ΑΕΚ

Κραϊόβα - ΑΕΚ 0-2: Με απόφαση Λιβάγια το "διπλό" πρόκρισης

Κραϊόβα - ΑΕΚ 0-2: Με απόφαση Λιβάγια το "διπλό" πρόκρισης

Η ΑΕΚ στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν επικράτησε της Κραϊόβα με 2-0 στη Ρουμανία και έγινε το απόλυτο φαβορί για πρόκριση στα playoffs του Europa League. Σκόρερ ο Μάνταλος, κορυφαίος ο Λιβάγια με ασίστ και γκολ.

Βήμα πρόκρισης στα playoffs του Europa League έκανε η ΑΕΚ, μετά το καθαρό 2-0 μέσα στην Ρουμανία απέναντι στην πιο έτοιμη Κραϊόβα. Η Ένωση δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, αλλά οι προσωπικότητες Μάνταλος και Λιβάγια έκαναν τη διαφορά, δίνοντας στην ομάδα τους την πρώτη επίσημη νίκη της σεζόν.

Πλέον, η Ένωση περιμένει τη ρεβάνς της 15ης Αυγούστου στο Ολυμπιακό Στάδιο για να τελειώσει την πρόκριση και να περιμένει μία εκ των Τραμπζονσπόρ ή Σλάβια Πράγας που αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στην Τσεχία. Πέραν των δύο ποδοσφαιριστών που έφεραν τα γκολ της νίκης, εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ως παρτενέρ του Ογκνιέν Βράνιες, ο Στράτος Σβάρνας που προτιμήθηκε αντί του Μάριου Οικονόμου, όπως και ο ακούραστος Παουλίνιο.

1. ΑΤΥΧΙΑ ΜΕ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗ, ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΙΒΑΓΙΑ

Ο Μιγκέλ Καρντόσο πόνταρε στην κορυφή της επίθεσης με τον Βίκτωρα Κλωναρίδη στην αρχή της αναμέτρησης. Ωστόσο, ο επιθετικός ένιωσε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς προσαγωγούς και ο Πορτογάλος πέρασε τον Μάρκο Λιβάγια που προτιμήθηκε να κάτσει στον πάγκο.

Με την είσοδο του Κροάτη στο ματς, η Ένωση απέκτησε μία μονάδα που μπορούσε να κινηθεί περιφερειακά της μεγάλης περιοχής και να κάνει παιχνίδι τόσο με τους πλάγιους όσο και με τους πλάγιους που ανέβαιναν για να πατήσουν περιοχή. Γενικά, το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό για τους φιλοξενούμενους. Εκεί που φάνηκε η διαφορά ποιότητας ήταν στο δεύτερο μέρος, παρά το γεγονός ότι οι Ρουμάνοι είχαν περισσότερα επίσημα ματς στα πόδια τους.

2. ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Ο ΒΕΡΝΤΕ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ

Αυτός που φαίνεται ότι χρειάζεται χρόνο για να δείξει την αξία του είναι ο Ντανιέλε Βέρντε. Ο Ιταλός δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες σε αντίθεση με τον Πέτρο Μάνταλο ο οποίος έπαιξε πάλι ως αριστερό εξτρέμ και ήταν ουσιαστικός στο παιχνίδι του.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ έχασε ευκαιρίες για να γίνει επικίνδυνος, ζητούσε η μπάλα να παίζεται από την πλευρά του και όταν πια μπήκε ο Μάρκο Λιβάγια στο παιχνίδι οι δύο τους συνδυάστηκαν ιδανικά για το 1-0 στο 60'. Ο Κροάτης ήταν αμαρκάριστος, είδε τον αρχηγό του στο σωστό σημείο και σέντραρε τόσο όσο χρειαζόταν για να κάνει την κεφαλιά ο Μάνταλος και να σκοράρει.

3. Ο ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΠΑΟΥΛΙΝΙΟ ΚΑΙ O MVP ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ

Πολλά χιλιόμετρα στον κακό αγωνιστικό χώρο και κόντρα στη ζέστη έγραψε ο Παουλίνιο. Ο Πορτογάλος κατέβαινε πάνω κάτω την πλευρά του και διακρίθηκε από πλευράς ΑΕΚ. Χωρίς να πάρει ιδιαίτερες βοήθειες από τους δύο χαφ, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Μιγκέλ Καρντόσο ήταν αποφασιστικός στις επελάσεις του και μόνιμος "πονοκέφαλος" των αντιπάλων.

Στη φάση του δεύτερου γκολ, μάλιστα, ήταν ο... ηθικός αυτουργός γιατί πίεσε στο σωστό σημείο, έκλεψε τη μπάλα και πάσαρε στον κορυφαίο της αναμέτρησης, Μάρκο Λιβάγια που υπέγραψε με εντυπωσιακό σουτ τη νίκη της Ένωσης στο 85ο λεπτό.

4. ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΛΑ, ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Όσον αφορά στη γενική εικόνα της ΑΕΚ, ομολογουμένως στο πρώτο ημίχρονο υπήρξε άγχος, κούραση και δυσκολία στο να βγουν συνεργασίες. Η Κραϊόβα μπήκε δυνατά αρχικά, όμως ο Σβάρνας με τον Βράνιες βρέθηκαν σε καλή μέρα και ξελάσπωσαν την ομάδα τους όταν η μπάλα "έκαιγε".

Περισσότερο, αυτή η παρθενική νίκη σε επίσημο ματς για την ΑΕΚ οφείλεται στις προσωπικότητες που διαθέτει ο Μιγκέλ Καρντόσο στο οπλοστάσιό του.

Το ζητούμενο ήρθε και περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν πολλά. Οι "κιτρινόμαυροι" από εδώ και πέρα πρέπει να φανούν το ίδιο σοβαροί στον επαναληπτικό με την Κραϊόβα και έπειτα να συγκεντρωθούν στον επόμενο στόχο που θα έχει μεγαλύτερο συντελεστή δυσκολίας.

Γήπεδο: Ion Oblemenco Stadium

Διαιτητής: Ντένις Χίγκλερ

ΚΡΑΪΟΒΑ (Παπούρα): Πιλιατσέλι, Μπρικεάγκ, Βαταγιέλου, Ρομάν (73' Φορτές), Κέλιτς, Κικαλντάου, Μπαρμπούτ (73' Ιονίτσα), Άτσκα, Ιβάνοφ (66' Κάκα), Μπάνκου, Ματέιου.

ΑΕΚ (Καρντόσο): Μπάρκας, Παουλίνιο, Χουλτ, Βράνιες, Σβάρνας, Σιμόες, Σιμάο (82' λ.τρ. Κρίστιτσιτς), Μάνταλος, Βέρντε (64' Ολιβέιρα), Ζεράλδες, Κλωναρίδης (39' λ.τρ. Λιβάγια).

Γκολ: 60' Μάνταλος, 85' Λιβάγια

Κάρτες: 81' Βαταγιέλου / 90+3' Μάνταλος

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ