ΑΕΚ

Καρέρα: "Στόχος η έξοδος στο Champions League και το Κύπελλο"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα, μίλησε στην Ιταλία και έθεσε ως ξεκαθάρο στόχο την έξοδο στο Champions League και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Συνέντευξη στη σελίδα της πατρίδας του, Derby.it, παραχώρησε ο Ιταλός προπονητής της ΑΕΚ. Ο Μάσιμο Καρέρα έθεσε ως ξεκαθάρο στόχο την έξοδο στο Champions League και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν περίμενε την πρόταση της Ένωσης.

"Ποτέ δεν περίμενα την κλήση της ΑΕΚ. Όλα έγιναν γρήγορα. Μίλησα με τη διοίκηση και αποδέχτηκα την πρόταση επειδή γίνεται σοβαρή δουλειά, ενώ κατασκευάζεται και νέο στάδιο που θα είναι έτοιμο το επόμενο έτος.

Ο στόχος μας είναι η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, η πρόκριση στο Champions League και η κατάκτηση του Κυπέλλου", υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε για:

Tη ζωή στην Ελλάδα: "Καταλαβαίνω λίγα ελληνικά. Όμως, είμαι λίγο τεμπέλης και έχω διερμηνέα. Γι ‘αυτό προτιμώ να μιλάω στα ιταλικά. Έτσι μεταφέρω καλύτερα τα συναισθήματα και τις σκέψεις μου στους παίκτες".

Τους δεσμούς του με τη Γιουβέντους: "Ναι είμαι Γιουβέντους. Σίγουρα για έναν ποδοσφαιριστή που παίζει στην ομάδα που είναι οπαδός, του είναι κάτι ανεκτίμητο. Είναι αδιανόητο όταν αρχίζεις να παίζεις ποδόσφαιρο. Αλλά ήμουν τυχερός. Όταν παίζεις, υπάρχει αυτή η λίγο περισσότερη επιθυμία, λίγο πιο ανταγωνιστική "κακία". Όμως, ακριβώς επειδή είναι η αγαπημένη σου ομάδα.

Οι Βιάλι, Μπάτζιο και Ντελ Πιέρο είχαν μια νικηφόρα νοοτροπία. Δεν έπαιξα τον τελικό του Champions League το 1996, επειδή τις επιλογές τις κάνει ο προπονητής. Ήμασταν μια ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες. Κανείς δεν ήταν ζήλευε. Ο καθένας από εμάς έκανε την προπόνηση 100% και το απολαμβάναμε".

Το εάν προτιμάει να φθάσει σε έναν τελικό του Europa League και να το κατακτήσει ή να αγωνιστεί σε τελικό Champions League και να το χάσει: "Μεταξύ ενός τελικού σε Champions League και την απώλειά του ή την κατάκτηση ενός Europa League, προτιμώ να κερδίσω τον τελευταίο. Επίσης επειδή δεν μου αρέσει να τελειώσω σε έναν τελικό και να τον χάνω"

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ