ΑΕΚ

Κίτρινος πυρετός στην ΑΕΚ

Κίτρινος πυρετός στην ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σταθερά ο προπονητής της ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογέτ, χάνει παίκτες με τιμωρίες, συνολικά 61 κίτρινες μετρούν οι "κιτρινόμαυροι".

Πρώτα ήταν ο Αντρέ Σιμόες που ο Γκουστάβο Πογέτ αποφάσισε να τον «χάσει» στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο και το ματς στράβωσε για την ΑΕΚ. Μετά ήταν η συζήτηση που «φούντωσε» για την επιλογή του Ουρουγουανού τεχνικού να δηλώσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για να εκτίσει την μια από τις δυο αγωνιστικές της τιμωρίας του, ο Πέτρος Μάνταλος. Τώρα ο Πογέτ θα πρέπει να ψάξει παιχνίδι για να «χάσει» και τον Μπαρμπόζα και τον Βάργκας.

Για τον τεχνικό της ΑΕΚ, η κίτρινες κάρτες αποτελούν τον μεγάλο του εφιάλτη. Συνολικά 61 έχουν πάρει οι παίκτες του από την αρχή της σεζόν, η ουραγός Καλλονή έχει 69. Και συνολικά οκτώ ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έχουν συμπληρώσει τον αριθμό καρτών εκείνο, που επισείει τιμωρία. Οι τρεις εξ αυτών, για δυο αγωνιστικές.

"Σαν να κάνετε διαγωνισμό"

Προφανώς και αυτός ο «κίτρινος πυρετός» και προβληματίζει και ενοχλεί τον Πογέτ. Ο Ουρουγουανός τεχνικός της ΑΕΚ θεωρεί πως οι διαιτητές δίνουν πολύ εύκολα κάρτες στους ποδοσφαιριστές του. Ειδικά στο Ολυμπιακό Στάδιο και σε παιχνίδια με μικρότερες ομάδες. Ουκ ολίγες φορές ο Πογέτ έχει φτάσει μέχρι και τον τέταρτο διαιτητή, για να διαμαρτυρηθεί για τις κίτρινες που χρεώνονται οι παίκτες του. Μάλιστα στα παράπονα που έκανε ο προπονητής της ΑΕΚ, κατά την διάρκεια του παιχνιδιού με την Βέροια στο ΟΑΚΑ, ήταν πως «φαίνεται πως οι διαιτητές που έρχονται εδώ συναγωνίζονται ποιος θα δώσει περισσότερες κίτρινες στην ΑΕΚ». Ήταν ένα ματς που η ΑΕΚ κέρδισε με 3-0, αλλά πήρε όσες κάρτες είχε πάρει και ο αντίπαλος (3).

Η δύσκολη διαχείριση

Η διαχείριση των τιμωριών που προκύπτουν από τις κάρτες ούτε ήταν, ούτε και είναι εύκολη υπόθεση για τον Πογέτ. Αναγκάστηκε να χάσει τον Σιμόες στο ματς με τον Ατρόμητο και το παιχνίδι πήγε στραβά και ανάποδα. Επίσης ο Πογέτ υποχρεώθηκε να δηλώσει τον Μάνταλο απόντα στο ντέρμπι της Κυριακής (28/2) με τον Παναθηναϊκό, καθώς ήδη για το προχθεσινό (20/2) ματς με τον Ηρακλή, είχε εκτός μάχης λόγω καρτών και τον Αραβίδη και τον Γκάλο και δεν ήθελε να προσθέσει και τρίτο.

Επίσης, πιθανότατα σήμερα, θα κληθεί ο Πογέτ να αποφασίσει σε ποια δυο από τα επόμενα τέσσερα ματς, θα χάσει τον Μπαρμπόζα. Και σε ποιο ένα, τον Βάργκας. Πιθανότατα τον Πορτογάλο ο Πογέτ θα τον στείλει στα δυο τελευταία, σε χρονική σειρά, παιχνίδια. Αυτή είναι η πάγια τακτική του. Πρόκειται για ματς με Πανθρακικό εντός και με Παναιτωλικό εκτός. Με την ομάδα της Κομοτηνής θα απουσιάσει και ο επίσης τιμωρημένος Ντίντακ.

Ενώ εάν επιλέξει να χάσει σ’ αυτό το ματς και τον Βάργκας οι απουσίες θα είναι τρεις. Και ήδη υπάρχει η απουσία του Μάνταλου στα ματς με Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης. Ενώ ο Γκάλο θα λείψει από το ντέρμπι λόγω αποβολής, ενώ έχει φτάσει και στις 6 κάρτες και με μια ακόμα θα τιμωρηθεί και αυτός για δυο ματς.

Ο πίνακας με τους… τιμωρημένους

Επτά κίτρινες (δυο αγωνιστικές): Μάνταλος, Μπαρμπόζα, Ντίντακ

Τέσσερις κίτρινες (μια αγωνιστική): Γκάλο (εξέτισε), Αραβίδης (εξέτισε), Σιμόες (εξέτισε), Βάργκας, Άρθο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ