ΑΕΚ

Κονέ: "Με την Ουντινέζε το ωραιότερο γκολ, όχι το σημερινό"

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναγιώτης Κονέ πέτυχε ένα φανταστικό γκολ απέναντι στην Κέρκυρα, αλλά υποστήριξε ότι αυτό υστερεί σε ομορφιά σε σχέση με εκείνο που είχε σημειώσει με την Ουντινέζε κόντρα στη Λάτσιο για το Coppa Italia του 2015. (videos)

Η ΑΕΚ νίκησε 3-1 την Κέρκυρα κι επέστρεψε στην κορυφή της Super League Σουρωτή. Ο Παναγιώτης Κονέ πέτυχε το δεύτερο γκολ της αναμέτρησης και πρώτο στη δεύτερη θητεία του στην Ένωση. Μεσολάβησαν 10 χρόνια, 2 μήνες και 11 ημέρες από το προηγούμενο γκολ του με την κιτρινόμαυρη φανέλα (ταν την 30ή Σεπτέμβρη του 2007 στην εκτός έδρας νίκη (0-4) επί του Λεβαδειακού) και σε κάθε περίπτωση ήταν φανταστικό.

Δείτε το γκολ του Παναγιώτη Κονέ απέναντι στην Κέρκυρα στο 0:35 του παρακάτω video:

Μιλώντας στη NOVA, ο Έλληνας μέσος υποστήριξε ότι υστερεί σε ομορφιά σε σχέση με εκείνο που είχε πετύχει με τη φανέλα της Ουντινέζε στις 17 Δεκέμβρη 2015 στο "Stadio Olimpico" της Ρώμης και την εκτός έδρας ήττα (2-1) από τη Λάτσιο για το Coppa Italia.

"Δεν είναι το ωραιότερο γκολ. Θυμάμαι το παιχνίδι Κυπέλλου Ιταλίας και το γκολ μου στο Λάτσιο - Ουντινέζε. Αυτό ήταν το πιο ωραίο γκολ μου".

Θυμηθείτε το γκολ του Κονέ στο Λάτσιο - Ουντινέζε:

Όσον αφορά στην κλήρωση, παραδέχθηκε ότι θα ήθελε πιο δύσκολο αντίπαλο από την Ντινάμο Κιέβου στους 32 του Europa League, καθώς όταν οι ελληνικές ομάδες νομίζουν ότι οι αντίπαλοί τους βρίσκονται στα μέτρα τους, την "πατούν". Εκτίμησε ότι εάν η Ένωση πάει για την ισοπαλία στο πρώτο ματς θα χάσει, υπέδειξε τα περιθώρια βελτίωσης των "κιτρινόμαυρων" και στάθηκε στη σημασία της ελληνικής εκπροσώπησης στο φετινό ρόστερ τους:

"Θα έχουμε δρόμο ακόμη μέχρι το ματς με την Ντινάμο Κιέβου. Έχουμε πιο σημαντικά παιχνίδια μέχρι τότε για Super League Σουρωτή και Κύπελλο Ελλάδας. Έχουμε πολλούς Έλληνες παίκτες, το οποίο θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό. Με τη βοήθεια του ιατρικού επιτελείου και του τεχνικού τιμ θα είμαστε καλά και μακάρι να τελειώσει το Μάιο η χρονιά, όπως θέλουμε.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πολλοί θα πουν ότι η Ντινάμο Κιέβου είναι στα μέτρα μας, αλλά εκεί την πατούν οι ελληνικές ομάδες. Όταν πιστεύουν ότι οι αντίπαλοι είναι στα μέτρα τους. Θα ήθελα έναν πιο δύσκολο αντίπαλο. Εάν πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι, θα μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα τη ρεβάνς. Και το 0-0 στο πρώτο ματς θα είναι καλό αποτέλεσμα. Αλλά, δεν πρέπει να πάμε για την ισοπαλία. Εάν πας για την ισοπαλία θα χάσεις.

Η ΑΕΚ έχει πολλούς Έλληνες παίκτες που παίρνουν πρωτοβουλία, που κυνηγούν το γκολ. Έχουμε πολλούς ποιοτικούς παίκτες, αυτό καλύπτει την απουσία του Πέτρου και του Γιάκομπ. Φανταστείτε να είχαμε κι αυτούς τους δύο παίκτες, τι επιλογές θα είχε ο προπονητής μας. Όλα δείχνουν ότι τα πράγματα θα συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά. Μου αρέσει αυτός ο ενθουσιασμός στα αποδυτήρια.

Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Πρέπει να είναι πιο κοντά οι γραμμές, να μην πουλάμε τόσο εύκολα την μπάλα. Πρέπει να ελέγχουμε το ρυθμό. Δεν πρέπει να πουλάς την μπάλα και πρέπει να είναι κοντά οι γραμμές".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ