ΑΕΚ

Κονέ: "Δεν με φοβίζουν τα ματς με τον Ολυμπιακό"

SUPERLEAGUE / ËÁÑÉÓÁ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÑÉÓÁ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Παναγιώτης Κονέ εστίασε στον κακό αγωνιστικό χώρο και τη μαζική άμυνα της ΑΕΛ για την ισοπαλία (0-0) στη Λάρισα και ξεκαθάρισε ότι δεν τον φοβίζουν τα επερχόμενα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στη Λάρισα, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την ΑΕΛ για τη 18η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.

Ο Έλληνας διεθνής μέσος της Ένωσης, Παναγιώτης Κονέ, στάθηκε στον κακό αγωνιστικό χώρο του "AEL FC Arena" και τη μαζική άμυνα των "βυσσινί" μιλώντας στην κάμερα της NOVA.

"Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας σήμερα, γιατί με κάθετες σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο και αυτή τη άμυνα της ΑΕΛ, θα ήταν δύσκολο. Δεν υπήρχε η κλασική ευκαιρία. Δεν βάλαμε κάποιο γκολ από κάποιο στημένο και είναι σημαντικό να σκοράρεις σε τέτοια ματς από στημένα.

Δεν ήταν καλό το γήπεδο. Δεν είναι δικαιολογία. Δεν μπορούσαμε να παίξουμε το παιχνίδι με τις κάθετες, που παίζουμε συνήθως. Παίξαμε πιο safe, πιο σίγουρα στα πλάγια. Δεν μας αρέσει να παίζουμε με γεμίσματα, γιατί δεν είμαστε τέτοια ομάδα. Αυτή ήταν η εικόνα του ματς.

Αλλάξαν το σύστημα οι αντίπαλοι, έπαιξαν με έναν αμυντικό μέσο μπροστά από την αμυντική τετράδα. Αν ρισκάραμε πιο πολύ, θα ήταν πιο εύκολο για την ΑΕΛ να βγει στις αντεπιθέσεις.

Δεν μου βγάζει προβληματισμό η εικόνα. Βλέπω την ποιότητα που υπάρχει μεσοεπιθετικά. Δεν με προβληματίζει, ξέρουμε ότι αυτές οι ομάδες θα κλείνονται. Το πιο κακό ματς που έχουμε κάνει μέχρι τώρα εκτός έδρας ήταν στην Τρίπολη. Πρέπει να παίζουμε από τα πλάγια σε αυτά τα ματς και πιστεύω ότι θα έρθει το γκολ. Ο δρόμος είναι πολύ μακρύς".

Αναφερόμενος στα επερχόμενα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για Κύπελλο Ελλάδας και Super League Σουρωτή, ο Παναγιώτης Κονέ ξεκαθάρισε ότι δεν τον φοβίζουν οι αναμετρήσεις και τόνισε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του πρέπει να μπουν με προσωπικότητα στον αγωνιστικό χώρο του "Γ. Καραϊσκάκης".

"Τη Λαμία την έχουμε εντός, αν είμαστε αυτοί που πρέπει δεν θα έχουμε πρόβλημα. Έχουμε τον Ολυμπιακό, δεν πιστεύουμε ότι ο Ολυμπιακός θα κλειστεί όπως η ΑΕΛ. Δεν με φοβίζουν αυτά τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Έχουν και οι δύο ομάδες την ποιότητα, θα είναι ωραίο ματς.

Δεν ξέρω αν θα δώσουν τα ντέρμπι τον τίτλο. Αν νικήσουμε τον Ολυμπιακό εκτός, θα ισοβαθμήσουμε αλλά θα έρθουν κι άλλα ματς με αντιπάλους σαν την ΑΕΛ. Θα έχουμε και την Τούμπα, είναι μακρύς ο δρόμος. Είναι ωραίο πρωτάθλημα, με ένταση, με πάθος, με σωστή διαιτησία και θα δούμε στο τέλος.

Μας εξιτάρουν τα δύο ματς με την Ντινάμο. Είναι δύσκολο γιατί είναι το Φλεβάρη που έχουμε πολλά παιχνίδια μαζί. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την πρόκριση. Είμαστε μέσα στους τρεις στόχους με πολλούς Έλληνες παίκτες.

Πιστεύω ότι το επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο θα κριθεί στην προσωπικότητα. Όταν πηγαίνεις σε αυτά τα ντέρμπι πρέπει να πηγαίνεις με προσωπικότητα χωρίς φόβο κι άγχος, να μην αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού. Εμείς είμαστε άνετοι".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ