ΑΕΚ

Κερδισμένη σ’ όλα τα επίπεδα, η "Αγιά Σοφιά"

Κερδισμένη σ’ όλα τα επίπεδα, η "Αγιά Σοφιά"
ΑΕΚ Σκουρλέτης Μελισσανίδης Αλεξίου Μπάγεβιτς INTIME SPORTS

Διαβάστε για τα κέρδη της ΑΕΚ από τις συνεχόμενες συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς για το θέμα του γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΑΕΚ μέσα σε διάστημα μικρότερο των 48 ωρών, είδε εκ του σύνεγγυς, όλους τους εμπλεκόμενους με το έργο του γηπέδου θεσμικούς φορείς. Από την περιφερειάρχη Αττικής, μέχρι τον υπουργό περιβάλλοντος και τον δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας. Κάτι που ουσιαστικά δεν είχε ξαναγίνει, από τότε που παρουσιάστηκε το πρότζεκτ του έργου.

Και η αλήθεια είναι πως από τις δυο αυτές απανωτές συναντήσεις, η ΑΕΚ μετρά μόνο κέρδη.

Ακόμα και από την γεμάτη ένταση συνάντηση στο υπουργείο. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Το επικοινωνιακό κομμάτι

Στην συνάντηση τόσο με την περιφερειάρχη Αττικής, όσο και με τον υπουργό και τον δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας, η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να κοινωνήσει το κεκτημένο της. Δηλαδή τη νομική θωράκιση του έργο του νέου γηπέδου. Μέχρι τώρα οι άνθρωποι που «τρέχουν» το πρότζεκτ το έλεγαν σε κάθε τόνο. Σ’ αυτές τις δυο συναντήσεις είχαν την δυνατότητα να το (από)δείξουν με έγγραφα και στους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς. Κάτι που είναι ηλίου φαεινότερο πως έχει την σημασία του. Επίσης η ΑΕΚ έδειξε πως είναι και πρόθυμη και έτοιμη, να καθίσει στο ίδιο τραπέζι μ’ όλους τους φορείς και να βρει τις λύσεις προκειμένου το έργο να προχωρήσει.

Δέχθηκε ακόμα και να πάει σε μια συνάντηση που είχε ζητήσει ο δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας, μόλις λίγες μέρες αφότου η δημοτική αρχή επιχείρησε μέσω του περιβόητου «επιμελητηρίου περιβάλλοντος» να βάλει νέα γραφειοκρατικά εμπόδια στο έργο. Η ΑΕΚ έδειξε στην πράξη, πως είναι έτοιμη να προχωρήσει στο έργο, λύνοντας προσερχόμενη σε κάθε είδους συνάντηση και με τον διάλογο, όσα ζητήματα παρουσιαστούν στην πορεία.

Επίσης σημαντικό είναι και το γεγονός πως η ΑΕΚ εισέπραξε διάθεση συνεργασίας τόσο από την περιφέρεια Αττικής, όσο και από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το πρακτικό κομμάτι

Η ΑΕΚ έκλεισε και τις δυο συναντήσεις, με συμφωνία για την δημιουργία ομάδων εργασίας. Μια που θα εμπλέκεται μόνο η πλευρά της ΑΕΚ και της Περιφέρειας Αττικής και που θα ασχολείται με ζητήματα του έργου που άπτονται του τομέα ευθύνης της Περιφέρειας. Και μια που θα αποτελείται από την ΑΕΚ, τον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας αλλά και του υπουργείο Περιβάλλοντος. Ενδεχομένως σ’ αυτή να έχει και συμμετοχή η Περιφέρεια. Επομένως δεν αποκλείεται οι δυο ομάδες στην πορεία να γίνουν μια. Αλλά σε κάθε περίπτωση θα έχουν συνεργασία. Αυτή η σύσταση ομάδων εργασίας, δεν έχει διόλου τυπικό χαρακτήρα. Ο χαρακτήρας θα είναι πολύ ουσιαστικός. Πλέον για ότι χρειαστεί πριν αλλά και κατά την διάρκεια του έργου της κατασκευής του γηπέδου, η ΑΕΚ βάζει στο «παιχνίδι», μέσω των ομάδων εργασίας, όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς. Κάτι που για απολύτως πρακτικούς λόγους, είναι πολύ σημαντικό. Για ότι χρειαστεί και για ότι προκύπτει, θα υπάρχουν εκείνοι που θα το λύνουν, χωρίς να απαιτούνται συναντήσεις επί συναντήσεων σε υπουργείο και περιφέρεια ή και δήμο.

Η παράμετρος… Δήμαρχος

Ακόμα και αυτό το πρώτο τετ α τετ με τον Δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας, έστω και αν έφερε ένταση και υψηλούς τόνους, έβγαλε… κέρδη. Ο Άρης Βασιλόπουλος υποχρεώθηκε να ανοίξει τα χαρτιά του ενώπιον και της ΑΕΚ αλλά και του υπουργού περιβάλλοντος, παρουσιάζοντας αδυναμία να επιχειρηματολογήσει για τους λόγους που δεν πρέπει να κτιστεί το γήπεδο στο οικόπεδο που υπάρχει. Αδυναμία που φάνηκε ακόμα περισσότερο, όταν δεν υπήρξε απάντηση στην ξεκάθαρη προτροπή του Δημήτρη Μελισσανίδη:

" Για να τελειώνουμε, πες μου τι θες για τη Νέα Φιλαδέλφεια και θα στα κάνω εγώ. Πες μου τι θέλεις αλλά σταμάτα να αναζητάς δικαιολογίες και άλλοθι για καθυστέρηση". Ακόμα και όταν ο έπεσαν στο τραπέζι οι περιβόητες προτάσεις για να γίνει το γήπεδο είτε στα «Σχολεία», είτε στη «Ρενό», απορρίφθηκαν με επιχειρήματα από την πλευρά της ΑΕΚ. Μάλιστα το θέμα της «Ρενό», στο οποίο προφανώς και επιχείρησε να επιμείνει περισσότερο ο Δήμος και ως εκ τούτου υπήρξε και σφοδρότερη αντίδραση από την ΑΕΚ, έκλεισε με παρέμβαση του ίδιου του Πάνου Σκουρλέτη.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ