ΑΕΚ

Κωστένογλου: "Με τις περιορισμένες επιλογές, συνεχίζουμε"

Κωστένογλου: "Με τις περιορισμένες επιλογές, συνεχίζουμε"
Κωστένογλου, Μπουγαΐδης, Μανωλάς INTIME SPORTS

Αναλυτικός για ακόμα μια φορά ήταν ο Νίκος Κωστένογλου σε συνέντευξη Τύπου. Ο τεχνικός της ΑΕΚ, αναφέρθηκε στις επιλογές της ενδεκάδας, σχολίασε για Βάργκας, Χέλγκασον και Λυμπερόπουλο, ενώ πήρε θέση και για το επεισόδιο ανάμεσα σε Δώνη και Δημητριάδη.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, αναφέρθηκε στις επιλογές του σχολιάζοντας πως: "Αν παίζαμε με την ομάδα που τελειώσαμε, ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα".

Όσον αφορά το περιστατικό στη φυσούνα, ο Κωστένογλου δήλωσε: "Δεν το είδα, αλλά δεν πιστεύω ότι ο Δημητριάδης έβρισε την μάνα του Δώνη".

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Κωστένογλου:

- Για τις επιλογές του πρώτου ημιχρόνου και αν έγιναν λόγω πρόβληματος;

"Στο πρώτο ημίχρονο δικαίως προηγήθηκε ο Ατρόμητος. Ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ. Δεν ήμασταν καλοί ούτε αμυντικά ούτε επιθετικά. Όσο τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας. Κάναμε σωστές κινήσεις και τη μεγάλη ανατροπή. Έχω τονίσει στους παίκτες ότι όλοι θα χρειαστούν. Ο Κλωναρίδης δεν είναι έτοιμος να ξεκινήσει. Γνωρίζουμε καλύτερα. Είδατε ότι μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και προς το τέλος δεν είχε δυνάμεις. Αυτή ήταν η πρώτη μου επιλογή και σκέψη. Πήρα την ευθύνη να χρησιμοποιήσω δύο νεαρά παιδιά, διότι γνωρίζω ότι είναι πάρα πολύ καλά από άποψη φυσικής κατάστασης. Γνώριζα ότι παίρνω ρίσκο.

Ο Γκούντγιονσεν δεν είναι ακόμα έτοιμος. Ο επόμενος που θα μπορούσε να παίξει ήταν ο Βάργκας. Ήθελα να κλείσει αυτό το θέμα. Θα έκανα δύο αλλαγές στο ημίχρονο ούτως ή άλλως. Παίξαμε με τον Φούντα δεξί μπακ, όμως μετά την ανατροπή ήθελα έναν πιο ήρεμο παίκτη εκεί, γι' αυτό και έβαλα τον Γεωργέα. Καμία ομάδα δεν έχει κάνει ανατροπή του σκορ με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Μπορεί ο Ατρόμητος να είχε κατά διαστήματα την υπεροχή της μπάλας, αλλά εμείς την ουσία. Δεν έχουμε ρόστερ που να αντέχει. Παίζει τώρα στόπερ ο Μπουγαϊδης. Δεν υπάρχει επιλογή και γι' αυτό του δίνω μπράβο που παλεύει. Αυτές τις επιλογές έχουμε. Οι επιλογές μας είναι περιορισμένες και αυτές που υπάρχουν δεν είναι έτοιμες να ξεκαθαρίσουν το παιχνίδι".

- Η αναφορά του για τον Βάργκας

"Δεν υπήρχε πρόβλημα τραυματισμού! Ήταν καλά σωματικά. Δεν ήταν ψυχολογικά. Χθες, ζήτησα από τον πρόεδρο να έχει συζήτηση μαζί του. Ο παίκτης είπε πως είναι έτοιμος, αλλά μέσα σε δύο 24ωρα να αλλάξει η ψυχοσύνθεση ενός ανθρώπου δεν είναι εύκολο. Αυτή είναι η αλήθεια. Όλοι υπολογίζονται, αλλά οι επιλογές μας είναι λίγες. Ο Καράμπελας τώρα συμπλήρωσε κάρτες. Εύχομαι να μην έχουμε πρόβλημα".

- Για την περίπτωση του Καράμπελα να δεχόταν μία κόκκινη για να λείψει σε ένα και όχι σε δύο μας

"Το έχουμε σκεφτεί και αυτό, αλλά δεν ξέρεις τι θα συμβεί στο παιχνίδι, όταν όλα είναι ρευστά και παίζεις με 10 παίκτες".

- Για τον Χέλγκασον και αν τον υπολογίζει

"Θα είμαι ξεκάθαρος. Είναι πολύ καλό παιδί και επαγγελματίας. Ήθελα στα τελευταία παιχνίδια να του δώσω μία ευκαιρία. Επειδή μπλέξαμε με την Κέρκυρα είμασταν πιεσμένοι. Με τη Δόξα θα έπαιζε. Είχε όμως πρόβλημα γαστρεντερίτιδας. Πήρε ένα προβάδισμα ο Μπουγαϊδης. Δεν έχω τίποτα μαζί του. Τον σέβομαι, αλλά ξαφνικά να παίξει σε ένα παιχνίδι κρίσιμο δεν είναι εύκολο".

- Για τις δηλώσεις του Γιώργου Δώνη σχετικά με τον Δημητριάδη

"Το επεισόδιο δεν το είδα. Έγινε κάποιο θέμα, ένα φραστικό επεισόδιο. Το άκουσα, αλλά δεν ήμουν παρών. Δεν άκουσα όμως να του βρίζει τη μάνα και ο κ. Δημητριάδης δεν έχει δώσει τέτοιο δικαίωμα. Υπάρχει ένταση και εμείς οι προπονητές θα πρέπει να είμαστε πιο συγκρατημένοι. Δεν νομίζω ότι η ΑΕΚ στέλνει τέτοια μηνύματα. Ότι έγινε φραστικό επεισόδιο έγινε, αλλά συμπλοκή όχι. Δεν πιστεύω ότι ο Δημητριάδης του έβρισε τη μητέρα".

- Για την εμφάνιση του Νίκου Λυμπερόπουλου

"Από την πρώτη μέρα που βρίσκομαι εδώ, θεωρώ πως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ποδοσφαιριστές είναι υποδειγματική. Στη διάρκεια του πρωταθλήματος δέχθηκα μία κριτική, διότι έπρεπε να φέρω γρήγορα τους νέους παίκτες. Πολλές φορές ίσως θα έπρεπε να φέρω έναν παίκτη στη... φωτιά, όπως έγινε με τον Φούντα στην Τρίπολη. Αυτά τα παιδιά προσέφεραν πάρα πολλά στην ΑΕΚ. Ένας απ' αυτούς είναι και ο Λυμπερόπουλος.

Όταν οι παλαιοί είναι υπόδειγμα είναι παράδειγμα για τους υπολοίπους. Στα υπόλοιπα παιχνίδια η αποκατάστασή τους είναι δύσκολη. Προσέχουν όμως τη ζωή τους, έχουν προσφέρει πολλά, γι' αυτό και στα παιχνίδια καταθέτουν την ψυχή τους. Ορισμένοι είπαν θα το κερδίσουμε το παιχνίδι. Θα τους το μετέφερα κι εγώ, αλλά χάρηκα γιατί το έλεγαν μόνοι τους. Αν το σχήμα ήταν όπως την αρχή, ίσως το τέλος να μην ήταν το ίδιο. Δοξάζουμε τω Θεώ που όλα πήγαν καλά".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ