ΑΕΚ

Καρέρα: "Οι παίκτες άρχισαν να αντιλαμβάνονται τα "θέλω" μου"

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΑΣΙΜΟ ΚΑΡΕΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΑΣΙΜΟ ΚΑΡΕΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάσιμο Καρέρα μίλησε για την πρώτη του εβδομάδα στην ΑΕΚ και επεσήμανε ότι οι παίκτες του αρχίζουν να αντιλαμβάνονται εκείνα που τους ζητά.

Το Σάββατο (14/12) η ΑΕΚ ταξιδεύει στην Ξάνθη όπου θα αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα. Εκεί θα κάνει το ντεμπούτο του στον κιτρινόμαυρο πάγκο και ο Μάσιμο Καρέρα. Ο Ιταλός κόουτς μίλησε για την πρώτη του εβδομάδα στην ΑΕΚ και επεσήμανε ότι οι παίκτες του αρχίζουν να αντιλαμβάνονται εκείνα που τους ζητά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μάσιμο Καρέρα στα κανάλια Novasports:

Για τις πρώτες ημέρες στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ: "Πήγε πολύ καλά η εβδομάδα και οι παίκτες άρχισαν να αντιλαμβάνονται τα "θέλω" μου. Κάναμε καλή δουλειά, στην τελευταία προπόνηση θα κάνουμε κάτι περισσότερο, αν και δεν είναι εύκολο, γιατί δεν ξέρουμε πως θα παίξει η Ξάνθη".

Για όσα είπε στους παίκτες σε αυτό το πρώτο διάστημα: "Προσπάθησα να καταλάβω τι να περιμένω από τους παίκτες. Κάθε παιχνίδι πρέπει να είναι ένας τελικός και μέχρι το 95ο λεπτό πρέπει οι παίκτες να δίνουν τα πάντα".

Για το αν έχει βρει ποιο είναι το πρόβλημα της ομάδας: "Δεν υπάρχουν πολλά προβλήματα. Είναι μια ομάδα που πρέπει να βρει το ρυθμό της και μια συνέχεια στα αποτελέσματα. Πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες ότι παίζουν στην ΑΕΚ, ότι είμαστε στην ΑΕΚ, όμως δεν θα κερδίζουμε μόνο με το όνομα μας. Πρέπει να βάλουμε πολλά πράγματα στο γήπεδο. Χρειάζεται προσωπικότητα, κουράγιο και να παλεύουμε".

Για το αν θα επικεντρωθεί στη βελτίωση της αμυντικής συμπεριφοράς: "Συνήθως οι ομάδες που παίρνουν πρωταθλήματα,έχουν την καλύτερη άμυνα. Το σημαντικότερο είναι να μην δεχόμαστε γκολ. Γιατί στην καλύτερη περίπτωση θα μείνει το 0-0 και έχουμε την ποιότητα μπροστά να σκοράρουμε".

Για τα πρώτα πράγματα που θέλει να βελτιώσει σε σχέση με το προηγούμενο ματς: "Η νίκη είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Αν και είχαμε στην αρχή πολλές επικίνδυνες φάσεις, πρέπει να έχουμε περισσότερη ισορροπία, να έχουμε κοντά τις γραμμές και να συμμετέχουμε όλοι στο παιχνίδι. Και οι 11".

Για το κομμάτι της τακτικής: "Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν το γνωρίζω. Αναφορικά με την ΑΕΚ, πρέπει να δουλέψουμε. Πάντα υπάρχει δουλειά και η δουλειά μας είναι να γινόμαστε καλύτεροι. Πάντα υπάρχει το περιθώριο βελτίωσης".

Για τις σκέψεις που έχει για το παιχνίδι με την Ξάνθη: "Έχω κάποιες ιδέες, αλλά ακόμα δεν έχω αποφασίσει. Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα, γιατί υπάρχουν και οι αντίπαλοι. Είδαμε τους αγώνες και η δουλειά μας είναι να βρούμε το αδύναμο σημείο τους και να εκμεταλλευτούμε κάθε λάθος τους".

Για τη συνεργασία του με τον Κόντε και το γεγονός ότι σε εκείνη την περίοδο είχε αναλάβει το κομμάτι της άμυνας: "Ο στόχος είναι να δεχόμαστε λιγότερα γκολ. Είτε είμαστε 3, 4 ή 5 στην άμυνα, ο στόχος είναι να δεχόμαστε λιγότερα γκολ και η άμυνα δεν αφορά μόνο τους αμυντικούς, αλλά τους μέσους και τους επιθετικούς".

Για το αν πήρε πληροφορίες από τον Ίλια Ίβιτς για το παιχνίδι με την Ξάνθη: "Έχω μιλήσει με τον ίλια, ο οποίος ξέρει πολύ καλά ιταλικά και καλύφθηκα από όσα μου είπε".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ