ΑΕΚ

Καταλυτική η πτώση τεσσάρων παικτών για την ΑΕΚ

Καταλυτική η πτώση τεσσάρων παικτών για την ΑΕΚ

Τέσσερις παίκτες κλειδιά για την ΑΕΚ, περνούν έναν δύσκολο μήνα και αυτό έχει καταλυτική επίδραση στην (κακή) αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ διανύει έναν εξαιρετικά δύσκολο μήνα. Μετρά ήττες από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (έστω και αν ήρθε η πρόκριση) στον ημιτελικό του κυπέλλου, από τον ΠΑΟΚ στον τελικό και από τον Πανιώνιο και τον Παναθηναϊκό στα playoffs. Και η αγωνιστική εικόνα της ομάδας, είναι ανάλογα κακή, μ’ αυτά τα αποτελέσματα.

Προφανώς και οι αιτίες του… κακού είναι πολλές και περίπλοκες και κάποιες εξ αυτών έχουν ρίζες ακόμα και πολλούς μήνες πίσω, στο κτίσιμο της ομάδας πέρυσι το καλοκαίρι. Όμως υπάρχουν και προφανή αγωνιστικά προβλήματα. Ένα απ’ αυτά, έχει να κάνει με το γεγονός πως τέσσερις παίκτες κλειδιά για το παιχνίδια της ΑΕΚ, διανύουν έναν εξαιρετικά δύσκολο μήνα. Και κάτω του μετρίου απόδοση του σε συνεχόμενα ματς, έχει επηρεάσει και την εικόνα της ομάδας. Το Sport24 έχει το ρεπορτάζ.

ΕΝΑΣ "ΑΛΛΟΣ" ΑΡΑΟΥΧΟ

Ο Σέρχιο Αραούχο και η παρουσία του στην γραμμή κρούσης, συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να μεταμορφωθεί συνολικά η ΑΕΚ από τον Γενάρη και μετά. Μπροστάρης στην επίθεση, με κρίσιμα γκολ. Ωστόσο τον τελευταίο μήνα, τόσο στα ματς, όσο ακόμα και στις προπονήσεις, εμφανίζεται ένας… άλλος Αραούχο. Αργεντινός φορ έχει να σκοράρει από τις 23 Απριλίου, ενώ και στην δουλειά που γίνεται στα Σπάτα, δείχνει να μην είναι τόσο συγκεντρωμένος και ορεξάτος, όσο τους πρώτους μήνες της παρουσίας του στην ΑΕΚ. Και προφανώς από την Ένωση έχει λείψει η αποτελεσματικότητα του Αραούχο.

ΔΕΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΙΔΙΟΣ Ο ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ

Η αλήθεια είναι πως ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι είναι από τους ποδοσφαιριστές που διεκδικεί το φετινό όσκαρ ατυχίας. Και αυτό διότι μετά τους συνεχόμενους μυϊκούς τραυματισμούς, του προέκυψε και κάταγμα στο χέρι, στο πρώτο ματς που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση. Ο Τσιγκρίνσκι είχε διάθεση και θέληση για να γυρίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Άλλωστε είναι άψογος επαγγελματίας. Μέχρι και στην Ιταλία ταξίδεψε, προκειμένου να προμηθευτεί ειδικό προστατευτικό νάρθηκα για το χέρι του.

Και πραγματικά ο Τσιγκρίνσκι κατάφερε να επιστρέψει νωρίτερα απ’ ότι αναμενόταν. Μέχρι να δώσει το παρών στον πρώτο ημιτελικό στο γήπεδο Καραϊσκάκη πρόλαβε. Ωστόσο τον ρυθμό του, δεν τον έχει βρει ακόμα. Δεν πατάει γερά στο γήπεδο, δεν έχει βρει ακόμα αγωνιστικό ρυθμό και ούτε και τον καλό και γνωστό ποιοτικό αγωνιστικό του εαυτό. Κάτι που προφανώς και έχει αντίκτυπο στην αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ.

"ΠΑΓΟΘΡΑΥΣΤΙΚΟ" ΧΩΡΙΣ ΚΑΥΣΙΜΑ

Ήδη από την πρώτη στιγμή που μπήκε στην ζωή της ΑΕΚ, πριν από 2,5 χρόνια, ο Γιάκομπ Γιόχανσον αποτελούσε ένα από τα βαρόμετρα στο παιχνίδι της. Ο Σουηδός μέσος για όλους τους προπονητές που πέρασαν από τον κιτρινόμαυρο πάγκο σ’ αυτό το διάστημα, αποτελούσε παίκτη – κλειδί στη μεσαία γραμμή. Ου μη του Μανόλο Χιμένεθ εξαιρουμένου.

Όμως η αλήθεια είναι πως το τελευταίο διάστημα ο Γιόχανσον δεν είναι σε καλό αγωνιστικό φεγγάρι. Στον τελικό του κυπέλλου, για παράδειγμα ή στο ντέρμπι της Τετάρτης (24/5) στην Λεωφόρο, ο Σουηδός μέσος ήταν πολύ κακός. Και αυτό επηρέασε συνολικά το παιχνίδι της ΑΕΚ, καθώς ο Γιόχανσον κάνει πολλές και σημαντικές δουλειές μέσα στο γήπεδο. Ουσιαστικά ο Σουηδός μέσος δείχνει να έχει ξεμείνει από δυνάμεις.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΛΑ, ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΑΣΧΗΜΑ

Τον περασμένο Γενάρη ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς αποκτήθηκε από την ΑΕΚ για να κλείσει ένα κενό στο ρόστερ, που ήταν ηλίου φαεινότερο στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, πως υπήρχε. Και είναι γεγονός πως ο Σουηδός μέσος είχε βοηθήσει προκειμένου να αλλάξει, επί Χιμένεθ, η κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Άλλωστε με το γκολ του Αϊντάρεβιτς, η ΑΕΚ κέρδισε στο ντέρμπι τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Γενικώς ο Σουηδός ήταν ένας παίκτης, που προσέφερε στο παιχνίδι της Ένωσης.

Ωστόσο και ο Αϊντάρεβιτς είναι… σκιά του καλού του εαυτού το τελευταίο διάστημα και ειδικά στα ματς των playoffs. Πολύ κακός στο ματς με τον Πανιώνιο, ακόμα πιο… κακός στην Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκό. Δυο παιχνίδια, που η ΑΕΚ χρειαζόταν τις σωστές πάσες του Σουηδού και την συνεισφορά του στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ