ΑΕΚ

Καρντόσο: "Θα πρέπει να είμαστε στο 100% κόντρα στην Τράμπζονσπορ"

EUROPA LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Μιγκέλ Καρντόσο, έπλεξε το εγκώμιο της Τράμπζονσπορ, αλλά τόνισε ότι εάν οι κιτρινόμαυροι εφαρμόσουν το πλάνο του θα προκριθούν στους ομίλους του Europa League.

Μπορεί στη συνέντευξη Τύπου του Μιγκέλ Καρντόσο παραμονές του ματς με την Τράμπζονσπορ (22/8, 21:00) για τα playoffs του Europa League να κέντρισε το ενδιαφέρον η εξήγηση για την αντικατάσταση του Μάρκο Λιβάγια κόντρα στην Κραϊόβα, αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός της ΑΕΚ μίλησε και για την τουρκική ομάδα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκαθάρισε ότι οι παίκτες του θα πρέπει να παίξουν στο ανώτατο όριο και να εφαρμόσουν το πλάνο που έχει καταστρώσει προκειμένου να προκριθούν στους ομίλους της διοργάνωσης. Έπλεξε, ωστόσο, το εγκώμιο της ομάδας της Τραπεζούντας και παραδέχθηκε ότι περιμένει καυτή ατμόσφαιρα στην Τουρκία.

"Το ματς αυτό έχει 180 λεπτά. Αν παίξουμε άσχημα και περάσουμε θα είμαστε χαρούμενοι. Δεν είναι αυτό που θέλω αλλά το αποτέλεσμα σε αυτά τα ματς είναι σημαντικό. Πρέπει να καταλάβουμε απέναντι σε ποια ομάδα παίζουμε. Πρέπει να σεβαστούμε τον αντίπαλο. Είναι ένα πολύ δυνατό κλαμπ, από ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, με ισχυρό οικονομικό επίπεδο.

Αυτή τη βδομάδα είδαμε τον Στάριτζ να πηγαίνει εκεί. Παίκτες από τις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες πηγαίνουν εκεί. Αλλά ο σεβασμός μέσα στο γήπεδο έχει να κάνει με το να ξεχνάς τα ονόματα, τα χρώματα και τις εθνικότητες και να σκεφτόμαστε τον εαυτό μας.

Έχω προσωπικά παραδείγματα που ξεπέρασαν τον εαυτό τους στα αθλήματα. Όταν μιλάμε για εμπειρία πρέπει να προσέχουμε γιατί έχω αρκετή εμπειρία σε αυτές τις διοργανώσεις. Η καλύτερη ομάδα θα κερδίσει αυτά τα παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να έχουμε ομαδικό πνεύμα. Η ομάδα που θα το κάνει αυτό για το 180 λεπτά θα μπορέσει να προκριθεί. Θα πρέπει να παίξουμε στο ανώτατο όριο σε κάθε ματς, να μειώσουμε τα ατομικά λάθη και μαζί να είμαστε πιο δυνατοί από τον αντίπαλο".

Για τη σειρά των ματς (το πρώτο στην Αθήνα, η ρεβάνς στην Τραπεζούντα): "Προφανώς και είναι διαφορετικό όταν παίζεις εντός τον πρώτο αγώνα. Όσον αφορά αυτόν τον προκριματικό είναι πιο δύσκολο. Πρέπει να καταλάβουμε πως θα αντιμετωπίσουμε το ματς με τον καλύτερο τρόπο. Γνωρίζω πολύ καλά τι γίνεται και στα δικά μας αποδυτήρια.

Όσον αφορά τη φιλοδοξία που υπάρχει μέσα σε αυτά, στη διοίκηση και σε μένα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ώστε να είμαστε πιστοί στο πλάνο μας, να περιορίσουμε τις πιθανότητες των αντιπάλων να παίζουν ελεύθερα, να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας και έτσι θεωρώ πως και στα δύο ματς θα παίξουμε για ένα θετικό αποτέλεσμα. Θα πρέπει να είμαστε στο 100% των δυνατοτήτων μας.

Τίποτα δεν περιμένω να είναι εύκολο. Προσδοκώ μια καλή τακτική τοποθέτηση, να είμαστε επιθετικοί στην αμυντική ικανότητα για να περιορίσουμε τον αντίπαλο κι αν είμαστε σε αυτό το επίπεδο όλα μπορούν να συμβούν".

Για την ποιότητα της Τράμπζονσπορ: "Είναι δύο ομάδες που ανήκουν στην πρώτη πεντάδα του τουρκικού πρωταθλήματος και στο top 5 των δυνατών τουρκικών ομάδων. Όσον αφορά την τακτική οι δύο ομάδες είναι διαφορετικές οπότε το ένα παιχνίδι δεν έχει να κάνει με το άλλο. Είναι δυνατές ομάδες, αλλά με διαφορετικές φιλοσοφίες και φυσικά τα παιχνίδια γίνονται κάτω από διαφορετικές συνθήκες".

Για τη ρεβάνς στην Τραπεζούντα: "Γνωρίζω πολύ καλά την ατμόσφαιρα στην Τουρκία. Πριν τρία χρόνια παίξαμε δύο προκριματικούς εκεί με τη Σαχτάρ απέναντι στην Μπασάκσεχιρ. Τότε είχαμε επιτυχία. Ξέρω πολύ καλά την ατμόσφαιρα που θα αντιμετωπίσουμε.

Όταν παίζουμε εκτός έδρας παιχνίδι και δεν νιώθω τις αποδοκιμασίες από τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, σημαίνει σίγουρα ότι δεν παίζουμε καλά. Αυτό που περιμένουμε είναι εκεί ο κόσμος να σφυρίζει και να φωνάζει γιατί αυτό θα σημαίνει ότι η ομάδα μου θα παίζει καλά.

Σε εμένα δεν μου αρέσει στα γήπεδα να μην υπάρχει κόσμο. Όσο περισσότερο γεμάτο το γήπεδο, τόσο καλύτερα για μας. Έχουμε έμπειρους παίκτες που δεν θα τους επηρεάσει η ατμόσφαιρα. Η συλλογική προσπάθεια θα είναι αυτή που θα φέρει το τελικό αποτέλεσμα".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ