ΑΕΚ

Λαμία - ΑΕΚ 0-1: Φορτσάρει και με τους αναπληρωματικούς

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μιγκέλ Καρντόσο, παρότι είχε πολλές απουσίες ν' αντιμετωπίσει, είδε την... μισή ΑΕΚ να κάνει ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Λαμία. Γκολ ο Αλμπάνης, MVP ο Ζεράλντες, ποιοτικός ο Βέρντε στα 45' που έπαιξε.

Η ΑΕΚ έδωσε το προτελευταίο φιλικό πριν από τις ευρωπαϊκές μάχες με Κραϊόβα ή Χόνβεντ. Αντίπαλος της Ένωσης ήταν η Λαμία και οι "κιτρινόμαυροι" έφυγαν νικητές από το ΔΑΚ με 1-0 χάρη σε γκολ του Χρήστου Αλμπάνη στο 33ο λεπτό.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο είχε πολλές απουσίες ν' αντιμετωπίσει στο παιχνίδι με την Λαμία και παρέταξε μία ενδεκάδα με στόπερ τους Λόπες - Σβάρνα, ενώ έδωσε χρόνο συμμετοχής για 45 λεπτά στον Ντανιέλε Βέρντε, όπως και σε αρκετούς νεαρούς παίκτες.

Με δύο κανονικούς εξτρέμ, λοιπόν, στην 11αδα της η Ένωση, δηλαδή με τον Αλμπάνη και τον νεοαποκτηθέντα Ιταλό, επιθετικά το μοτίβο ήταν ίδιο με τα προηγούμενα παιχνίδια.

Καλές συνεργασίες, κυριαρχία από τη μεσαία γραμμή και πάνω χαρακτήρισαν το μεγαλύτερο μέρος της εμφάνισης των "κιτρινόμαυρων". Σ' ένα ακόμη ματς, επίσης, η ΑΕΚ πήρε γκολ από μία φάση που βγήκε ορθή ομαδική δουλειά και μάλιστα με τον τρόπο τον οποίο θέλει να βλέπει ο Πορτογάλος την επίθεση ν' αναπτύσσεται από την άμυνα.

Αλμπάνης, Ζεράλντες και Χουλτ συνεργάστηκαν όσον χρειαζόταν για να σπάσουν την άμυνα των γηπεδούχων, με τον Σουηδό να μοιράζει τέρμα για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα. Όσον αφορά, τώρα, στον Ντανιέλε Βέρντε έδειξε καλά στοιχεία, έστω κι αν χρειάζεται χρόνο ακόμα για να ρολάρει και να μπει στη φιλοσοφία του προπονητή.

Τη διαφορά από πλευράς ΑΕΚ έκανε ο ακούραστος Ζεράλντες που κατάπιε πολλά χιλιόμετρα, δίνοντας βοήθειες σε άμυνα και επίθεση. Επίσης, στα συν ήταν η επιστροφή του Χρήστου Αλμπάνη που έχασε όλη την προετοιμασία και καλείται πλέον να δείξει πράγματα για να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ αντί του Ντέλετιτς. Ο ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε πέρυσι από τον Απόλλωνα Σμύρνης πέραν του γκολ που πέτυχε ήταν δραστήριος και δημιούργησε προβλήματα στους αντιπάλους.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ στις 31 Ιουλίου με την Μπασακσεχίρ στο Ολυμπιακό Στάδιο και έπειτα οι δύο πρώτες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις στο Europa League στις 8 και 15 Αυγούστου.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΑΕΚ:

ΛΑΜΙΑ: Κάτσικας (46' Βελλίδης), Σάλιακας (74' Ασίγκμπα), Βάντερσον, Βύντρα (74' Κωστίκα), Πλιάτσικας (62' Μπουλούλης), Μπεχαράνο (74' Ράμος), Δημούτσος (62' Σκόνδρας), Καραμάνος, Τουράμ (66' Τσούκαλος), Τόμας Καμπασόλ (79' Ανάκογλου), Ρόμανιτς.

ΑΕΚ: Τσιντώτας (46' Αθανασιάδης), Παουλίνιο (74' Σταμούλης), Σβάρνας (91' Αρβανίτης), Λόπες, Χουλτ (81' Καραβίδας), Σιμόες (88' Τσέλιος), Σιμάο (74' Σαμπανάτζοβιτς), Βέρντε (46' Ντέλετιτς), Ζεράλντες (89' Χριστόπουλος), Αλμπάνης (46' Μπότος), Κλωναρίδης (59' Σαρδέλης).

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ