ΑΕΚ

Καρέρα: "Στη φάση του πέναλτι, έπρεπε ο διαιτητής να δει τη φάση στο VAR"

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάσιμο Καρέρα ανάλυσε τα αίτια της ήττας της ΑΕΚ στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με 1-0, ενώ δεν παρέλειψε ν' αναφερθεί και στη διαιτησία του Όρελ Γκρίνφελντ.

Δεν άφησε ασχολίαστη τη φάση του πέναλτι του ΠΑΟΚ, ο Μάσιμο Καρέρα για την οποία η ΑΕΚ "φωνάζει". Ο Ιταλός προπονητής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο διαιτητής του αγώνα θα έπρεπε να δει τη φάση ο ίδιος στο VAR, προτού πάρει την απόφαση.

Αναλυτικά, ο Ιταλός κόουτς των κιτρινόμαυρων είπε: " Είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση της ομάδας γενικότερα. Παίξαμε εναντίον μίας μεγάλης και δυνατής ομάδα. Κάναμε όμως ένα καλό ματς και δεν έχω παράπονο. Για τις φάσεις που έκρινε το VAR, δεν ψάχνω δικαιολογίες, δεν μου αρέσει, αλλά το μόνο που θα πω στη φάση του πέναλτι του ΠΑΟΚ θα μπορούσε ο διαιτητής να είχε πάει ο ίδιος να δει τη φάση στο VAR. O διαιτητής θα πρέπει να αποφασίζει αν υπάρχει πέναλτι ή όχι. Και όχι ο διαιτητής που κάθεται πίσω από την τηλεόραση. Στο πέναλτι υπήρχε ένα φάουλ προηγουμένως και θα έπρεπε να πάει ο ίδιος ο διαιτητής να το δει με τα μάτια του".

Για τα αίτια της ήττας, σχολίασε: " Η βασική αιτία είναι το γκολ. Ο ΠΑΟΚ έβαλε γκολ, εμείς όχι. Είχαμε ευκαιρίες αρκετές για να σκοράρουμε, αλλά η μπάλα δεν μπήκε, άρα θεωρώ αυτή είναι η βασική αιτία της ήττας. Δεν δώσαμε πολλές ευκαιρίες στον αντίπαλο. Ηταν ένα δύσκολο ματς, αλλά η ομάδα πάλεψε μέχρι το τέλος στα ίσια".

Για το αν θα μπορούσε η Ένωση να παίξει πιο ανοιχτά πριν δεχθεί το τέρμα: " Δεν ήταν στο πλάνο μας να παίξουμε παθητικά. Στο πρώτο ημίχρονο ήμουν λίγο θυμωμένος με την ομάδα, γιατί δεν είχαμε το θάρρος να παίξουμε με τη μπάλα στα πόδια. Είναι όμως φυσιολογικό όταν παίζει με μία καλή ομάδα να μην κάνεις πρέσινγκ σε όλο το ματς. Να υπάρχουν στιγμές και στιγμές σε ένα ματς".

Για την βαθμολογία, σχολίασε: " Είναι πολλοί οι βαθμοί που πρέπει να παιχθούν ακόμα. Είναι πολλά τα ματς. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται μέχρι το τέλος".

Για το πλάνο του τόνισε: " Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι ποιοτική ομάδα και έχει ποιοτικούς παίκτες με τη μπάλα στα πόδια. Στόχος μας ήταν να τους κλείσουμε τους χώρους και να παίξουν με μακρινές, ψηλές μπαλιές. Μερικές φορές τα καταφέραμε, άλλες όχι, όμως αυτό είναι το ποδόσφαιρο".

Για τις δύο κόκκινες σε Χουλτ και Λιβάγια, ανέφερε: " Μόνο όσοι έχουν παίξει ποδόσφαιρο καταλαβαίνουν ότι ένας ποδοσφαιριστής στο 90’ είναι κουρασμένος και είναι φυσιολογικό να γίνονται μερικά λάθη. Όλοι το ξέρουν αυτό: Είναι φυσιολογικό να γίνονται λάθη ειδικά στο τέλος".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ