ΑΕΚ

Καρέρα: "Αχρείαστη η νίκη επί του Παναθηναϊκού, αν δεν πάρουμε κάτι θετικό με Άρη"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

O Μάσιμο Καρέρα υποστήριξε πως το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη θα κριθεί στις λεπτομέρειες, απάντησε αν μπορούν να συνυπάρξουν στην ίδια ενδεκάδα οι Λιβάγια, Ολιβέιρα και Αραούχο, ενώ σχολίασε και τη μάχη που γίνεται στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Κυριακή (14/02, 19:30) τον Άρη στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League 1 και θέλει να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα, ύστερα κι από τη σημαντική νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Στη σημασία του αγώνα στάθηκε κι ο Μάσιμο Καρέρα, μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη στα κανάλια Novasports. Ο Ιταλός τεχνικός υποστήριξε πως ο αγώνας θα κριθεί στις λεπτομέρειες, απάντησε αν μπορούν να συνυπάρξουν στην ίδια ενδεκάδα οι Λιβάγια, Ολιβέιρα και Αραούχο, ενώ σχολίασε και τη μάχη που γίνεται στο ιταλικό πρωτάθλημα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Για την εικόνα του Άρη στο Περιστέρι: "Δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο. Είδα τον αγώνα από κοντά, το οποίο είναι καλύτερο απ' το να το βλέπεις στην τηλεόραση. Έβγαλα κάποια σημαντικά συμπεράσματα. Σήμερα και αύριο θα δουλέψουμε πάνω στα κομμάτια, τα οποία θα δυσκολέψουν τον αντίπαλό μας".

Για το πώς βλέπει την παρουσία του στην ΑΕΚ: "Εγώ κάνω, απλά, τη δουλειά μου. Δουλεύω κάθε μέρα για να βοηθήσω τους παίκτες να παίζουν σωστά. Από την πλευρά μου, βάζω τον ενθουσιασμό μου, τα συναισθήματά του και τις γνώσεις που έχω γύρω από το ποδόσφαιρο".

Για το γεγονός πως δεν περίμενε πως θα έχει ένα τόσο καλό ξεκίνημα με την ΑΕΚ, όπως δήλωσε σε ρωσικό ΜΜΕ: "Αυτό που εννοούσα είναι πως δεν είναι εύκολο να πάρεις μία ομάδα μεσούσης της σεζόν και να έχεις αποτελέσματα τόσο άμεσα. Δεν περίμενα πως θα έχουμε τόσο γρήγορα αποτελέσματα, αλλά και καλό παιχνίδι".

"ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΝ ΛΙΒΑΓΙΑ-ΟΛΙΒΕΪΡΑ-ΑΡΑΟΥΧΟ"

Για τις σκέψεις του όταν ήρθε στην ΑΕΚ: "Όταν ήρθα στην ομάδα, γνώριζα ήδη πως υπάρχουν κάποια προβλήματα. Άρα, δούλεψα πάνω σ' αυτά τα προβλήματα. Σκέφτομαι μόνο ένα πράγμα. Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Για να βρούμε ένα νέο δρόμο και να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά".

Για το αν μπορούν να συνυπάρξουν οι Λιβάγια, Ολιβέιρα και Αραούχο: "Όλοι οι παίκτες μπορούν να συνυπάρξουν στον αγωνιστικό χώρο. Εξαρτάται μόνο από το πόσο διατεθειμένος είναι κάθε παίκτης να 'θυσιαστεί' για την ομάδα. Να μην ενδιαφέρεται μόνο για την επίθεση. Άλλωστε, έντεκα παίκτες κάνουν επίθεση, έντεκα παίκτες παίζουν άμυνα. Άρα το θέμα της συνύπαρξης έχει να κάνει με τη θυσία που θα κάνει ο κάθε παίκτης, με σκοπό να δουλέψει για την ομάδα".

Για το πόσο δύσκολο είναι για έναν αμυντικό να αντιμετωπίζει παίκτες όπως ο Αραούχο: "Όπως είπατε κι εσείς, είναι ένας απρόβλεπτος παίκτης. Άρα αυτό σημαίνει πως είναι πολύ δύσκολο να τον μαρκάρεις, πολύ δύσκολο να καταλάβεις τι κινήσεις θα κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Επομένως, είναι πιθανό να σκοράρει ένα γκολ αντίστοιχο με εκείνο που πέτυχε κόντρα στον Παναθηναϊκό".

"ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ"

Για το πόσο σημαντική ήταν η νίκη επί του Παναθηναϊκού για τους παίκτες: "Αυτή η νίκη είναι σημαντική αν συνεχίσουμε να παίρνουμε τα θετικά αποτελέσματα. Αλλιώς είναι αχρείαστη. Σίγουρα είναι σημαντική για τους φίλους της ΑΕΚ, αλλά αν δεν καταφέρουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Άρη, δεν θα έχει κανένα νόημα".

Για τον αγώνα με τον Άρη: "Σίγουρα είναι μία ομάδα που είναι δύσκολο να την αντιμετωπίσεις στην έδρα της. Έχει ένα κοινό που βοηθάει την ομάδα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Δεν είναι μία ομάδα που μπορούμε να την υποτιμήσουμε. Θα είναι, σίγουρα, ένα δύσκολο ματς, όπου θα πρέπει να παλέψουμε από 1ο μέχρι το 90ό λεπτό".

Για το πού θα κριθεί το παιχνίδι με τον Άρη: "Θα είναι ένα ματς υψηλής έντασης. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν τον αγώνα".

Για τη μάχη στο ιταλικό πρωτάθλημα: "Νομίζω πως είναι τρεις οι ομάδες που θα παλέψουν μέχρι το τέλος για το πρωτάθλημα. Η Ίντερ, η Γιουβέντους και η Λάτσιο. Σίγουρα, όμως, θα ήθελα να το πάρει η Γιουβέντους, την οποία και υποστηρίζω ως φίλαθλος. Δε νομίζω πως έχει πέσει η Γιουβέντους, αλλά έχουν βελτιωθεί αισθητά τόσο η Ίντερ όσο και η Λάτσιο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η μεταμόρφωση Σβάρνα - Κρίστιτσιτς λόγω Καρέρα
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ