το χαρούμε, επειδή το περιμέναμε χρόνια. Μακάρι να είναι και η κλήρωση ευνοϊκή για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί".

Για το πως ένιωσε όταν είδε τον Ιβάν Σαββίδη να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με το όπλο στην ζώνη: "Έχεις στο μυαλό σου το ποδόσφαιρο της Αγγλίας και της Ισπανίας και είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι έγινε. Αυθόρμητα πάντα γίνονται λάθη και πιστεύω ότι το έχει καταλάβει και ο κύριος Σαββίδης".

Για το πώς αισθάνονται οι παίκτες της ΑΕΚ όταν ακούνε από τον ΠΑΟΚ ότι του έκλεψαν το πρωτάθλημα στα χαρτιά: "Κάποιοι άνθρωποι φτάνουν μέχρι ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Δεν χρειάζεται να μπαίνεις στη διαδικασία να αναλύσεις γιατί το κάνει. Όταν κάποιος ξένος έρχεται στην Ελλάδα για μια ομάδα, η δουλειά του είναι να προάγει το ελληνικό ποδόσφαιρο διαφημίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν έχει κερδίσει το Κύπελλο και ασχολείται με αυτά, χάνει την αξία του και το τρόπαιο που κατέκτησε. Προσωπικά δεν ασχολούμαι ποτέ με το τι κάνει ή λέει ο άλλος".

Για το ότι υπάρχουν τόσοι Έλληνες στην ΑΕΚ: "Υπάρχουν πολλοί καλοί χαρακτήρες στα αποδυτήρια και Έλληνες και ξένοι. Κάποιες φορές υπάρχουν και μικροκόντρες, αλλά πάντα κοιτάζουμε το καλό της ομάδας. Ο Γεωργέας, τον οποίο θεωρώ διαμάντι στο ποδόσφαιρο και ξεχωριστός άνθρωπος, μας βοήθησε να μάθουμε πως λειτουργεί η ομάδα. Σε αυτό παίζει ρόλο και ο πρόεδρος. Όλοι μαζί χάνουμε, όλοι μαζί κερδίζουμε. Όλες οι ελληνικές ομάδες τις επιτυχίες στην Ευρώπη τις έχουν κάνει με Έλληνες στον βασικό κορμό τους. Πρέπει πάντα να υπάρχει το ελληνικό στοιχείο σε μια ομάδα. Οι Έλληνες έχουμε ταλέντο, έχουμε την νοοτροπία του νικητή και σίγουρα είμαστε πιο φθηνοί από τους ξένους. Επίσης αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, μπορείς να μιλήσεις άμεσα μαζί του".

Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τις ομιλίες του πριν από τα μεγάλα ματς: "Τα προηγούμενα χρόνια κάναμε γκέλες, αλλά τώρα αυτό άλλαξε και έχουμε καλό σερί. Μας βοηθάει το να μπαίνει ο πρόεδρος και να σου λέει “Πάμε. Είμαι εγώ εδώ.”. Είναι εγωιστής και θέλει να πετυχαίνει στη ζωή του. Γι΄αυτό και ξέρει πως να μας μιλήσει. Μπαίνει στα αποδυτήρια και πιστεύει ότι οι παίκτες του είναι οι καλύτεροι που υπάρχουν ατή τη στιγμή και κάνει και εμάς να νιώθουμε έτσι. Θέλει να βάλει την ΑΕΚ στην ελίτ της Ευρώπης".

Για τους προπονητές που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από την ΑΕΚ: "Δεν θέλω να ξεχωρίσω προπονητές. Όλοι είχαν και τα καλά τους και τα κακά τους. Μας βοήθησε πολύ ο Δέλλας. Είχαμε πάει σε μια μεγάλη ομάδα, με μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και βαριά φανέλα και υπάρχουν παιδιά που κομπλάρουν. Είχε πολύ ωραίες ιδέες ποδοσφαιρικά, αλλά η ΑΕΚ τότε δεν είχε υπομονή να επενδύσει πάνω του. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει στο μέλλον. Και ο κύριος Ουζουνίδης ξεκίνησε από χαμηλά και τώρα πιστώνεται αυτά που αξίζει. Ο Χιμένεθ μας βοήθησε όλους με την ποδοσφαιρική του τρέλα. Επειδή θέλαμε να αναδειχθούμε και να πετύχουμε, η τρέλα του ήταν αυτό που θέλαμε. Μας τσίτωνε για να μπούμε να παίξουμε. Έπαιρνε από εμάς το 100% και αυτό φαινόταν μέσα στο γήπεδο. Ο Πογέτ με βοήθησε πολύ να βελτιώσω τον τρόπο σκέψης μου. Είδα το ποδόσφαιρο και αλλιώς".

Για το ότι πέφτει η απόδοση της ομάδας μετά το 60ό λεπτό: "Είναι φυσιολογικό. Ομάδες όπως η Σέλτικ και η Βίντι έχουν ήδη βρει ρυθμό, έχουν ξεκινήσει στο πρωτάθλημά τους. Εμείς είμαστε τώρα στη διαδικασία να βρούμε ρυθμό και τα πιο απαιτητικά μας παιχνίδια ήταν τα πρώτα τέσσερα. Όταν είσαι από προετοιμασία και μπαίνεις στα κόκκινα στον αγώνα με την Σέλτικ, είναι φυσιολογικό κάποια στιγμή να βγάλεις προβλήματα".

Για τις διαφορές ανάμεσα στον Χιμένεθ και τον Ουζουνίδη: "Για 2-3 χρόνια ήμασταν με πιο αμυντικογενείς προπονητές. Ο κόουτς τώρα μπορεί να μην θέλει να μένουμε πίσω στο 65΄-70΄, αλλά ξέρει ότι αυτό θα το αλλάξει σιγά σιγά. Η αλλαγή είναι πάντα δύσκολη και ο κύριος Ουζουνίδης προσπαθεί να τις κάνει σιγά σιγά".

Για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο: "Μας βοήθησε πάρα πολύ. Σε κάποια ματς ήταν αυτός που μας ξεμπλόκαρε. Η ομάδα όμως που έχουμε φτιάξει δεν είναι πρόσωπα. Αυτό φαίνεται και τώρα χωρίς τον Αραούχο, τον Λάζαρο, τον Βράνιες, τον Κονέ. Και επειδή είναι εγωιστής ο πρόεδρος δεν θα επιτρέψει ποτέ να σταθεί η ομάδα σε πρόσωπα".

Για τους στόχους της ΑΕΚ τη φετινή χρονιά: "Πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο που ήταν η πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Πρέπει όμως να πάρουμε και φέτος το πρωτάθλημα για να είμαστε και του χρόνου στην Ευρώπη".

Για το τι πρέπει να βελτιώσει στο παιχνίδι του: "Πιστεύω ότι πρέπει να βελτιωθώ με την μπάλα. Είναι βέβαια δύσκολο να φτάσω στο επίπεδο του Τσιγκρίνσκι, που χαίρεσαι να είσαι δίπλα τους και να τον βλέπεις. Όταν περνάς έναν τραυματισμό, αρχίζεις να αναρωτιέσαι τι θα κάνεις. Προσπαθώ όμως να γίνομαι καλύτερος μέσα από τις δυσκολίες".

Για το αν παρακολουθεί μπάσκετ: "Παρακολουθώ. Μου αρέσει. Μου αρέσει πολύ ο Σπανούλης και το θράσος που έχει. Είναι brand name όπως ο Μέσι και ο Ρονάλντο στο ποδόσφαιρο. Ακόμη και ο Ντόνσιτς που είναι ανερχόμενος αστέρας είπε ότι έχει ως πρότυπο τον Σπανούλη".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ