ΑΕΚ

Καρντόσο: "Αυτά θέλω να δω από την ΑΕΚ στη ρεβάνς με την Κραϊόβα"

EUROPA LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μιγκέλ Καρντόσο, με αφορμή τη ρεβάνς της ΑΕΚ με την Κραϊόβα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, μίλησε στους εκπροσώπους Τύπου και αναφέρθηκε στο πώς θέλει να παρουσιαστεί αύριο (15/08, 21:00) η ομάδα του.

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Κραϊόβα το βράδυ της Πέμπτης (15/08, 21:00) στο ΟΑΚΑ, στη ρεβάνς του 0-2 του πρώτου αγώνα και θέλει να κάνει το 2Χ2 προκειμένου να πάρει πανηγυρική πρόκριση για τα playoffs του Europa League. Μία ημέρα πριν από τη σημαντική αναμέτρηση, Μιγκέλ Καρντόσο παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και και αναφέρθηκε στο πώς θέλει να παρουσιαστεί αύριο η ομάδα του.

Αρχικά, ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε ένα σχόλιο για την πυρκαγιά στην Εύβοια, εκφράζοντας την στήριξή του στους πληγέντες: "Για τους ανθρώπους της Εύβοιας θα ήθελα να κάνω ένα πρώτο σχόλιο. Τους ανθρώπους που έζησαν τον εφιάλτη της φωτιάς. Δίνω την αλληλεγγύη μου. Ηταν μια τραγική χρονιά πέρυσι και φέτος για την Ελλάδα και την Πορτογαλία. Ευτυχώς δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες. Και θέλω να αναφερθώ σε αυτούς τους ανθρώπους αρχικά. Δίνω την αλληλεγγύη μου".

Πόσο διαφορετική θα είναι η ΑΕΚ αύριο και με τι θα είναι ευχαριστημένος αύριο βράδυ;

"Το αυριανό ματς θα είναι διαφορετικό σε σχέση με την Ρουμανία. Ο αντίπαλος θα μπει πιο δυνατά και επιθετικά, γιατί πρέπει να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ. Πρέπει να δημιουργήσουν φάσεις. Και εμείς θα είμαστε αύριο, όπως είπαμε μετά το πρώτο ματς, για να πετύχουμε τον στόχο μας. Στους παίκτες εκείνο την μέρα, μετά το πρώτο ματς είπα, ότι το μεγαλύτερο κίνητρο είναι να βελτιωθούμε και να μεγαλώσουμε ως κλαμπ. Και να δυναμώσουμε. Να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε. Η πρόκριση είναι ακόμη μακριά. Σέβομαι τους αντιπάλους μας. Δεν επηρεάζει αυτό την φιλοδοξία που θέλω να περάσω στην ομάδα. Ο στόχος που θέσαμε από πολύ νωρίς, είναι να δημιουργήσουμε, να κάνουμε όσα δουλεύουμε και να ξεπεράσουμε τους αντιπάλους μας".

Σε τι επίπεδο θα είναι η ΑΕΚ σε σχέση με αυτό που θέλετε;

"Έχεις να κάνεις με συμπεριφορές ανθρώπων, δεν είναι μαθηματικά. Δεν μπορείς να το μετρήσεις. Δεν εξαρτάται ότι κάνουμε μόνο από εμάς, αλλά και από τον αντίπαλο. Αυτό που θέλω πάντα, είναι ότι όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα, να τα επαναφέρουμε εκεί που θέλουμε. Όλοι μαζί πρέπει, όπως είπε ο Σιμόες, να την επαναφέρουμε όταν πάει να βγει εκτός πλάνου. Έχουμε πολλά να βελτιώσουμε. Να βελτιώσουμε και να μεγαλώσουμε το κλαμπ. Στο αυριανό ματς θα δούμε κάποια πράγματα από όσα δουλεύουμε.

Υπάρχει δέσμευση όλων να είμαστε στον ίδιο στόχο. Δεν θέλω να δω να χάνουμε μπάλες, χωρίς λόγο. Να βλέπω να μειώνουμε ατομικά λάθη, να είμαστε ενωμένοι σε όλο το ματς, να είμαστε επιθετικοί χωρίς ή και με την μπάλα, να έχουμε τοποθέτηση στο αμυντικό και επιθετικό κομμάτι. Με την μπάλα να αξιοποιούμε τους κενούς χώρους. Να είμαστε δυνατοί για να μην υποφέρουμε στις στημένες φάσεις. Να είμαστε έξυπνοι, για να έχουμε τις φάσεις τις υπέρ μας, για να τις εκμεταλλευόμαστε. Να ξεκουραζόμαστε με την μπάλα ή χωρίς. Θέλω να δω μια έξυπνη ομάδα. Και μπορούμε πιστεύω".

Σιμόες: "Μόνο πρόκριση"

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι ατάκες του Αντρέ Σιμόες. Ο Πορτογάλος μέσος εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του και τόνισε ότι οι κιτρινόμαυροι θέλουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο.

Για το άδειο ΟΑΚΑ και την απουσία του κόσμου: "Οι φίλαθλοι είναι σημαντικοί πάντα στο ποδόσφαιρο, αλλά δυστυχώς θα παίξουμε χωρίς αυτούς. Πρέπει να κάνουμε ότι και στο πρώτο ματς. Πάντα οι πιθανότητες είναι πενήντα-πενήντα. Πρόκειται όμως για ένα νέο παιχνίδι και μια νέα πρόκληση για μας, που πρέπει να φέρουμε σε πέρας".

Για το τι περιμένει από την ομάδα: "Το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε ότι και στις προπονήσεις. Να μας βγαίνει όλη η δουλειά στους αγώνες. Δουλεύουμε κάθε μέρα για το καλύτερο, με νέο προπονητή και σκοπός όλων είναι να είμαστε ομάδα και έτοιμοι για το καλύτερο. Αύριο θα πρέπει να εμφανιστούμε ενωμένοι, να δείξουμε ότι έχουμε ένα κοινό στόχο και να πάρουμε την πρόκριση".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ