ΑΕΚ

Κερζακόβ: "Ναι, θέλω ΑΕΚ"

Aleksandr Kerzhakov of Zenit St.Petersburg celebrates his goal during the Europa League Group D soccer match between Zenit St.Petersburg and Maccabi Tel Aviv in St.Petersburg, Russia, Thursday, Nov. 24, 2016. (AP Photo/Dmitri Lovetsky)
Aleksandr Kerzhakov of Zenit St.Petersburg celebrates his goal during the Europa League Group D soccer match between Zenit St.Petersburg and Maccabi Tel Aviv in St.Petersburg, Russia, Thursday, Nov. 24, 2016. (AP Photo/Dmitri Lovetsky) AP

Ο Αλεξάντρ Κερζακόβ μίλησε στο Sport24.gr, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα που τον θέλει να επιθυμεί την ένταξή του στην ΑΕΚ. Τι είπε για τον Χιμένεθ. (VIDEO)

Ο διεθνής ρώσος επιθετικός και πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας της χώρας, θέλει να παίξει στην ΑΕΚ και δεν το κρύβει. Άλλωστε ο ίδιος το επεδίωξε να έρθει σε επικοινωνία με τον Μανόλο Χιμένεθ, ώστε να του εκφράσει την επιθυμία του να συνεργαστούν ξανά.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον Κερζακόβ, ο οποίος ήταν λιτός αλλά απόλυτα περιεκτικός καθώς μας είπε τα εξής, επιβεβαιώνοντας στο ακέραιο το ρεπορτάζ της SPORTDAY: "Ναι, είναι αλήθεια ότι θέλω να έρθω στην ΑΕΚ και να παίξω γι αυτήν. Στη Σεβίλλη έδινα το 100% για τον Μανόλο και για εκείνον θέλω να το κάνω ξανά".

ΤΟ ΣΤΟΡΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Ο 34χρονος Ρώσος επιθετικός είχε προσφάτως επικοινωνία με τον Ισπανό τεχνικό της ΑΕΚ, αυτοπροτάθηκε και περιμένει απάντηση. Οι μεταγραφές στην ΑΕΚ φαίνεται ότι έχουν «παγώσει», καθώς όπως οι Κιτρινόμαυροι δεν έχουν σκοπό να προχωρήσουν σε κάποια προσθήκη πριν τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το ψάξιμο έχει σταματήσει και ακόμα και από το Κιέλτσε, τόσο ο Χιμένεθ, όσο και ο Μαϊστόροβιτς, έχουν ανοικτά τα μάτια τους και φυσικά τα τηλέφωνα τους, για οποιαδήποτε περίπτωση εμφανιστεί.

Μία από αυτές, είναι εκείνη του 34χρονου Ρώσου επιθετικού, Αλεξάντερ Κερζακόβ, ο οποίος είχε συνομιλία με τον Χιμένεθ (συνυπήρξαν στη Σεβίλλη τη σεζόν 2007-08) και σύμφωνα με τη Sportday αυτοπροτάθηκε στην ΑΕΚ.

Ο ποδοσφαιριστής, έμεινε ελεύθερος από τη Ζενίτ και το βιογραφικό του είναι αρκετά… βαρύ. Εκτός από τη Ζενίτ, έχει αγωνιστεί σε Ζυρίχη και Σεβίλλη, έχει πετύχει 139 γκολ σε 372 αγώνες και την περσινή σεζόν μέτρησε 18 αγώνες, 2 γκολ και 3 ασίστ.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΕΖΟΝ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ

Μεγαλώνοντας, οι συμμετοχές του μειώθηκαν αν και «κοντή» για εκείνον ήταν μόνο η τελευταία σεζόν, κατά τη διάρκεια της οποίας Κερζακόβ είχε λίγες εμφανίσεις στην ισχυρή και γεμάτη λύσεις Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, αγωνιζόμενος λίγα λεπτά και κυρίως ως αλλαγή.

Μέτρησε 18 συμμετοχές, 2 γκολ και 3 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Την περίοδο 2015-16, βρέθηκε για μισή σεζόν στη Ζυρίχη όπου τα πήγε πάντως εξαιρετικά με 8 γκολ και 2 ασίστ σε 19 παιχνίδια ελβετικού πρωταθλήματος και Κυπέλλου.

Δεν είχε σχεδόν ποτέ τραυματισμούς στην καριέρα του, πάντοτε ήταν εξαιρετικός αθλητής και αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο για την περίπτωσή του. Η εμπειρία του και οι πάρα πολλές συμμετοχές στα Κύπελλα Ευρώπης είναι στοιχεία τα οποία ο Χιμένεθ θέλει στην ΑΕΚ.

Δείτε ορισμένα από τα κατορθώματά του

Photo credits: AP Photo/Dmitri Lovetsky

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ