ΑΕΚ

Ξεκαθαρίζει άμεσα το θέμα Γιόχανσον

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Αμέσως μετά από την επιστροφή από Μόσχα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στην υπόθεση του Γιάκομπ Γιόχανσον. Το Sport24.gr αναλύει όλα τα δεδομένα.

Μετά από το… τσουνάμι των τεσσάρων μεταγραφών (Κλωναρίδης, Λιβάγια, Τσόσιτς, Τρίστασον) στις αρχές του Ιούλη, στην ΑΕΚ η υλοποίηση του σχεδιασμού για τη νέα σεζόν, μπήκε (έστω και προσωρινά) στο περιθώριο. Είχαν πλέον προτεραιότητα οι "μάχες" με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όμως, εκκρεμότητες που αφορούν τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν, έμειναν ανοικτές και μέσα στον Αύγουστο θα πρέπει να κλείσουν. Όπως για παράδειγμα η υπόθεση του Γιάκομπ Γιόχανσον.

Άλλωστε, πρόκειται για μια υπόθεση, που έστω κι αν λόγω... επικαιρότητας και συνθηκών έχει "παγώσει", είναι "καυτή" για την ΑΕΚ. Κυρίως διότι αν δεν ξεκαθαρίσει οριστικά μέχρι τα τέλη Αυγούστου, υπάρχει κίνδυνος να βγει η ομάδα σοβαρά ζημιωμένη, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Γι' αυτό εξάλλου και πρόθεση των ανθρώπων της ΑΕΚ είναι, αμέσως μετά από την επιστροφή της αποστολής από τη Μόσχα και το ματς με την ΤΣΣΚΑ, να πράξουν τα... δέοντα, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο ζήτημα του μέλλοντος του Σουηδού μέσου. Το Sport24.gr αναλύει όλα τα δεδομένα.

Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΕΚ

Είναι δεδομένο πως στην ΑΕΚ θεωρούν τον Γιόχανσον, όχι μόνο ένα σημαντικό εργαλείο στην αγωνιστική μηχανή της ομάδας, αλλά και ακριβό περιουσιακό στοιχείο. Ως εκ τούτου, δεν θέλουν να χαθεί ο Σουηδός μέσος και πολύ περισσότερο ούτε που θέλουν να σκέφτονται το ενδεχόμενο να χαθεί ο παίκτης, χωρίς η ΑΕΚ να βάλει στο ταμείο της ούτε... ευρώ. Κάτι που υπάρχει κίνδυνος να συμβεί, αν ο Γιόχανσον δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ ή δεν παραχωρηθεί, μέσα στον Αύγουστο. Τόσο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα.

Στην ΑΕΚ σκοπεύουν να κάνουν την τελική πρόταση προς την πλευρά του Γιόχανσον για νέο συμβόλαιο. Φυσικά, με αυξημένες αποδοχές και με προσπάθεια να πειστεί ο παίκτης να παραμείνει, με την προοπτική στο μέλλον να παραχωρηθεί, χωρίς η ΑΕΚ να μπει εμπόδιο.

Η πρόταση θα κατατεθεί το ταχύτερο δυνατό, μετά από το ματς της Τετάρτης (2/8) στη Μόσχα. Σε περίπτωση που οι συζητήσεις καταλήξουν σε αδιέξοδο, τότε η ΑΕΚ θα επιδιώξει την παραχώρηση του Γιόχανσον στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Προφανώς όχι με τα 3.000.000 ευρώ που διέρρεε η Ένωση πως ήταν οι απαιτήσεις της για τον Σουηδό, όταν είχε προκύψει προ διμήνου το ενδιαφέρον της Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Αλλά όχι και... μισοτιμής, καθώς πρόκειται για εν ενεργεία διεθνή με την εθνική Σουηδίας.

Βεβαίως, αν καταλήξουν σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις ανανέωσης του συμβολαίου του Γιόχανσον, τότε σίγουρα η ΑΕΚ θα κινηθεί για την απόκτηση ένας χαφ. Αφενός για να καλύψει το επικείμενο κενό του Σουηδού, αφετέρου για να τον πιέσει. Βλέπετε, ενόψει και Μουντιάλ του χρόνου το καλοκαίρι, ο Σουηδός μέσος δεν θα ήθελε να μείνει στον... πάγκο για μια ολόκληρη σεζόν.

Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ

Ο Σουηδός μέσος τηρεί εδώ και πολύ καιρό σιγήν ιχθύος ως προς τις προθέσεις του για το μέλλον. Κάθε φορά που μπαίνει το ζήτημα σε δημόσια κουβέντα, ο Γιόχανσον "ντριμπλάρει" με δηλώσεις του τύπου "έχω ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με την ΑΕΚ και είμαι παίκτης της ΑΕΚ και συγκεντρωμένος μόνο σ' αυτό".

Στην πραγματικότητα βεβαίως, το γεγονός πως ο Σουηδός μέσος επιμένει να επαναλαμβάνει σε κάθε δημόσια τοποθέτηση πως έχει μόλις έναν χρόνο συμβόλαιο ακόμα με την Ένωση είναι ένα μήνυμα και στο... εσωτερικό της ομάδας και στο εξωτερικό.

Μέχρι τώρα, η ΑΕΚ και ο Γιόχανσον δεν έχουν καθίσει ουσιαστικά σε τραπέζι διαπραγματεύσεων. Επομένως, είναι άγνωστο πώς θα διαχειριστεί ο Σουηδός μια πρόταση ανανέωσης. Όταν, πάντως, βρέθηκε σε ανάλογη κατάσταση στην Γκέτεμποργκ, δεν είχε δεχθεί νέο συμβόλαιο και έφυγε ελεύθερος για να έρθει στην ΑΕΚ. Βεβαίως, τώρα τα δεδομένα δεν είναι ίδια.

Πάντως, σίγουρα στα αυτιά του Γιόχανσον ήδη ηχούν κάποιες "Σειρήνες" από την Τουρκία και από το Βέλγιο, χωρίς να είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις του Σουηδού. Τι θα πράξει, δηλαδη, σε πρόταση για ανανέωση από την ΑΕΚ ή σε τυχόν προτάσεις για την παραχώρηση του.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Προς το παρόν, στην ΑΕΚ δεν έχει φτάσει καμία επίσημη πρόταση για τον Γιόχανσον. Όμως, μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος, ενώ τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν άρδην, αν και εφόσον οδηγηθούν σε αδιέξοδο οι συζητήσεις της ΑΕΚ με τον παίκτη για νέο συμβόλαιο. Αν, δηλαδή, δοθεί το... σήμα από την Ένωση πως ο παίκτης πωλείται άμεσα.

Βεβαίως, από την άλλη μεριά, θα είναι και ένας ποδοσφαιριστής που το συμβόλαιό του θα τελειώνει σε έναν χρόνο, που σημαίνει πως τον Γενάρη θα μπορεί να υπογράψει ελεύθερος σ' όποια ομάδα θέλει. Όσο για τις φήμες, θέλουν ομάδες και από την Τουρκία και από το Βέλγιο, να έχουν στο... μπλοκάκι τους τον Γιόχανσον.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ