ΑΕΚ

Ξέρω τι έκανες στο Κύπελλο

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο ρέκορντμαν συμμετοχών Γαλανόπουλος, ο πρώτος σκόρερ Αραούχο, ο καθοριστικός αλλά παραλίγο και μοιραίος Ανέστης. Οι πρωταγωνιστές του Κυπέλλου για την ΑΕΚ στο μικροσκόπιο λίγο πριν από τον τελικό.

Ο δρόμος ήταν σχετικά εύκολος μέχρι και τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Παρόλο που η ΑΕΚ πελαγοδρομούσε την περίοδο που συντελούνταν τα (φαινομενικώς διαδικαστικά) ματς του ομίλου (το 2-2 στην Καρδίτσα και το 0-0 στη Λαμία μιλούν από μόνα τους), πέρασε ως πρώτη στη φάση των διπλών αγώνων, ξεκινώντας την πορεία προς τον τελικό με αντίπαλο το Λεβαδειακό.

Ακολούθησε ο Πλατανιάς και στο τέλος η αγχώδης πρόκριση επί του Ολυμπιακού στα ημιτελικά. Μια πορεία εννέα αγώνων που πέραν των συγκινήσεων των τελευταίων δύο ματς, δεν έχει πολλά να αφήσει στη μνήμη. Ωστόσο για να φτάσει η Ένωση έως τον τελικό του Κυπέλλου, κάποιοι ξεχώρισαν και συνέβαλαν καθοριστικά.

ΑΝΕΣΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΠΕΡΥΣΙ: Όπως πάει η δουλειά, θα του μείνει η στάμπα «ο τερματοφύλακας του Κυπέλλου». Πέρυσι ήταν εξαιρετικός στο θεσμό και καθοριστικός στον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό. Φέτος, εξαιρώντας την κακή στιγμή με τις δύο κίτρινες κάρτες, είχε ξανά κρίσιμες επεμβάσεις στο δεύτερο ημιτελικό, αποτρέποντας την ομάδα του λιμανιού από το να προηγηθεί νωρίτερα.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ: Ο Κώστας Γαλανόπουλος λογίζεται πλέον ως σημαντικό πρόσωπο του βασικού κορμού της Ένωσης. Μετρά ήδη 22 εμφανίσεις και 3 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και είναι ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες στο Κύπελλο (8 με 1 τέρμα) μαζί με το Γιάννη Ανέστη. Έγραψε τέσσερα 90λεπτα και σκόραρε στο 6-0 επί του Λεβαδειακού.

ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ: Και οι τρεις μαζί έχουν ήδη ξεπεράσει φέτος τα 130 επίσημα παιχνίδια (137 για την ακρίβεια), κάποιοι λογικά θα ξεπεράσουν τα 40 μέσα στη σεζόν! Ο Γιάκομπ Γιόχανσον (36), ο Ντίντακ Βιλά (35), ο Πέτρος Μάνταλος (35) και Αντρέ Σιμόες (31) δεν πήραν ανάσες ούτε στο Κύπελλο καθώς αγωνίστηκαν στους 7 από τους 9 αγώνες που έδωσε η ΑΕΚ μέχρι να φτάσει στον τελικό. Απαραίτητοι για την ομάδα ακόμα και στα (θεωρητικώς εννοούμενα) εύκολα.

ΟΙ ΓΚΟΛΤΖΗΔΕΣ: Ο Σέρχιο Αραούχο έβαλε πολύ γρήγορα τη σφραγίδα του στην ομάδα, δεν θα του ξέφευγε το Κύπελλο. Παρά το γεγονός ότι ο Χιμένεθ επέλεξε να τον αποφορτίσει σε κάποια παιχνίδια, ο Αργεντινός πρόλαβε σε 5 ματς να γίνει ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο θεσμό έχοντας ήδη σκοράρει 4 τέρματα. Τον ακολουθεί ο επίσης αποτελεσματικός Τόμας Πέκχαρτ με 3 γκολ σε 4 ματς, ενώ οι Χριστοδουλόπουλος και Μπακασέτας έχουν σημειώσει από 2 τέρματα σε 5 αγώνες.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

ΠΑΣΕΡ "ΠΑΡΕ - ΒΑΛΕ": Η πιο καθοριστική εκ των 4 ασίστ που έχει βγάλει στο θεσμό ο Πέτρος Μάνταλος ήταν αυτή κόντρα στον Ολυμπιακό, όταν ο Αραούχο "έγραψε" το 0-1 στο Καραϊσκάκης. Ο Ρόναλντ Βάργκας ακολουθεί με 2 τελικές πάσες (και 1 γκολ) σε μόλις 3 ματς, ενώ πλήθος κόσμου (μεταξύ των οποίων και ο στόπερ Βράνιες) έχουν από μία τελική πάσα που έγινε γκολ στη διοργάνωση.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ