ΑΕΚ

Κωστένογλου: "Δεν αξίζαμε την ήττα, συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη Μυρτώ"

Κωστένογλου: "Δεν αξίζαμε την ήττα, συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη Μυρτώ"
EUROKINISSI

Ο Νίκος Κωστένογλου υποστήριξε πως η ΑΕΚ ήταν ανταγωνιστική απέναντι στον Ολυμπιακό και δεν άξιζε την ήττα, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στους Πειραιώτες για την κίνηση να αφιερώσουν τον αγώνα στη Μυρτώ.

Η ΑΕΚ πλήρωσε τα αμυντικά κενά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 2-0 στο "Γ. Καραϊσκάκης". Οι "κιτρινόμαυροι" βρίσκονται πλέον στο -8 από την κορυφή και οι ελπίδες για τον τίτλο λιγοστεύουν σημαντικά.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Νίκος Κωστένογλου υποστήριξε πως η Ένωση ήταν ανταγωνιστική απέναντι στον Ολυμπιακό και δεν άξιζε την ήττα, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στους Πειραιώτες για την κίνηση να αφιερώσουν τον αγώνα στη Μυρτώ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Για το τι δεν πήγε καλά κι αν θεωρεί πως ο Ολυμπιακός έκανε ότι ήθελε: "Θα διαφωνήσω με την άποψή σας. Ήμασταν άκρως ανταγωνιστικοί και στο α’ μέρος η ομάδα που θα μπορούσε να σκοράρει ήταν η ΑΕΚ. Τους κινδύνους τους είχαμε στις στατικές φάσεις. Μάλιστα πιέσαμε ψηλά τον Ολυμπιακό κάτι που είναι δύσκολο να το κάνεις εδώ. Είχαμε επιθετικά χαρακτηριστικά και δείξαμε πως θέλουμε τη νίκη. Προσπαθήσαμε να ισοφαρίσουμε αλλά δεν πετύχαμε κάποιο τέρμα. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μας πιέσει με επιστρεφόμενες μπάλες. Σε μία από αυτές μπήκε το γκολ του Καμαρά. Δεν μείναμε στο 1-0 και πιέσαμε για να κερδίσουμε. Χάσαμε την ηρεμία μας μετά το γκολ του Καμαρά".

Για τη συνέχεια της ΑΕΚ: "Είθισται να υπάρχει υπεραισιοδοξία ή απογοήτευση. Κέρδισε ο Ολυμπιακός. Απαγορεύεται να έχουμε απογοήτευση. Όπως είπατε υπάρχουν και τα πλέι οφ. Εμείς θα συνεχίσουμε και θα επιδιώκουμε να κερδίζουμε".

Για τον Βράνιες, μία κίνηση προς την εξέδρα και τις διαμαρτυρίες των παικτών της ΑΕΚ για τη διαιτησία: "Όσον αφορά το πρώτο σκέλος δεν αντιλήφθηκα τι έγινε. Δεν ξέρω τι έχει συμβεί με τον Βράνιες. Νομίζω ότι ήταν αξιοπρεπής. Νομίζω ότι ήταν ανθρώπινο. Εάν δεν έκανε κάτι απρεπές δεν πρέπει να το σχολιάζουμε. Είχαμε αξιοπρεπέστατη συμπεριφορά. Δεν διαμαρτυρόμαστε σε κάθε φάση. Για τις κάρτες δεν μπορώ να το καταλάβω. Χάσαμε κάπου την ψυχραιμία μας και δεχθήκαμε κάρτες. Δεν νομίζω ότι έχουμε παράπονα από τον διαιτητή. Νομίζω ότι είχε καλή εικόνα".

Για το γκολ που δεν μέτρησε για τον Ολυμπιακό και τις φάσεις του: "Από την στιγμή που υπήρχε αντικειμενική απόφαση του VAR δεν υπάρχει το 2ο γκολ αυτό. Νομίζω ότι εάν είχαμε βάλει ένα γκολ στο α’ μέρος θα ήταν διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός εάν δείτε δεν έκανε ευκαιρίες σήμερα. Στο α’ μέρος η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε σκοράρει. Οι στατικές φάσεις ήταν το πρόβλημά μας. Εμείς πιέσαμε ψηλά τον αντίπαλο και δεν είχαμε ρήγματα. Στο α’ μέρος θα ήταν άλλο ματς εάν ισοφαρίζαμε. Στο 2ο δεν ήθελα να διαχειριστώ το 1-0. Κάναμε επιθετικές επιλογές. Δεχθήκαμε το 2-0 και χάσαμε την ηρεμία μας. Ήταν η περίπτωση που ήρθε ως… τρέιλερ από πίσω ο Καμαρά και μας δημιούργησε προβλήματα".

Για την εικόνα του Ολυμπιακού: "Στο πρώτο μέρος λέω. Έχω την αίσθηση πως έγινε τρεις φορές με φάσεις. Κοιτάξτε να δείτε ότι έγιναν αυτές οι τρεις ευκαιρίες αλλά από εκεί που ήμουν δεν μπορώ να αλλάξω κάτι. Είχε και φάση ο Ποντένσε αλλά δεν είχε οργανωμένες επιθέσεις ο Ολυμπιακός. Είχε το σουτ ο Καμαρά. Έγινε μία γρήγορη επίθεση και είχαμε λάθος μετατοπίσεις. Δεν είχαμε διάσπαση κέντρου άμυνας".

Για το εάν άξιζε να χάσει η ΑΕΚ: "Όταν δεν πετυχαίνεις γκολ… Η εικόνα του αγώνα ήταν πως δεν ήταν για να τον χάσουμε. Από εκεί και πέρα δεχθήκαμε δύο γκολ. Δεν αξίζαμε αυτήν την ήττα βάσει της εικόνας μας".

Για τη φιλοξενία της Μυρτούς από τον Ολυμπιακό: "Χαίρομαι όταν γίνονται κινήσεις τέτοιες. Αφού έγινε αυτή η κίνηση αξίζουν συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Μεταξύ των ομάδων δεν πρέπει να υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός και φανατισμός".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ