ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λαμπρόπουλος: εντός ή εκτός;

CHAMPIONS LEAGUE / ÁÃÉÁÎ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÁÃÉÁÎ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το μεγάλο δίλημμα του Ουζουνίδη για την ενδεκάδα του παιχνιδιού με τον ΟΦΗ έχει ονοματεπώνυμο και δεν είναι αμιγώς αγωνιστικό. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Παραμονές του αγώνα της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, ο Μαρίνος Ουζουνίδης παραδέχθηκε, μιλώντας στην κάμερα της Nova, πως θα κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα. Όμως αποκάλυψε παράλληλα και το μεγαλύτερό του δίλημμα.

"Όταν κάποιος παίκτης κάνει ένα λάθος, μπορείς να το χειριστείς με δυο τρόπους. Να τον αφήσεις έξω για να τον ξεκουράσεις ψυχολογικά ή να τον βάλεις στο γήπεδο για να δείξεις πως τον στηρίζεις". Τάδε έφη Ουζουνίδης, όταν ρωτήθηκε για τον τρόπο που θα χειριστεί την περίπτωση Λαμπρόπουλου, μετά το λάθος που έκανε ο διεθνής στόπερ στην φάση του πρώτου γκολ στην Τούμπα.

Είναι ηλίου φαεινότερο πως η απόφαση για το κέντρο της άμυνας στο ματς με τον ΟΦΗ, με δεδομένο αυτό που έγινε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, "βασανίζει" τον τεχνικό της ΑΕΚ. Ο Ουζουνίδης έκανε τεράστια καριέρα ως κεντρικός αμυντικός. Ξέρει καλά πως αισθάνεται ο Λαμπρόπουλος. Ξέρει πως ο παίκτης του χρειάζεται στήριξη, καθώς ήρθε ένα λάθος μετά από σερί με εξαιρετικά ματς.

Από την άλλη μεριά, ξέρει πως και ένας παίκτης της κλάσης του Τσιγκρίνσκι, παρέμενε στον πάγκο όχι μόνο διότι δεν είχε βρει ρυθμό μετά τον τραυματισμό του, αλλά διότι το δίδυμο των στόπερ που έπαιζε, είχε καλή απόδοση. Και πλέον ο Ουζουνίδης καλείται να αποφασίσει αν θα κρατήσει τον Λαμπρόπουλο στην ενδεκάδα ή θα τον κρατήσει στον πάγκο με τον "Τσίγκρι" να παίρνει θέση. Αυτό είναι το μεγάλο δίλημμα του τεχνικού της ΑΕΚ. Και το Sport24.gr το αναλύει.

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ… ΕΝΤΟΣ

Δεν έχει λείψει από κανένα ματς ο Λαμπρόπουλος από την αρχή της φετινής σεζόν. Και έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις. Επίσης είναι ο πιο γρήγορος κεντρικός αμυντικός που διαθέτει το ρόστερ της ΑΕΚ. Ενώ δεν του αξίζει σε καμία περίπτωση να αισθανθεί πως… αποκεφαλίζεται μετά από ένα λάθος. Εξάλλου είναι κάτι που δεν θα το έκανε ποτέ ο Ουζουνίδης. Αντιθέτως ο τεχνικός της ΑΕΚ θέλει να στηρίξει απόλυτα τον Λαμπρόπουλο, μετά από αυτό που έγινε στην Τούμπα. Και ένας από τους τρόπους είναι να το διατηρήσει στο αρχικό σχήμα.

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ… ΕΚΤΟΣ

Είναι πολύ πιθανό, όταν ο Ουζουνίδης μιλούσε για παίκτες πνευματικά κουρασμένους που πρέπει να μείνουν στον πάγκο, να "φωτογράφιζε" τον Λαμπρόπουλο. Το λάθος της Τούμπας δεδομένα έχει κοστίσει ψυχολογικά στον διεθνή στόπερ. Άλλωστε έχει αποδείξει πως είναι ένας χαρακτήρας που αναγνωρίζει αμέσως τα λάθη του και είναι εξαιρετικά αυστηρός κριτής του εαυτού του.

Επίσης, ο Τσιγκρίνσκι περιμένει την ευκαιρία να επιστρέψει στην ενδεκάδα. Και η πραγματικότητα του ποδοσφαίρου είναι πως το λάθος και η κακιά βραδιά ενός συμπαίκτη, είναι αυτή η "ευκαιρία". Aν ο Ουζουνίδης θέλει ετοιμοπόλεμο τον Ουκρανό είτε για το ματς με την Μπενφίκα, είτε για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είτε και για τα δυο παιχνίδια, θα πρέπει να δώσει στον παίκτη αγωνιστικό ρυθμό.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ